NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Dubbele nationaliteit voor Nederlanders in het buitenland, campagne onder "expats"

Oproep voor internationale expatcampagne!

Het afgelopen jaar heb ik me samen met een team uit New York sterk gemaakt voor behoud van het dubbele paspoort voor Nederlanders in het buitenland. Tijdens deze actie/lobby zijn veel andere pijnpunten van 'expats' naar voren gekomen (fiscaal, AOW, gezondheidszorg, educatie etc). Ik vind dat deze een aparte plek in politiek Den Haag verdienen. Ik woon sinds 6 jaar in New York en ben kandidaat-Kamerlid namens D66 voor de aankomende verkiezingen op 12 september.

Let op: om uberhaupt te mogen stemmen, moet u zich uiterlijk 31 juli a.s. registreren (online): zie http://www.denhaag.nl/home/bewoners/loket/burgerzaken/to/Registrere...

Dit is een oproep voor vrijwilligers voor een internationale expatcampagne! Zie http://tinyurl.com/d24s7v9 en stuur een bericht via FB of naar expatcampagneD66@gmail.com!

Met hartelijke groet,

Eelco Keij
www.EelcoKeij.com

 

Weergaven: 962

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20120707, Overheid

Reactie van wilma op 9 Juli 2012 op 11.48

Nee, ik wil niet in Nederland stemmen want ik woon sinds 21 jaar in Frankrijk en ik wil dus in Frankrijk stemmen, maar dan moet ik eerst française worden en dat zie ik niet zitten.

Je reste donc "sans voix" ... partout ...

Reactie van edith janzen op 9 Juli 2012 op 12.08

Hoewel nederlanders in den vreemde nog steeds stemrecht hebben voor het nederlandse parlement, zijn er maar weinig partijen die daar rekening mee houden. De 50 plus partij heeft een kort regeltje in hun verkiezings pamflet staan, en dan alleen nog maar iets van 'ongelijke behandeling tegengaan'. Veel discrimainatie ontstaat door ongelijke gevallen gelijk te behandelen.. D66 schijnt er een nota over geschreven te hebben (moet ik nog opzoeken) en de VVD schijnt een campagnebureau in Zwitserland te hebben. Voorts grote stilte op dit gebied. Er zit voor ca 9 zetels stemmen buiten nederland. Maar geen partij die dat als potentiele winst ziet.

Reactie van Anton Noë, beheerder en gastheer op 9 Juli 2012 op 12.26

Het onderwerp -- Eelco -- is een open deur en inmiddels al zou oud als Methusalem. Je hebt m.i. weinig kans om deze punten geagendeerd te krijgen, laat staan om ze er door te krijgen.

Is dit een electorale actie en poging om kiezers uit het buitenland te strikken? Doe dan je partij eer aan en wees eerlijk en informeer je contacten volledig, open en objectief.  

Reactie van Cees (Cornelis) DEK op 9 Juli 2012 op 16.35

Ik ben hier dus niet aangemeld om met politiek gekonfornteerd te worden ook al begrijp ik de commotie rondom de dubbele nationaliteit. Ben het met Boudemwijn eens, we kunnen vriendelijk blijven! Bij de laatste verkiezingen in Frankrijk, vooral tussen de twee rondes van de Présidents verkiezingen, heb ik me zéér gestoord aan de woorden "immigrés" en "étrangers". Want ik ben het,in het Franse taalgebruik, allebei... Mijn dochter van 10 heeft wel de dubbele nationaliteit maar toen ze die meneer .... minister van Binnenlandse zaken, op de télévisie zag was haar opmerking: "Die wil mij dus in tween delen"...

Geef iedereen van Europese afkomst een Europees paspoort (of 27 verschillende paspoorten) dan zijn we van al dat gezanik af zou ik zeggen. ;-))

Reactie van Cees (Cornelis) DEK op 9 Juli 2012 op 17.41

@ Annette: Verblijfsvergunningen worden niet meer uitgegeven ! Volgens het Europese recht mag je overal verblijven in Europa! De Franse administratie die je daarom vraagt is dus onrechtmatig bezig !!! Weet niet welke administratieve dienst je erom gevraagd heeft maar je moet weten dat ze dat niet (meer) mogen. Begrijp dat je zoon ouder is dans 18... dus heeft hij zijn keus gemaakt...
Wat betreft het stemmen. Wij mogen als "immigrés" en "étrangé" wel alle mogelijke en onmogelijke belastingen betalen. Geld waarmee het departement, de Régio en de staat doet wat de o.a. de Assemblée Nationale (onze tweede kamer) besluit. Ik vind het onbehoorlijk dat aan de economie participerende "medelanders" geen recht hebben hun stem uit te brengen. (Met wellicht als énige uitzondering de présidentsverkiezingen).

Reactie van johanna van nuenen op 10 Juli 2012 op 8.29

Ik woon al meer dan 20 jaar in Frankrijk en heb sinds een paar jaar de franse nationaliteit want ik wilde kunnen stemmen in het land waar ik woon, zeker na 2007....

Ik ben dus mijn nederlandse nationaliteit kwijt en dat voelt niet goed, want ik blijf toch altijd een beetje Nederlands!

Ik zie mezelf niet stemmen voor een nederlandse politiek want die mensen en hun idealen ken ik helemaal niet!

Dus vanuit new york de nederlandse politiek leiden kan voor mij dus niet.

 

Voor mij stem je waar je woont en je hart kan nog steeds in Nederland blijven!!!

 

Reactie van wilma op 10 Juli 2012 op 11.20

Goede morgen,

even ter aanvulling : het is juist om te spreken van "titre de séjour" die in 2003 werd afgeschaft voor mensen met een nationaliteit die vallen onder "Schengen" ... Toen ik in 2004 bij de Prefecture de Paris op de stoep stond voor mijn verplichte adreswijziging op mijn kaart, werd ik hartelijk uitgelachen :)

Voor onze culture générale : "carte de séjour" is een groep van muzikanten van noord afrikaanse afkomst.  

Goh, nu begin ik deze discussie toch nog leuk te vinden, want mijn eerste reaktie waarin ik schreef "sans voix" duidde dus op het feit dat ik het totaal ongelooflijk vind dat dit soort stukjes op deze site verschijnen ...

Fijne dag allemaal. 

Reactie van eelcokeij op 10 Juli 2012 op 17.06

Hi Annette en anderen,

No worries, ik zal hier verder geen politieke boodschappen op plaatsen. Wel wil ik graag reageren op een paar bijdragen (de constructieve dan, ook al zijn ze kritisch).
Ja, er komen verkiezingen aan, op 12 september;) Mocht je willen stemmen dan moet je je registreren. Niet moeilijk en kan online, maar het moet wel. Deadline is 31 juli anders mag je niet stemmen. Instructies en online formulier is hier te vinden: http://www.denhaag.nl/home/bewoners/loket/burgerzaken/to/Registrere....

'Den Haag' bezuinigt graag op posten die Nederlanders in het buitenland aangaan (bijv. sluiting van consulaten etc), want 'daar stemt men toch niet'. Precies dit argument zou ik graag doorbroken zien, dus ongeacht op welke partij je stemt - het percentage NLers in het buitenland dat stemt zou omhoog moeten.

Het afgelopen jaar heb ik samen met anderen een petitie opgestart ter behoud van de mogelijkheid voor dubbele nationaliteit voor Nederlanders wereldwijd, daar zijn een kleine 25.000 handtekeningen op geplaatst. Zie http://nederlandersoverzee.petities.nl/. Toen bleek dus dat dit erg leefde, en dat er veel andere zorgpunten waren van Nederlanders in het buitenland. Enkele heb ik genoemd in m'n laatste blog op www.eelcokeij.com.

Ook is gebleken dat veel Nederlanders, zelfs na decennia afwezigheid uit NL, zich toch nog Nederlander voelen en in ieder geval niet actief 'uitgestoten' willen worden door het afpakken van hun paspoort. Daarnaast spelen Nederlanders in het buitenland een grote economische rol voor NL; via hen zijn veel businesses, contacten etc tot stand gebracht, ook in Nederland zelf.

Kortom, ik zou willen dat elke politieke partij - niet alleen D66 - een aparte portefeuille zou instellen voor de belangen van Nederlanders in het buitenland. Als je het hier niet mee eens bent - ook goed.

Hier laat ik het bij. Voor degenen die dit wel interessant vinden, meld je ajb aan via m'n website. Ieder een goede zomer toegewenst!

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0