Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Hoi leden van Nederlanders.Fr,

Ik ben op zoek naar een baan/bijbaan in Parijs. Al ruim een jaar ben ik afgestudeerd en ik heb sinds een half jaar een baan als communicatieadviseur, maar toch blijft het buitenland trekken. Om te ontdekken wat ik precies wil, zou ik graag een jaar in Parijs willen wonen nu ik nog jong ben en het flexibele (studenten)leven nog gewend ben. Maar om dit te kunnen realiseren moet ik wel wat geld verdienen. Helaas is mijn kennis van de Franse taal niet verder gekomen dan VWO5.

Hebben jullie ideeën hoe ik aan een geschikte baan/bijbaan kan komen om een jaar in Parijs rond te komen? Mijn beheersing van de Nederlandse taal is uitstekend (afgestudeerd journalist) en ik spreek ook goed Engels (met IELTS certificaat).  Hebben jullie suggesties voor bijbanen, banen, baan als receptioniste, bijles Engels, redacteur, enz.? Of kennen jullie iemand die mij verder kan helpen? Laat het me dan weten!

Alvast bedankt!

Groetjes,

Wendy (24)

Weergaven: 651

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20140621, Parijs, Werk Gevraagd

Reactie van Lena op 22 Juni 2014 op 12.01

Hallo Wendy, ik kan je de volgende tips geven: Kijk regelmatig op AngloInfo Parijs. Daar worden nogal eens Engelstalige mensen gevraagd. Verder kun je goed zoeken via indeed.fr Met de goeie zoektermen kun je veel vinden. In deze link heb ik English als zoekterm ingevuld, maar je kunt ook goed zoeken met "Néerlandais", "Anglais courant" en alles wat je maar kunt bedenken wat bij jou van toepassing is. Zorg dat je een goed CV hebt, in het Frans en in het Engels (Jeanet Dulleman van deze site heeft mijn cv goed vertaald) en een goede brief aangepast aan de functie. Als journaliste weet je daar vast wel raad mee, maar laat hem vertalen in echt goed Frans. Voor een paar tientjes verhoog je je kansen enorm. Ik heb mijn (goede en leuke) baan ook zo gevonden. Hoor je niks terug op je sollicitatie? Bellen! Zij hebben vaak meer drempelvrees dan jij... ;-) Succes! Groet, Lena.

Reactie van Sander op 22 Juni 2014 op 13.27
Stuur een mail naar mij hollandais92@ live.fr dan krijg je suggesties en sites
Reactie van Jordi van Venrooij op 2 Juli 2014 op 18.42

Wendy, goedemiddag. Ik heb geen vaste baan aan te bieden, maar ik heb wel iemand nodig voor 4 dagen begin september. Dat is van vrijdag 5 tot maandag 8 september inclusief. Het gaat om een professionele beurs, waar klanten ontvangen worden en verkocht moet worden. Als U dit wat lijkt, kunnen we hier samen over praten.

Met vriendelijke groeten,

Jordi van Venrooij

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden