NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Weet iemand of een bestaande rekening bij La Banque Postale via internet in een en/of rekening verandert kan worden?

Weergaven: 928

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20180404, Geldzaken

Reactie van Martin 71 op 4 April 2018 op 16.31

Moet je even op internet kijken 

Reactie van Harrien op 4 April 2018 op 18.19
Helaas nee, hiervoor moet je een afspraak maken met je conseiller/conseillère.
Reactie van Hans op 4 April 2018 op 18.48
Bedankt!
Reactie van Jeannette op 4 April 2018 op 20.22

Nee, maar dat kan in Nederland ook niet.

Volgens mij moet je zelfs je oude rekening opheffen en een nieuwe en/of rekening openen.

Reactie van Wilna Maijenburg op 4 April 2018 op 20.42
Ik heb in 2002 mijn rekening wel kunnen omzetten in en/of bij de abnamro, maar we moesten wel allebei op kantoor verschijnen. Lijkt mij niet dat het in Frankrijk via internet geregeld zal kunnen worden.
Reactie van Jeannette op 5 April 2018 op 18.15

Simon; inderdaad je legt het goed uit, en het is inderdaad maar goed ook zo. Van dat laatste heb ik nooit wat gemerkt... dat is dan maar heel kort! Maar ook dat is te begrijpen want de helft van de rekening is onderdeel van de nalatenschap van de overledene en dus niet per definitie van de overblijvende rekeninghouder.

Een compte joint openen is overigens wél mogelijk via Internet. (Dus niet omzetten maar zoals eerder opgemerkt is dat sowiso niet mogelijk, je moet een nieuwe rekening openen)

Reactie van Wilna Maijenburg op 5 April 2018 op 18.44
Ik kon na het overlijden van mijn moeder in 2010 gewoon over de rekening (en/of) beschikken. Toen mijn moeder overleed wilde ik er gelijk een internet rekening van maken, adviseerde de dame aan de telefoon mij dit eerst in orde te maken en dan pas het overlijden te melden. Zal niet helemaal legaal geweest zijn, maar het werkte prima. Ik kon gewoon de rekeningen betalen, moest alleen bij de notaris een machtiging laten maken dat mijn broer akkoord ging dat ik de erfenis afhandelen. Maar misschien is het allemaal wat strenger geworden.
Reactie van Wilna Maijenburg op 5 April 2018 op 21.12

Nou Simon ik wist op de cent nauwkeurig wat mijn moeder op de rekening had staan. Ik regelde al een paar jaar haar financiën, er was ook geen grote erfenis. Maar zonder op de hoogte te zijn van alle gegevens zou ik het iedereen afraden. Bovendien kon ik alle uitgaven verantwoorden, ik heb keurig een afrekening gemaakt voor mijn broer, die vertrouwde mij volledig. Maar het zal niet overal zo gaan. 

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

ZOEK IN ONZE ZUSTERSITE

CORONA | COVID-19

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0