Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Frans leren en moins de rien - Brive la Gaillarde

Woon je in de buurt van Brive la Gaillarde en wil je graag je Frans wat bijspijkeren, aarzel dan niet mij te bellen of te mailen. Ik woon in St. Bonnet la Rivière, vlakbij Objat en Pompadour en werk regelmatig met groepen volwassenen die hier in de omgeving wonen.
We gaan uit van het leven van alledag en vertellen elkaar wat we meemaken. Ik behandel tussendoor de finesses van de taal, noteer ze direct in een word-bestand en stuur ze na de les meteen door, zodat je er nog eens rustig naar kunt kijken.
Gaandeweg komt de actualiteit erbij, of een mooi lied of een fragment uit een boek. Het gebeurt allemaal in overleg met elkaar.
Je suis très curieux d'avoir de vos nouvelles,
Fred Bleumer.
Corrèze (19)
fredbleumer@gmail.com
05.55.25.56.51

Weergaven: 278

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

Cursussen en Opleidingen, Limousin

Reactie van marianne ruijter op 3 December 2010 op 7.46
Dat zou leuk zijn Fred, dan zou ik mijn franse les van hieruit zo bij jou door kunnen laten gaan (na 3 seizoenen).
Maar ja......ik heb daar (nog) geen woning en (nog) geen werk, jammergenoeg.
Enfin, dat kun je wel lezen op mijn profiel.
Mocht jij iets geschikts weten voor mij (in huur)......?, dan hou ik me aanbevolen.
Mocht ik ooit in die mooie streek neerdwarrelen, dan meld ik me zéker.
Succes verder Fred en een hartelijke groet.
Reactie van Hadewijch Michels op 4 December 2010 op 0.25
Fred, cette personne je vous le recommande de tout coeur!
Hij was degene die mij de franse taal bij bracht toen ik veertien / vijftien was.
Reactie van Inez Vijsma op 29 Maart 2011 op 10.53

Hallo Fred,

ik ben eigenlijk wel geintreseerd. Ik woon nu al bijna drie jaar met mijn vriend in Marcillac maar ik spreek nog steeds belabberd Frans, vooral omdat mijn vriend Hollands is en wij behalve het werk aan het bouwen en op het land (inkomstenNL bedrijf) geen contact en verplichtingen hebben die ons een soort van dwingen meer met de taal bezig te zijn. Ik zou graag willen experimenteren hoe jouw lessen gaan. Zou je mij info kunnen geven over plaats, tijd, geld ect,

groetjes inez

Reactie van Fred Bleumer op 29 Maart 2011 op 11.26

Dag Inez,

Leuk dat je samen met je vriend (klopt dat?) je Frans wilt opkrikken. Ik werk heel erg op maat, maar vooral vanuit de praktijk: we beginnen over een onderwerp te praten en op mijn laptop met extra groot tweede meekijkscherm noteer ik meteen de punten om aan te werken. Aan het eind van de les stuur ik dan al dit materiaal meteen door naar je e-mailadres zodat je er thuis mee verder kunt. Ik heb veel extra materiaal wat je kunt raadplegen. Mijn lessen kosten inclusief alles, ook koffie en thee € 30,-- per uur, met z'n tweeën dus 15 euro pp. Als je graag intensiever wil, kan dat ook, bijv. 2 of drie uur op een vast moment per week, enz... Laat maar even weten waar je voorkeur naar uit gaat. Ik ben benieuwd, Groetjes Fred Bleumer

Reactie van Inez Vijsma op 29 Maart 2011 op 12.57

Hi Fred, bedankt voor je snelle reactie. Op maat betekend dus op niveau van de cursist? Ik denk niet dat mijn vriend mee wil en prive les is misschien wel wat te geisoleerd! je methode klinkt echter heel goed. Omdat de afstand? (ik weet de lokatie niet) wel redelijk is lijkt mijn één les van twee uur per week goed.

Ik ga het mijn lief overleggen , en laat dan nog iets weten. of het dus over alleen mij gaat of twee.

groetjes inez

Reactie van Inez Vijsma op 30 Maart 2011 op 13.00

Bonjour Fred,

Ik heb je een vriendschap verzoek gestuurd want dat is blijkbaar de enige manier om je een persoonlijke mail te sturen.

Ik zou graag nog wat details bespreken.

het goede nieuwes is dat Jeroen mijn vriend toch heb kunnen overhalen om te beginnen met mij, samen naar les dus.

groetjes inez

Reactie van Inez Vijsma op 30 Maart 2011 op 13.02

O ja ik zie je Gmail hier boven staan daar stuur ik wel direct een mail naar. Merci.

 

Reactie van Fred Bleumer op 30 Maart 2011 op 14.41

Dag Inez,

ja mijn directe e-mail is handiger.

Blij voor je dat Jeroen ook wil. Ik zie je reactie via mijn mail dan tegemoet.

Fred

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden