Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Hallo

Wij hebben al 25 jaar een rekening bij CA. Eerst lokaal en nu via internet. We krijgen een mailtje in het Engels waarin wordt gevraagd om op onze account verschillende gegevens aan te vullen m.b.t. beroep, inkomsten en bezit. Ik dacht eerst aan een phishing mail, maar zag op mijn beveiligde account dezelfde vragen. 

Er wordt verwezen naar  een Franse wet. 

 Als ik dit artikel lees, dan begrijp ik dat ik verplicht ben om deze gegevens te verstrekken. En als ik dit niet doe ik mijn bankrekening kwijtraak. 
Hebben andere forumleden zoiets ook ontvangen?

Weergaven: 1741

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20220718, Geldzaken

Reactie van Jacques van HOUT op 18 Juli 2022 op 20.30

Ja dat is inderdaad zo. Dat geldt in andere europese landen ook. Om witwassen en terrorisme tegen te gaan. De verplichting is er, het uitvoeren ervan zal nog wel enige tijd in beslag nemen. Dus geen angst.

Reactie van willem op 18 Juli 2022 op 22.56
Alle berichten die van de CA komen kun je beter eerst checken op je account vd bank. Staat het daar ook bij bijv ✉️ dan is het in orde! Ik open dan toch altijd via mijn account/ app ipv die ontvangen mail/sms.
Reactie van willem op 18 Juli 2022 op 22.57
Ik heb zelf zo’n bericht nog niet vd CA ontvangen!
Reactie van Tom op 18 Juli 2022 op 23.03
Ja, van de AXA bank ook ontvangen. Hele nare, agressieve brief over boetes en afsluiten account. We hebben alles aangeleverd en een aangetekende brief teruggestuurd waarin we ons ongenoegen geuit hebben over de schrijfstijl en dat we bij een volgende keer onze rekeningen en verzekeringen opzeggen. Controles ben ik helemaal voor en heb niets te verbergen, maar dit is zo klantonvriendelijk.
Reactie van Martin Hendriksen op 18 Juli 2022 op 23.49

Ben nu 22 jaar bij CA en heb dergelijke mail nog niet van ze ontvangen

Reactie van Jeannette op 19 Juli 2022 op 0.24

Ja, CM schijnt je jaarlijks te moeten vragen een verklaring te tekenen of je wel belastingplichtig bent in FR en inderdaad moeten ze nagaan waar je inkomen vandaan komt...
De ene bank formuleert het wat vriendelijker dan de ander blijkbaar, in het geval dat ik ken werd twee dames verzocht een krabbel te zetten toen ze toch bij de bank waren.

Zo heb ik ook ooit een soortgelijke dreigbrief ontvangen van de ING inderdaad zeer onvriendelijk opgesteld en dreigen met naar de belastingdienst te stappen enzo....

Reactie van pino op 19 Juli 2022 op 8.55

Net verhuisd naar andere regio. Bij de lokale ca-bank de oude rekening laten overschrijven naar nieuwe rekening. In de computer moest de dame idd al mijn gegevens over beroep, inkomsten en woningbezit invullen + originele foto van paspoort ( mocht geen fotocopie zijn). Zij kwam gelukkig niet agressief over. C'est la loi.

Reactie van Ineke Stofmeel op 19 Juli 2022 op 11.15

Interessant verhaal. Geldt dit misschien alleen voor inwoners van Frankrijk? Met andere woorden: niet voor diegenen die alleen maar een tweede (vakantie) huis in Frankrijk hebben en officieel woonachtig zijn in Nederland? Reden dat ik dat vraag is, dat ik nog nooit een dergelijke vraag gehad heb van mijn Franse bank, waar ik al ruim 15 jaar een rekening heb. Ik heb ook een Franse bankrekening om zodoende wat eenvoudiger mijn betalingsverplichtingen daar te kunnen voldoen. Dit gaat trouwens al jaren naar tevredenheid.

Reactie van Van Hees, marie Anne op 19 Juli 2022 op 11.51

Ik heb een rekening bij LaPoste. En heb een tweede woning in Frankrijk. In het voorjaar kreeg ik een dikke brief van LaPoste waarin mij het hemd van het lijf werd gevraagd. Daarmee ben ik naar het postkantoor gegaan en aldaar ben ik netjes geholpen. Vooraf had ik wel wat gegevens op de IPad gefotografeerd en daarmee kon de boel uiteindelijk worden afgetikt.

Reactie van Suzanne op 19 Juli 2022 op 12.07

 Bedankt voor de reacties. Inmiddels is het mij dus duidelijk dat dit moet en zal  dus de gegevens invullen. Wij hebben 2e huis en zijn inwoner van Nederland, dus Ineke de brief/mail komt misschien nog. 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden