Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Ik piekerde er al veel langer over, maar eigenlijk naar aanleiding van een bericht van een ander forum-lid eerder vandaag heb ik besloten om mijn vraag toch eens in de groep te gooien. Ik vraag me af of er hier mensen zijn die niet meteen vanuit Nederland naar Frankrijk zijn geëmigreerd, maar eerst naar een ander land. Om vervolgens dan uiteindelijk toch naar Frankrijk te gaan. Ik ben benieuwd vanuit welke landen die leden zijn verhuisd en wat ze uiteindelijk de voor-en nadelen vinden van hun huidige land ( Frankrijk) en hun vroegere 'emigratieland'. Ik woon momenteel in Zuid-Spanje. Heerlijk klimaat ( behalve de zomers, die zijn voor mij echt niet te doen) , goedkoop leven, maar....tis geen Frankrijk. Ik heb een tweede huisje nu gekocht in Zuid Frankrijk, om zo te ontdekken waar ik het liefste woon (of dat op en neer reizen tussen beide landen de beste gulden middenweg blijkt te zijn). Maar, heel erg benieuwd ben ik naar de ervaringen van leden hier die wellicht iets soortgelijks hebben gedaan. Alvast hartelijk dank voor jullie verhalen ( die zijn er vast!)

Weergaven: 1967

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20210809, Migratie

Reactie van Jeannette op 9 Augustus 2021 op 15.13

Lieve help, wat ene luxe problemen toch allemaal... (geen kritiek hoor!)
Neem contact op met Hans van het andere bericht, kunnen jullie samen er over babbelen, je kunt hem een vriendschapsverzoek sturen via deze site. 
Verder is er ook nog ene Fabienne M actief op dit forum (kun je zoeken via leden zoeken) ; zij woont nu nog in Portugal dacht ik, maar gaat binnenkort naar Frankrijk verhuizen waar ze nu al een huis heeft..


Overleden
Reactie van Susan op 9 Augustus 2021 op 16.19

Simpel alles hangt af van je inkomen. 

Reactie van Jeannette op 9 Augustus 2021 op 17.03

Daar gaat het nu juist niet om Susan...

Reactie van Astrid Mellema op 9 Augustus 2021 op 17.55

Voor de nuance. Ik ben als ZZP'er vrijwel al mijn werk kwijt geraakt door de coronacrisis. Omdat ik eigenlijk niets meer te verliezen had besloot ik mijn huis aan de dijk in noord oost Groningen te verkopen ( dus geen Amsterdamse huizenprijzen daar voor wie denkt dat ik nu multimiljonair ben) en te verkassen naar mijn ieniemienie dorpshuisje in Spanje, zonder riante tuin of luxe om te zien wat het leven me zou brengen. Dat huisje had ik al, en daar heb ik heel hard voor gewerkt. Het huisje in Frankrijk is er ook eentje waar veel mensen zich 'te goed' voor zouden voelen. Klein, gedateerd, geen tuin, en in een gehuchtje in de middle of nowhere. Ik heb in beide landen evenveel kans op werk / inkomen; dat moet er overigens nog steeds komen. Voor nu heb ik het geluk weer voor een Nederlandse opdrachtgever te kunnen werken, maar dat is eindig. Nogmaals, het is puur mijn interesse in de ervaring die mensen hebben op dit gebied, omdat ik lange tijd dacht dat ik de enige was met dit luxe probleem ;-)

Reactie van Hans Hendriks op 9 Augustus 2021 op 18.34

Het is een soort luxe probleem maar daar heb je wel wat voor moeten doen, ben ook ZZPer geweest en niemand zag mijn 70 urige werkweek als luxe, wel mijn klassieke Mustang en mijn vakanties en tjonge wonen in Amerika en nu aan de Costa Blanca maar is niet vanzelf gekomen en veel risico's genomen. Leuk dat je verhaal vergelijkbaar is echter we hebben 6 honden en zijn met zijn tweetjes wat stappen een stuk moeilijker maakt, we houden contact.


Overleden
Reactie van Susan op 9 Augustus 2021 op 19.06

Jullie kunnen altijd een bedrijfje  beginnen al is het maar voor ouderen . een tuin bijhouden of huishoudelijke werkzaamheden boodschappen doen enz.

Reactie van Reinier E op 9 Augustus 2021 op 19.08

Mijn ervaring is dat het gras bij de buren altijd groener is .Ook ik heb eerst in de jaren 70 in Zuid Frankrijk geleefd en in de jaren 80 in Spanje en in 2001 mijn ruine in Frankrijk gekocht . Nu ben ik uit verhuisd . Jij schrijft dat je niet tegen de hitte kan daar maar je zou ook een streek in Spanje kunnen zoeken waar het koeler is ,tenminste nu nog wel want overal waar je gaat wonen hebben we te maken met klimaat veranderingen .schrijf ik na 3 weken regen en daarvoor 40 graden . Wat is jouw echte probleem ? De taal ? acceptatie door buren ? Of dat onbestemde gevoel dat je moet verkassen ,dit zou ik zelf zeker herkennen aan gezien ik 40 x in mijn leven verhuisd ben .In dat geval moet je het gewoon doen en Spanje achter je laten tot dat je jouw rust hebt gevonden . Liefs Reinier .

Reactie van Reinier E op 9 Augustus 2021 op 19.13

Hans Hendrix  , ik  denk dat voor jullie het zelfde verhaal opgaat als voor Astrid .

Reactie van Reinier E op 9 Augustus 2021 op 19.38

En vergeet het woord luxe probleem want dat is uitgevonden door Nederlanders die vinden dat jij je stappen en acties nooit had kunnen zetten want daar had ,hebt , je het geld niet voor . Wereldburger zijn is echt niet alleen voor mensen met geld weg gelegd .

Reactie van Jeannette op 9 Augustus 2021 op 20.40

Nee Reinier maar het blijft toch een luxeprobleem, hoe je het went of keert. Veel mensen kunnen helemaal niet weg waar ze wonen al willen ze dat wel. Het rolde gewoon spontaan uit mijn pen. Zoals geschreven: geen kritiek hoor,  Alleen maar ter relativering dus.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden