Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Franse les gezocht, vanuit het Nederlands gegeven (86/36)

Ik ben op zoek naar een Franse taalcursus (individueel of groep) maar dan vanuit het Nederlands gegeven. Ik heb een redelijke basis, maar ik merk dat de lessen vanuit het Engels gegeven niet het gewenste resultaat opleveren. Liefs in de buurt van 86 Vienne of 36 Indre.

Weergaven: 781

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20141210, Centre, Cursussen en Opleidingen, Poitou-Charentes

Reactie van Marjo op 10 December 2014 op 20.24

Hallo Christina,

Je moet eens kijken of er bij jou in de buurt een MJC is. Een (gesubsidieerd) cultureel centrum die ook Franse les aan buitenlanders geeft. Tegen een schappelijke prijs kun je daar Franse les volgen. Erg leuk om te doen binnen een groep van allerlei nationaliteiten en allemaal met dezelfde "taalhandicap".

Dan is er ook nog een (Nederlandse) cursus die je via internet kunt volgen: lesexpres.nl. Ook de moeite waard om daar eens naar te kijken.

Succes ermee!

Marjo

Reactie van KOEN & KATRIEN op 11 December 2014 op 9.29

De beste Franse les is die die gegeven wordt vanuit het Frans

Reactie van Vera op 11 December 2014 op 11.27

Hoi Christina!

Ik kan je lesgeven via skype. Zie www.franselente.nl

Groet,

Vera

Reactie van gerard goorhuis op 11 December 2014 op 13.59

Hoi Christina,

Ik heet Patricia, ben francaise maar al lang ook in Nederland wonend. Ik spreek perfect jouw taal. In Nijmegen ben ik in de franse taal afgestudeerd en heb vervolgens jarenlang les gegeven in het onderwijs en bij Regina Coeli (Nonnen van Vught). Sinds 2012 hebben wij een boerderij in de Limousin die wij nu aan het verbouwen zijn. Enkele gites en een leslokaal om, inderdaad, franse lessen te gaan geven. Indien je meer wilt weten neem dan even via mijn mail contact met me op (darolivia@live.nl). Je kunt bij ons verblijven indien je wenst. Ik zoek nl. enkele mensen om mijn methode op uit te proberen. Kosten zijn (nog) niet van toepassing. Hoe lijkt je dit?

Met vriendelijke groet,

Patricia Bousquet

Reactie van Christina op 13 December 2014 op 16.27

Hi Patricia,

Bedankt voor je bericht. Leuk idee, weer eens wat anders. In beginsel ben ik wel geïnteresseerd, ligt een beetje aan wanneer, en hoelang etc..en waar ik op dat moment mee bezig ben. Mijn email adres is jecezet@yahoo.com, mocht je wat meer weten.

Groet Chris

Reactie van Christina op 13 December 2014 op 16.30

Bedankt Marjo,

Ik heb het idee dat MJC alleen voor jongeren is...nu zie ik er zeer jong uit...maar.. Afijn. bedankt in ieder geval voor je reactie.

Vera ook bedankt, echter les via Skype is niets voor mij.

Koen en Katrien: ik hou het bij: uiteraard!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden