Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Wow, nu eens iets positiefs! Vorige week heeft mijn man via internet verlenging van zijn franse rijbewijs aangevraagd en wij kregen gisteren een mail dat alles in orde is bevonden en dat hij binnen 15 dagen zijn nieuwe rijbewijs kan verwachten! Nu nog de omwisseling van mijn rijbewijs van nederlands naar frans! De papieren zijn vorige week verzonden! Ik ben erg benieuwd!

Weergaven: 2178

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20180823, Overheid, Vervoer

Reactie van clasien van driel op 23 Augustus 2018 op 18.10
Frans rijbewijs gaat dus een stuk sneller...Ik heb in December alle papieren opgestuurd. In maart kreeg ik mijn voorlopige rijbewijs, wat op 4 juli j.l. afliep. Je raadt het al, heb verder nog niks gekregen, dus in principe rijd ik rond zonder geldig rijbewijs, dus ook niet verzekerd?? We hebben grveld, gemaild, noem maar op zonder response. Naar de politie geweest, die zijn schouders ophaalde, en daarna naar de verzekering. Want ja, er moet maar een sufferd trgen MIJ aanrijden...de verzekeringsagent was wel laconiek, maar heeft alles opgestuurd naar het hoofdkantoor deze week. We wachten weer verder af....
Reactie van Krelis (06) op 23 Augustus 2018 op 18.41
Er is mij kennelijk iets ontgaan. Is het huidige Franse rijbewijs niet meer voor het leven? Ik beschik over een Frans rijbewijs A1, A, B1, B, BE gedateerd 14-03-2002 en zie nergens iets van een vervaldatum.
Reactie van Krelis (06) op 23 Augustus 2018 op 21.53
Ja, is inderdaad nog papieren versie. Gaat dat omruilen in 2033 zonder verdere keuringen? En hoe lang is daarna het creditcardmodel geldig?
Reactie van Bellechose op 23 Augustus 2018 op 23.10

@Krelis, mijn man heeft hem 5 jaar geleden omgeruild naar een frans rijbewijs omdat hij 70 werd en hij moest toen voor BE gekeurd worden maar dat is nu afgeschaft. Hij kreeg toen een creditcard rijbewijs, het was 5 jaar geldig, voor zover wij nu gezien hebben zal het nieuwe rijbewijs 15 jaar geldig zijn!

Reactie van Bellechose op 24 Augustus 2018 op 0.01

@ La Colline hij vroeg of er bij het verlengen gekeurd moest worden, daar gaf ik antwoord op!

Reactie van Herman op 24 Augustus 2018 op 8.26
Boven een bepaalde leeftijd moet je voor het B-gedeelte ieder jaar verlengen, het A-gedeelte blijft wel geldig. Als je met een aanhanger of caravan rijd die een PAC grens heeft van tot 750 kg kun je met A-volstaan. Ik heb een kleine Eriba die daaraan voldoet en heb dus het B-gedeelte niet verlengd.
Reactie van Bellechose op 24 Augustus 2018 op 8.56

@Herman, even voor de duidelijkheid: A is voor motorrijden, B voor de auto, mijn man wordt 75 en krijgt zonder keuring zijn nieuwe rijbewijs wat 15 jaar geldig is.E is voor een grote aanhanger (tandemasser) en daar moest je om de twee jaar voor gekeurd worden, dat is nu afgeschaf voor zover wij begrepen hebbe!

Reactie van Wilna Maijenburg op 24 Augustus 2018 op 9.24

Alle feiten duidelijk uitgelegd, alleen voor mensen die frans begrijpen: https://www.service-public.fr/particuliers/vosdroits/N530

Reactie van Herman op 24 Augustus 2018 op 12.10

Bellechose, foutje bedankt, ik bedoelde natuurlijk B en BE. voor zowel B als BE hoef je niet meer gekeurd te worden, was ook niks waard, zolang je niet wankelend en op de tast binnen kwam was goedgekeurd. Maar voor BE werd het voor een jaar verlengd. op mijn rijbewijs staan twee datums bij BE : 16 02 90 en 23 06 17 de eerste datum slaat op B en de tweede op E. Ik heb de tweede niet verlengd omdat ik met dat kleinen caravannetje zonder E mag rijden.

Reactie van Ilse op 25 Augustus 2018 op 16.54
Ik ben zeeeer benieuwd....Heb mijn aanvraag voor een Frans rijbewijs, mijn Nederlandse rijbewijs verloopt begin november, in juni aangetekend naar Nantes gestuurd en het dossier echt vreselijk nagekeken in aanwezigheid van een Française, om maar zeker te zijn van mijn zaak. Ik heb echter nog geheel en al geen reactie ontvangen...

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden