Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

In december vraagt Anton - de beheerder van Nederlanders.fr - aan ons, de leden, een bijdrage om het forum in stand te kunnen houden.
Ik ben een ‘echte Nederlander’ die doorgaans vindt dat forums op internet gratis moeten zijn.
Voor nederlanders.fr maak ik - uiteraard - een uitzondering.
Nederlanders.fr is het forum dat ik - elke dag - wanneer ik de computer aanzet vrijwel meteen bekijk.
Soms om me te ergeren :-), meestal om te lezen wat medelanders te melden of te vragen hebben en zo nu en dan om mijn eigen ei te leggen.
Om deze redenen heb ik al een tijdje geleden besloten aan nederlanders.fr te doneren en wel met een vast bedrag per maand.
Mijn oproep aan de leden is om dat ook te doen. Een paar euro per maand is al gauw een redelijk bedrag per jaar.
Het kan op twee manieren:
1- via https://whydonate.nl/nl/donate/forumnederlandersfr
2- via een vaste overmaking op IBAN: NL20RABO0304390739 t.n.v. Communities Abroad (BIC: RABONL2U)

Voel je niet onder druk gezet want zo is dit bericht absoluut niet bedoeld.
Ik wil graag dat nederlanders.fr voor ons behouden blijft.

Rest me om iedereen een gezellige Kerst te wensen. Ík ga die in elk geval met mijn Anne in Parijs doorbrengen.

Wouter

 

Weergaven: 1524

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20221210

Reactie van Anton Noë, beheerder en gastheer op 10 December 2022 op 18.24

Hartelijk dank voor deze leuke actie Wouter. Dit zijn de momenten dat ik denk; " YESSS !! daar doe ik het voor".

Ik ben ook blij dat er zoveel mensen zijn die inzien dat dit forum niet van gebakken lucht kan bestaan. 

Reactie van Theodora Besse op 11 December 2022 op 7.44


Ik beleef ook bijzonder veel plezier aan het (ons) forum en ik steek er veel van op. Daarmee zou je dus zeggen dat iedere bijdrage aan onszelf ten goede komt. Helaas, ik ga verhuizen naar Alès, in de buurt van mijn dochter. En verhuizen kost geld, véél geld. Maar zodra mijn huis is verkocht en ik ben verhuisd, zal ik zeker mijn bijdrage overmaken. 

De makelaar denkt dat het niet moeilijk zal zijn om het huisje te verkopen, als tweede huis. Als dat inderdaad het geval is, zal Anton niet lang op de bijdrage hoeven te wachten. Want het is vreemd dat iemand die het mogelijk maakt om hier gezellig met elkaar van gedachten te wisselen én daar veel werk in steekt, alleen zou moeten opdraaien voor alle kosten die een en ander meebrengt. Zie de prijslijst die NING alleen al hanteert voor het onderhouden van deze unieke website:

https://www.ning.com/fr/pricing/

Net als Wouter is het eerste wat ik 's morgens aanzet op m'n PC Nederlanders.fr, alleen iets vroeger dan Wouter neem ik aan. Want ik sta al om half zes op.

Maar Anton heeft dus zeker nog iets van mij tegoed!

Reactie van jane dietze op 13 December 2022 op 10.23

Zelf heb ik net mijn bank de opdracht gegeven een klein bedrag per maand als periodieke overboeking te registreren. Na 12 maanden is het toch een leuk bedrag en je voorkomt een hoog bedrag ineens over te moeten maken. Het is beslist de moeite waard, het in stand houden van de site mag best beloond worden.     

Reactie van Jeannette op 13 December 2022 op 14.37

Tjeempie Theodora, verhuizen!
Dat is ook een hele stap. Ik begrijp dat je dat doet om dichter bij je dochter te zijn. Ik wens je heel veel sterkte toe met de verhuizing en hoop dat je je in Alès net zou thuis gaat voelen als in je huidige huisje. Is Pico er nog eigenlijk? Ik hoop het maar voor je.
Hoe dan ook het is weer een hele verandering en brengt ook vaak weer kosten met zich mee om de nieuwe woning naar je zin in te richten. 

Reactie van Theodora Besse op 13 December 2022 op 17.13

Dankjewel Jeannette, voor je bemoedigende woorden. Ja, Pico leeft nog steeds bij mij. Ik heb hem net uitgelaten. Hij zal de open mijn wel missen die in de loop van de jaren dat ik hier woonde, tot een enorm natuurgebied is uitgegroeid. De kat loopt ook altijd mee. Ik weet niet wat met die kat aan moet met de verhuizing. Het is een zwerfkat, die de hele dag bij mij is. Ze loopt iedere morgen zelfs helemaal de open mijn mee in.

Ik zie vreselijk tegen die verhuizing op! Maar als je nagaat dat mijn dochter me iedere keer komt halen, omdat ze niet meer wil dat ik naar Alès rijd met m'n glaucoom. Ik rijd nog wel auto, maar korte, bekende stukjes.  Naar de supermarkt in La Grand'Combe, 7 km. Alès is 20 km van hier. Tja, aan alles komt een end.

Eens zal het er toch van moeten komen. Dan kan ik het beter nú zelf doen dan dat anderen (m'n dochter) een appartement voor me moet uitzoeken. Niet leuk voor haar en niet leuk voor mij. Ik hoop zelf binnenkort iets naar m'n zin te vinden.

Morgen komt de makelaar met de eerste twee gegadigden voor m'n huis. Spannend. Ik ben benieuwd wat ze ervan vinden.

Reactie van Jeannette op 13 December 2022 op 17.33

Ach ja, de kat, ik durfde er eigenlijk niet naar te vragen...
Hopelijk dat iemand uit de buurt zich er over ontfermd? 
Ik begrijp dat je er tegen op ziet. Maar vaak valt het achteraf wel mee, althans het gedoe er om heen. 
En ik hoop voor je dat het een wat comfortabeler woning is, qua temperatuur en zo. 

Je bent meestal erg verstandig en ook nu weer, dat neemt niet weg dat je ook vast met weemoed aan je huisje en de mijn zult terugdenken. 

Ik hoor graag later hoe het je vergaan is met de verhuizing en hoe je nieuwe woning jou en Pico bevalt.

Morgen al kijkers! Spannend hoor!

Reactie van Wilma Duijvestijn-Baljeu op 7 Januari 2023 op 11.44

Nog een wat late reactie. Maar er zijn meer dan 22000 volgers op dit forum. Als iedereen €1,= zou overmaken is dat al een héél mooi bedrag. Regelmatige volgers zouden toch €5,= moeten kunnen missen? Inderdaad een netwerk en computers kosten geld, elektriciteit ook. Ik zeg: doneren!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Uw donatie is nodig

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden