Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Donderdag 27 januari vanaf 18h00

Een goede tweede-hands kopen in Frankrijk of in Nederland?

Goedemorgen,

Hierbij wil ik u vragen of u mij kunt adviseren.

Ik woon al 7 jaar in Frankrijk en heb destijds mijn Nederlandse auto laten omzetten met een frans kenteken.

Nu wil ik een andere auto gaan kopen en deze in gaan ruilen en vraag me af of iemand mij kan adviseren waar ik het beste een goede bijna nieuwe tweede hands auto kan kopen in Nederland of in Frankrijk?

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw advies.

Marja

Weergaven: 2369

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20160527, Vervoer

Reactie van Lucia op 27 Mei 2016 op 10.08

Wij hebben onze auto altijd ingeruild in Frankrijk en zijn daar zeer tevreden over. Wel altijd via een garage. Tweedehands auto's kun je vinden op Le Bon Quin of bij garages waar je ook garantie krijgt. De carte gris werd ook door de garage's geregeld en de oude auto werd gewoon ingeruild.

Reactie van leroux op 27 Mei 2016 op 15.31

particulier à particulier, la centrale voor auto s - argus voor de berekening van de waarde - aramis verkoopt ook 2e hands auto's met garantie

Reactie van Jeannette op 27 Mei 2016 op 21.10

Het maakt niet uit war je een goede tweede hands koopt, in Frankrijk of Nederland, als ie maar goed is ;-)). Maar als je in Frankrijk woont zou ik dat in Frankrijk doen, dat scheelt importeren en de rompslomp .

Reactie van edith janzen op 27 Mei 2016 op 23.00

Afhankeljk van wat je zoekt. Ik wilde graag weer een bestel-auto hebben, en die waren in Fr duurder, aanbod ver weg van waar ik woon en vrijwel altijd met dichte achterruiten, wat ik niet wilde. Dus toch weer in NL iets gekocht bij mijn oude dealer. De papier-winkel uitbesteed daar, en alles liep verder op rolletjes. Hij kon ook meteen geaccepteerd worden bij mijn verzekering, al moest hij nog een fr. kenteken krijgen. (credit mutuel). Maar als je een Renault/Peugeot/Citroen wilt kun je die wellicht beter in Fr. kopen. Nieuw zijn die overigens buiten Fr. goedkoper.

Reactie van Oscar de Pater op 28 Mei 2016 op 11.26
Mogelijk dat een diesel in FR goedkoper is, vanwege het extreme prijsverschil met NL inzake de nieuwprijs (BPM verschil). Ook heb ik meegemaakt dat bij actiemodellen (nieuw) in FR de dieselversie even duur was als de benzinemodellen....
Reactie van Menno op 28 Mei 2016 op 19.36

Ik heb vorige maand nog een bestel Citroen Berlingo tweedehands gekocht in NL. In Frankrijk was dit type Berlingo bijna twee keer zo duur en met achterlijke km standen op de teller. Zelfs met exportkosten, CVO verklaring en kosten prefecture was ik nog veel goedkoper uit dan tweedehands in Frankrijk. Er zat een nieuwe APK op en dat werd zonder problemen geaccepteerd door de Sous-Prefecture in Autun. Het maakt wel uit om wat voor auto het gaat want bijvoorbeeld nieuwere occcasions zijn in Frankrijk wel weer goedkoper dan in NL. Ik zeg gewoon goed zoeken en vergelijken. Marktplaats en Autoscout24 zijn goede NL websites om te zoeken. Succes!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GRAND MERCI !!

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden