Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Hallo Allemaal,

Ik ben recentelijk verhuisd naar de plaats Achères (Yvelinnes).

Momenteel werk ik niet en zorg ik thuis voor mijn zoontje.  Ik ben daarom opzoek naar Franse les in mijn omgeving voor s'avonds (vanaf half acht, acht uur) of in het weekend.  Ik heb zelf nog niks kunnen vinden wat dichtbij genoeg is alleen avondcursusen in Parijs die allemaal te vroeg voor mij beginnen of te duur zijn.

Weet er iemand misschien of er bij mij iets in de buurt te vinden is?

Alvast bedankt en een prettige verder!

Richard.

Weergaven: 545

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20140128, Cursussen en Opleidingen, Ile-de-France

Reactie van Jean op 29 Januari 2014 op 8.24

Beste Richard, Ikzelf heb meerdere malen Franse les gegeven aan Nederlandse en Franse kinderen (in de jaren 90) omdat ik de Franse taal zeer goed beheers, zelf beter als het Nederlands, omdat ik alle regels ken en dit op een dusdanige manier uitleg dat het begrijpbaar is en wordt voor kinderen die Frans leren. Ik heb dit toen gedaan om vrienden van ons te helpen.

Jammer genoeg wonen we niet meer in de Parijse regio (Essonne), daarom kan ik je niet van dienst zijn. Ik geef je wel enkele raadgevingen en ideeën:

  1. Als je zoon jong is, niet te ver van je huis zoeken dat wordt anders veel te vermoeiend.
  2. Een les moet niet langer als één uur duren, anders
  3. Vermindert de aandacht en daardoor ook de motivatie (vermoeidheid)
  4. De docent moet je beloven na iedere les de betreffende onderwerpen gedetailleerd op te sturen zodat je zoon dit op een ludieke manier kan repeteren en nakijken.
  5. Fouten gedurende de les, die als oorzaak grammatica regels zijn moet de docent ook op een duidelijke manier aan je zoon kunnen uitleggen.
  6. De docent moet eventueel ook (indien nodig) letten op de uitspraak.

 

Met vriendelijke groeten,

Jean 

Reactie van Jean op 29 Januari 2014 op 8.31
PS: ..... Richard, je zegt in je mail "zoontje" welke leeftijd heeft hij ? Ik vraag dit omdat je vermeldt dat je de les tegen half 8, 8 uur 's avonds wilt hebben. Denk je niet dat dit te laat is. Kinderen absorberen niet veel meer in de avond uren. (rendement van je investering ...)
Ik geef persoonlijk hier Engelse les sedert 2009 (sedert dat ik op pensioen ben) en ik raad nooit aan de lessen na 19 uur te plannen want te laat voor kinderen. De meerderheid is tussen 16 en 19 uur, soms 's morgens als de leerling beschikbaar is.
met vr groeten, Jean.
Reactie van marielle op 29 Januari 2014 op 9.28
@Jean volgens mij wilt Richard franse les nemen en niet zijn zoontje; dat begrijp ik tenminste uit de tekst.
Reactie van Nityam op 29 Januari 2014 op 9.41

Gelukkig woont Jean niet meer in de buurt van Richard... ;-))

Reactie van Richard op 29 Januari 2014 op 9.56

Hallo Jean, Ten eerste bedankt voor het reageren en je advies maar het is inderdaad niet voor mijn zoontje bedoeld voor mijzelf, Mijn zoontje is twee jaar en zeven maanden en ligt vanaf acht uur al lekker in bed! :) Maar alsnog bedankt en mijn excuses als mijn advertentie niet helemaal duidelijk was!

Anna, de Alliance Française bestaat nog steeds maar hun avond lessen beginnen te vroeg en zover ik hebben kunnen zien doen ze geen les op zaterdag. Ik zal even opzoek gaan naar het Institut Catholique.

Reactie van Wilma Overwijn op 29 Januari 2014 op 9.57

Mijn man en ik hebben franse conversatieles in de bibliotheek hier in het dorp. We mogen 1 of 2 keer in de week een uur komen, maar meestal loopt het wel uit tot 1,5 tot 2 uur. We zijn (gratis) lid geworden van de bieb en krijgen (gratis) les. Naast de conversatie over uiteenlopende onderwerpen wordt er ook wat grammatica e.d. aangepakt. Wij genieten er beiden heel erg van, het is leuk, informeel en werkt uitstekend voor de integratie. Kwestie van informeren en rondvragen of er een mogelijkheid is in de omgeving. Veel succes!

Reactie van Richard op 29 Januari 2014 op 10.01

Hallo Wilma,

Bedankt voor je reactie.

Er is hier ook een mogelijkheid om gratis Franse les te volgen alleen gebeurd dit door de weeks overdag en helaas niet s'avonds of in het weekend.

Reactie van Madeleine Royere-Koonings op 29 Januari 2014 op 13.59

Hoi Richard, waarom probeer je niet op Skype? Ik ben francaise en terug naar 13 jaar in Nederland, ik zou dat wel kunnen doen via Skype (ik woon in de Provence) in de avond uren.

Reactie van Vera op 3 Februari 2014 op 11.40

Precies! Les via Skype. Kan ook bij mij ;)

www.franselente.nl

Reactie van PHILIPPE op 23 April 2014 op 17.34

Bonjour,

Avez-vous trouver une solution pour vos cours de français?

Ik ben een gepensioneerde fransman, nederlands sprekend en geeft franse conversatie les in Parijs en omgeving.

J'habite les Yvelines et peut venir après 20h.

A bientôtContact: Philippe MARME

Phone: 06.81.55.79.10
Email: philippe.marme@orange .fr

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

FORUM

COVID-19 NIEUWS

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden