Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Gestalttherapie (online Skype video) of Thaise medische massage op locatie

vrijdag 8 november 2019

14:22

In het verleden liep ik er vaak tegen aan dat ik spanning of stress voelde in lijf en leden (jaren zestig) en dat ik andere mensen tegen kwam met problemen en dan de ontspanning ging zoeken in muziek of andere activiteiten. Ik kwam op de Sociale Academie in conflict kwam met het politiseren van problemen in plaats van  het bewust zijn ontwikkelen in het zelf en gaan staan in eigen kracht. Ik ging de gestalttherapie opleiding en training volgen. En dat bracht, dat ik mij thuis voelde komen in mijzelf en dat ik mezelf op een dieper level leerde kennen en begrijpen van waaruit ik b.v. reageerde en voelde. Dan op het goede moment de juiste personen tegen komen en dan op de weg naar mijn bestemming.

 

In mijn werk als maatschappelijk werker bij een Sociale Dienst (daarnaast gestalttherapie in eigen praktijk te Den Haag) kreeg ik zo lopende weg de vraag collega's te masseren bij nek-, armpijn of rugklachten. Vele jaren gedaan naast het reguliere sociale werk, collega's masseren in hun stoel, achter het bureau. Ik heb toen een opleiding Thaise massage in Bangkok gevolgd en ik heb me geconcentreerd op de Thaise medische massage bij allerlei klachten in hoofd, nek, armen, schouders en rug.  Deze medische is een drukpuntmassage en het wondere is, dat na een massage van 15 tot 30 minuten de pijn en de blokkades zijn verdwenen.  Ik geef hier de garantie dat als de pijn niet weg en je nog steeds niet je arm en schouders vrij kunt bewegen, dat je de sessie dan niet hoeft te betalen.

 

Dan kom ik nu op het punt, dat waar ik ook heen ga, ik mezelf meeneem. De hele bagage van beperkende ervaringen, eigen reacties op deze ervaringen, de aangeleerde beperkingen om goed in het gareel van deze maatschappij te blijven lopen, de wijze waarop ik met frustraties en gevoelens omga, aangeleerde denkpatronen ofwel denkramen zoals ik het graag noem naar Olivier B. Bommel en Tom Poes, die ons beperken.

 

Wanneer je met gevoelens rondloopt waar je een uitweg uit zoekt dan reageert de omgeving vaak met "niet zeuren" je hebt het goed, maar je lichaam geeft andere signalen. In je denken kun je dan zeggen "ik heb het goed" en je lichaam blijft signalen geven van niet goed voelen. Die signalen hebben het nodig begrepen te worden in hun kontexst, de situatie "hier en nu". En dan kun je weer thuis komen in jezelf. En voelen "dit is waar ik ben".

 

Wil je support, supervisie of een training volgen dan kun je bellen, emailen, skypen of whatsappen  voor een afspraak.

 

 

Adres

 4 Place St. Julien

Plaats

 03380 Treignat , Departement Allier

Provincie

 Auvergne te Frankrijk

Mobiel

 +33-(0)6 27786252

Email

 degeleroos@gmail.com    website: www.degeleroos.nl

Siret nr.

  800 313 488 00010

Weergaven: 438

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20191108, Gezondheid, Sport en Spel

Het is niet mogelijk op dit bericht te reageren

PLAATS BERICHT...

COVIDNIEUWS

SPONSOR | ENTREPRISE

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden