Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Ik kreeg regelmatig brieven van een huissier die namens een verzekerings maatschappij die bij mij op persoonlijke titel het gehele bedrag van een door een bewoner afgesloten verzekering voor het hele gebouw. (ik ben syndic prive)

Er heeft geen  convo plaatsgevonden hem die toestemming te verlenen, noch heeft betreffende persoon aangekaart  dat er z.i. een probleem was betreffende verzekeringen. Deze bewoner heeft zijn apartement na een jaar verkocht en opeens kreeg ik de rekening van de verzekering op mijn persoonlijke naam.

Ik heb de huissier de situatie duidelijk uitgelegd dat er nooit toestemming is verleend, dat deze zaak nooit is schriftelijk is aangekaart, dat er geen documenten bestaan maar nu blijven ze door zeuren.

Wat nu? Hoe kan ik nu op persoonlijke titel aansprakelijk zijn voor een verzekering die ik nooit heb afgesloten noch heb goedgekeurd noch mandaat heb verleend?

Dit is toch idioot? Om van het gezeur af te zijn, het gaat om 100 euro pp , wil ik best mijn deel betalen maar vind dat ze voor de rest maar de andere bewoners moeten aanschrijven.

Weergaven: 1059

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20160602, Geldzaken

Reactie van Frans J Boddeke op 2 Juni 2016 op 18.33

Geachte Heer ,

Ik heb ook zoiets alleen het betreft mezelf namelijk een ziektekosten verzekering van AXA,ik heb betaald meet een creditcard en drie weken later begon het gezeik of ik wilde betalen de dame in kwestie had het nummer verkeerd ingevoerd,maar ik had wel een kwitantie van haar gekregen dus ik zei tegen haar ontbind het contract als jullie nu al beginnen met fouten heb ik er geen vertrouwen in .

Ik woon in twee landen Zwitserland en Frankrijk en in Zwitserland heb ik een ziekteverzekering die heel de wereld dekt.

Na een paar maanden werd ik gebeld door een Dame die zeer onbeschoft was en de haak erop pleurde terwijl ik aan het uitleggen was dat ik op dat moment in Zwitserland was , een paar maanden daarna een Huissier de justice die heb ik uitgelegd dat ik het contract had ontbonden maar die dame wilde niet wijken.

De Huissier de Justice vroeg of een Advocaat had e ik zij je die zit naast me namelijk mijn vrouw en daar schrok de Dame van.

Daar het maar om een bedrag van 220 euro ging wilde ze een rechtzaak aanspannen in Libourne

dus zo gezegt zo gedaan ,de zaak aan de rechter uitgelegd ze hadden zelfs een Tolk geregeld van de Ambassade terwijl ik vloeiend Frans Spreek dus ze gooide onnodig geld weg dat heb ik er ook in haar gezegt en de Rechter stelde mij in gelijk ik hoefde niet te betalen.

Dus gewoon tegen die Huissier de Justice zeggen ik wil niet betalen en u pleegt valsheid in geschrifte daar u mijn naam te voor dat contract hebt gebruikt terwijl ik niets heb afgesloten en toestemming heb gegeven neem van mij aan ze trekken terug .( Want Fransen is een Laf Volk, Het is een mooi land maar er wonen de verkeerde mensen)

Met vriendelijke groet,

Frans Boddeke

0033 608648995 

Reactie van jan serne op 2 Juni 2016 op 18.48

dank je Frans. Ik ben al sinds 2015 bezig met die lui, blij te horen bevestigt wat ik al dacht. Veel bluf bij fransen. Ik zal volhouden

Reactie van edith janzen op 3 Juni 2016 op 10.53

Sommige huissiers zijn van dezelfde soort als de franse advocaten. Dit zegt alles. Sterkte ermee.

 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden