Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Enkele weken geleden vroeg ik hulp voor het invoeren van een Renault Modus, daarbij heb ik dankbaar gebruik gemaakt van alle goede raadgevingen en met succes toegepast: De auto heeft zijn carte grise en is voorzien van frans kenteken. Eerst een Contrôle Technique, vervolgens naar het financiële centrum in Coutances, dan naar de Préfecture in St.Lo een ticket trekken: "il y a 22 Visiteurs en attente" Dat was schrikken, "hier moet ik de dag uitzitten" dacht ik, maar dat viel mee, het ging lekker vlot. Na het betalen van eenmalig 250 euro belasting kon ik naar huis om te wachten op de"carte grise", deze werd na ca 3 dagen aangetekend aangeboden. De verzekering in orde gemaakt, de garage zorgde voor de kentekenplaten en klaar was kees(frans). Hier had ik zo naar uitgekeken: geen autoritten meer maar definitief met de Thalys en Intercity naar ons geliefde Normandie. De terugreis naar Nederland was een feest: lekker lezen, een wijntje erbij en genoeglijk zitten kletsen met medepassagiers. Iedereen die op mijn oproep gereageerd heeft: nogmaals merci beaucoup!

De Thalyskaartjes voor eind december en januari heb ik al in huis, dat wordt weer genieten. Hopelijk kan ik nu wat vaker richting La Douce France.

Zijn er in de Manche nog medelanders die ook graag bridgen? Ik zou b.v een paar keer per jaar met een groepje "huiskamerbridge" willen organiseren, het liefst ook met Fransen. Wie kent er mensen die daar ook iets voor voelen en willen meedoen? Zelf ben ik nog niet in de gelegenheid geweest om Franse bridgers te ontmoeten, maar nu ik er vaker zal zijn  hoop ik dat bridgers op deze oproep reageren. In het verleden heb ik wel op een paar clubs meegespeeld (o.a. in Gouville en Barneville) maar mijn frans was nog niet goed genoeg om daar èn goed te spelen èn een goed gesprek te voeren)

Cordialement, Agneske

Weergaven: 536

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20131117, Overheid, Vervoer

Reactie van Anton Noë, beheerder en gastheer op 18 November 2013 op 18.04

Wat een prima verhaal! Bedankt. Ik wordt er blij van dat dit soort zaken soms ook gewoon zonder bureaucratie kunnen worden geregeld.

Reactie van Ilse op 19 November 2013 op 15.11

Beste Agneske,

Blij dat het jou net zo vergaan is als ons. We hadden het goed voorbereid, het ging heel gemakkelijk, we wachten nu alleen nog op de uitschrijving door de RDW uit Nederland en zullen dan de BPM bij de belastingdienst in NL terugvragen. Ik zag echter tot mijn verbazing dat jij 250 euro hebt betaald voor de carte grise en wij 350 euro o.i.d.  in Saône et Loire. Zijn die tarieven per departement verschillend?

Reactie van agneske op 19 November 2013 op 20.44

Dag Ilse, zou het ook te maken kunnen hebben met de auto? Dit betrof een Renault Modus, een kleine auto, maar verder heb ik geen idee waarom het verschillend zou kunnen zijn, misschien weet iemand anders dat? Toch vreemd...

Wel lag in NL de nota van de wegenbelasting voor het komende jaar al in de bus, hier is de belastingdienst er altijd vlot bij!! Dat moest ik weer achteraan en het zal wel goed komen; hier is het altijd : eerst betalen en dan maar afwachten of je het terugkrijgt.

Reactie van Ilse op 20 November 2013 op 10.55

Beste Agneske,

Dank voor het meedenken. Wij vermoeden inmiddels dat de grootte van de auto inderdaad het verschil heeft gemaakt en niet het departement. Veel succes en plezier in het mooie Frankrijk.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Uw donatie is nodig

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden