www.nederlanders.fr

Voor en door alle Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort!

Meld je aan om de menu-onderdelen "Voeg toe...", "Leden" en " Thema's" te kunnen zien.

Gevraagd: Frans (ver)bouwbedrijf om over te nemen

Graag kom ik in contact met een bedrijf in Frankrijk dat ik zou kunnen overnemen. Dat wil ik doen om op een redelijke manier een Assurance Décennale te kunnen bieden aan mijn klanten. Op die manier kan ik hen nog beter van dienst zijn. Dus weet u een bedrijf dat in de bouw- of verbouwbranche werkzaam is en door bijvoorbeeld pensionering te koop staat? Ik hoor het graag van u!  Neem s.v.p. contact met mij op via email contact@kampbv.net of mobiel 0613024310. Dank! 

Weergaven: 766

Tags: 20170517, Bouw, Midden- en Kleinbedrijf

Reactie van Arjan en Ellen Bakker op 18 Mei 2017 op 17.01

Hallo Huub,

Het idee is leuk, maar ik weet eigenlijk niet of het zo werkt. Hoewel ik in je bericht niet las dat je advies vroeg, kan ik je misschien behoeden voor een teleurstelling. De verzekering sluit je af op de persoon die het bedrijf heeft, niet op het bedrijf zelf. Misschien dat het bij een SARL anders werkt, dat weet ik niet. Bovendien is het niet zo moeilijk om zelf de verzekering af te sluiten, als je kan aantonen dat je een opleiding hebt voor-, of ervaring hebt met bepaalde werkzaamheden (ook als dit in een ander land is). Als je de ervaring of opleiding niet hebt dan is het uiteraard de vraag of je de klant überhaupt goed van dienst kan zijn. Voor uitgebreide informatie kan je wellicht Wim van Teeffelen benaderen, hij is hier een expert in.

Succes, Arjan

Reactie van Huub Kamp op 18 Mei 2017 op 18.32
Hallo Arjan,

Dank voor je opbouwende reactie. Ik ga het verder uitzoeken.
Ik heb begrepen dat je een decennale alléén kunt afsluiten wanneer je ook gevestigd bent in Frankrijk. Vandaar mijn vraag op dit forum.

Groet, Huub
Reactie van ineke blom op 18 Mei 2017 op 19.29
En nu is het tijd voor de domme vraag! Hoe wil je een Frans bedrijf overnemen en niet in Frankrijk wonen. Het zal ongetwijfeld kunnen, maar ik zie heel veel adders, zelfs zonder gras
Reactie van Huub Kamp op 18 Mei 2017 op 19.40
Hallo Ineke,

Ik sta open voor adviezen. Dus wat zijn de adders?

Groet, Huub
Reactie van edith janzen op 19 Mei 2017 op 10.04

Ik ken nederlandse artisans die met regelmaat in Fr. werken uitvoeren. Zij hebben en houden dus hun NL bedrijf (zzp). Per klus verzekeren ze zich met een decennale. Hierover heb ik je enige tijd terug al een adres gegeven. Als je een frans bedrijf wilt starten, kun je je ook in Fr vestigen. De regels daarvoor zijn heel anders dan in NL. Ook de controle op het feitelijk aanwezig zijn op een adres in Fr. is heel anders dan in NL. Je zou ook kunnen instappen als 'vennoot' bij een al draaiend bedrijf (door nederlanders) Sommigen zitten met capaciteitsproblemen, een vakman erbij kan men soms goed gebruiken. Adder onder het gras is mogelijk dat je in 2 landen woont/werkt, wat inhoudt dat dat je dubbel verzekerd bent, dubbel belasting betaalt. Europa is na 20 jaar nog niet zo ver dat hiervoor heldere structuren bestaan. Zoals al gezegd, WvT is hierin de expert, leg hem je situatie voor, er zal vast een goede oplossing uitrollen.

Reactie van ineke blom op 19 Mei 2017 op 10.46

Zie hierboven al wat adders Het is meer een gevoel dan dat ik feiten ken. De franse bureaucratie ............ !! 

Reactie van chris op 19 Mei 2017 op 11.20

Huub, ik zou maar beginnen met een inschrijving van je bedrijf in Frankrijk, anders kom je ook niet aan de sinds kort op bouwplaatsen verplichte identiteitskaart. Daar wordt daadwerkelijk op gecontroleerd heb ik recent meegemaakt. (wat er van die 2 engelsen is geworden weet ik niet maar ze werken er niet meer).
een SARL of EURL kun je gewoon inschrijven in Frankrijk, ook als in de noordelijke landen woont.

gelukkig voor jou gaat de clause moliere niet door, anders had je misschien ook nog een cursus frans moeten volgen.

chris 

Hieronder is plaats voor een reactie. Blijf bij het onderwerp. Wees constructief en vriendelijk. Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Je moet lid zijn van www.nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van www.nederlanders.fr

Uw adresboekje in Frankrijk

-

Word sponsor en...

© 2017   Gemaakt door: Anton Noë.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden