Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Devis pompes a chaleur reversibles dc inverter

Wie kan ons aan een devies helpen voor een pompes a chaleur reversibles dc inverter.? Wij willen deze voor verwarming en koeling hebben. Maar er moet een devies aanwezig zijn anders krijgen wij hem niet mee. Hoe komen wij aan een devies? Zelf ben ik handig en kunnen wij in overleg die hem moet plaatsen de werkzaamheden bespreken.

Graag hoor ik wie ons kan helpen.

Weergaven: 1031

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20171011, Bouw

Reactie van Theodora Besse op 12 Oktober 2017 op 6.54

't Kan aan mij liggen, maar ik snap niet wat je bedoelt. Een devis (FR) is een prijsopgave, een devies (NL) is een leuze. Een devis heb je toch niet nodig om een clime réversible te kopen? En een devies al helemáál niet. Misschien kun je even goed uitleggen wat je bedoelt, dan krijg je wellicht deskundige antwoorden.

Reactie van URSUS2003 op 12 Oktober 2017 op 11.07

Bij de Brico depot werd gezegd dat ik een devis door een professional, moet hebben. En dat dit
geïnstalleerd moet worden door hem. Waar dit devis uit moet bestaan en wat er in moet staan konden ze mij niet aangeven.
Kennissen hebben hem aangekocht en zelf geïnstalleerd.

Reactie van Theodora Besse op 12 Oktober 2017 op 11.39

Ook ik heb mijn clime bij Brico Dépôt gekocht. Er werd helemaal niets gezegd of gevraagd. Een vriend van me, deskundig, en m'n zoon hebben hem samen geïnstalleerd.

Volgens mij geeft een erkende installateur geen devis af voor het plaatsen van een bij Brico Dépôt gekochte clime. En naar mijn mening gaat het BD ook geen moer aan wat je met het ding doet. Zij verkopen het, je laadt het in je karretje en je rekent af. Misschien hebben ze daar problemen gehad met een ondeskundig geplaatste clime?

Reactie van Rob van der Meulen op 12 Oktober 2017 op 14.01

Weldra ook de stopcontacten en disjoncteurs achter glas?  Alleen voor de verkoop aan ingeschreven electriciens? Dan gaat dat rayon er ongeveer zo uitzien met nog een briefje voor de cher clients. Dan gaan we richting het Engelse model waarbij je bij wijze van spreken een "qualified person" moet laten langskomen om te checken of je een nieuwe lamp wel op de juiste manier in de fitting hebt gedraaid. Of je alle stappen op het protocol wel zorgvuldig hebt uitgevoerd en afgevinkt.

Reactie van BassieB op 12 Oktober 2017 op 16.48

Ik heb ze gekocht bij de climshop.com, gerenommeerde merken voor "brico" prijzen. Er werd geen Devis of Devies gevraagd, ook geen Siret nummer iod. Iedereen mag/mocht daar kopen. Installatie is niet moeilijk als je een beetje handig bent. Dus kijk daar eens zou ik zeggen.

Reactie van Theodora Besse op 12 Oktober 2017 op 16.51

Voor schiettuig vind ik het niet zo onlogisch, Rob.

Inderdaad zie ik nu op de website van BD staan: "Commandable uniquement en dépôt, sur justificatif de pose par un professionnel (Fiche disponible en téléchargement à gauche du visuel produit)." Maar ze kunnen natuurlijk nooit controleren of je het ook door een "professionnel" laat installeren. Volgens mij maken ze het product met die voorwaarde onverkoopbaar. Want professionelen verdienen het meeste aan de verkoop van hun (veel duurdere) apparaat.

Je kunt diezelfde climes ook rechtstreeks via internet bij Airton bestellen, in de Airton Shop. Diverse modellen (en prijzen). Lekker makkelijk, dan wordt ie gewoon thuisbezorgd, zonder gezeur. Op deze pagina van Airton staat zelfs dat je de clime heel gemakkelijk zelf kunt installeren, zonder dat het koude zweet je uitbreekt! Er staat: "Pas besoin de payer un professionnel pour installer votre clim Airton." Het ding is namelijk al voorgevuld met gas, wat met andere climes niet het geval is. Daarbij moet de gasvulling door een professionnel worden ingebracht.

Als ik jou was Ursus, zou ik de clime dus gewoon bij Airton bestellen.

Reactie van Paula Verbiest op 12 Oktober 2017 op 18.47

Je bent een kei Theodora, de schrijvende vraag(weet)baak van Nederlanders.fr! Chapeau!

Reactie van URSUS2003 op 12 Oktober 2017 op 18.53
@Theodora dank voor de informatie ik ga er mee aan de slag.Als ik de instructie zie moet het goed te doen zijn. Dan voor de bijdrage.
Reactie van Theodora Besse op 12 Oktober 2017 op 18.57

De installatie heeft bij mij uren geduurd hoor, Jardin. Het hangt er namelijk ook van af waar je de clime wilt plaatsen en waar het buitenelement kan hangen. Bij mij was dat allemaal nog best ingewikkeld. De pijp die de clime met het buitenelement verbindt moest op de gevel enkele bochten maken. De gevel moest, waar de pijp naar buiten komt, natuurlijk ook netjes worden afgewerkt. Dat doe je allemaal niet in 20 minuten.

Reactie van Theodora Besse op 12 Oktober 2017 op 22.53

Jardin, ik heb hem sinds januari 2016, dus bijna twee jaar.  Ik was eerst minder tevreden, want de capaciteit viel me tegen. Ik had die van 3500 watt gekocht, want dan hoefde ik er niet een aparte groep voor aan te leggen. De ruimte die werd opgegeven klopte met mijn ruimte, zo'n 40 m2. Maar dat blijkt wel het geval voor koelen, maar niet voor verwarmen.

Pas later las ik ergens dat je helemaal in het zuiden van Frankrijk moet wonen wil je voor je verwarming aan alleen een clime voldoende hebben. Nu woon ik vrij ver naar het zuiden, maar ook in bergachtig gebied, dus het kan hier 's winters vrij koud zijn, met name in januari en februari. Dan heb ik er ook één of twee convectorkacheltjes bij aan. Het ding geeft aangename warmte, dat vinden hond en kat ook want ze gaan er altijd onder liggen op de bank. Je moet hem niet op Auto zetten of op Hard, maar op Low of Medium, dan maakt hij nauwelijks geluid. Je hoort natuurlijk wel iets, maar dat went.

Ik heb de SAV (is dat de Service après Vente?) nog niet nodig gehad en als er iets loos is bel ik de vriend die hem samen met zoonlief heeft geïnstalleerd. En als hij het helemaal niet meer doet, koop ik een andere. Jammer dan.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden