NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Hierbij wil ik mezelf graag voorstellen. Ik ben Evert van der Weide en geboren op 4 mei 1945 te Hollandscheveld, Drenthe. In de jaren 70 en 80 ben ik begonnen met werken in de hulpverlening. Eerst ziekenverzorging en daarna psychiatrische verpleging. Ik ervaarde dit werk als onbevredigend, omdat de mogelijkheden van mensen door de structuren van de begeleiding onvoldoende tot hun recht kwamen. Ik ging toen verder met maatschappelijk werk met ook beperkte mogelijkheden en ik ging toen gelijktijdig een gestalt opleiding en training volgen. In dit trainingveld kreeg ik het gevoel thuis te komen bij mezelf en ik opende een eigen praktijk te Den Haag, alwaar ik ontelbare mensen heb gesteund om de weg terug te vinden naar de mogelijkheden in hun zelf die door opvoeding, opleiding of werksituatie werden beperkt.
Het begint vaak bij een situatie van vast voelen lopen waarin je gevoel van eigenwaarde minder wordt en je de zin van het bestaan niet meer helder hebt. Problemen en conflicten in werk of persoonlijke relaties voelen alsof er geen verandering mogelijk is. Voelen als blokkades voor de zelfontwikkeling.

Op momenten van leegte zoek je naar orientatie, referentie, bodem en perspectief. Wie ben ik wel en wie ben ik niet? Wat zijn mijn grenzen? Wat is mijn aandeel hierin? Wat is mijn antwoord op wat mij overkomt? Wat kan ik doen om moeiteloze verandering te bewerkstelligen?

Werken aan jezelf is een leerproces. Eerst leer je om bewuster te zijn van wat je voelt. Vervolgens inzicht en verwoording van de gevoelens naar de situatie. Dit contact met jezelf wordt dieper en helderder, minder vertroebeld door emoties ten gevolge van oude ervaringen. Dankzij dit werken aan jezelf voel je je vrijer en krachtiger om eigen doelen in het dagelijks bestaan te verwerkelijken. Je bent steeds meer in staat om te zijn wie je eigenlijk, in diepste wezen bent. Hierbij ontwikkel jij je eigen unieke pad en herkenning voor wat essentieel is in je leven. Dat pad kun je gaan volgen en meer verbinding leggen met medemensen als een natuurlijk proces.
Heb je interesse voor werken aan jezelf, spirituele ontwikkeling ofwel wil je daarover informatie ontvangen, geef je emailadres op of schrijf je in voor uitwisseling over leven is leren. Zie ook www.degeleroos.nl en degeleroos@gmail.com

Weergaven: 65

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

Auvergne, Gezondheid, Sport en Spel

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0