NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Gezocht: hulp bij het leren van de Franse taal omgeving Bourdeaux, Drôme

Wie kan mij helpen om de Franse taal te leren? Ik verblijf van mei tot oktober in Bourdeaux  (F-26460) en zal het erg fijn vinden als iemand mij kan helpen.

Weergaven: 687

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20150415, Cursussen en Opleidingen, Rhône-Alpes

Reactie van Claudia de Kanter op 16 April 2015 op 7.01
Ik heb een geweldige lerares. Ze woont in de Dordogne maar ze geeft ook les via de Skype. Mocht je interesse hebben laat het me weten dan kan ik haar email adres geven.
Reactie van Ingrid op 16 April 2015 op 8.02
Beste Claudia, ik kan je in contact brengen met Yvette. Ze woont in Crest, circa half uurtje van Bourdeaux. Zij heeft mij een tijd lang les gegeven. Erg leuke dame en ook flexibel in het plannen van de lessen. Ze heeft vroeger gewerkt als lerares en heeft zelf diverse lesmateriaal. Ik hoor het wel. Groeten, Ingrid
Reactie van Claudia de Kanter op 16 April 2015 op 8.36
Dank je wel Ingrid. Alleen ik heb juist een goede lerares en woont 10 km van Bergrac waar ik zelf ook woon. Dus ik ga naar haar toe. Maar het fijne is juist dat ze ook les geeft via de Skype. Dus je kunt je lessen ook blijven volgen in Nederland of waar dan ook.
Groetjes Claudia
Reactie van Sabine Dekker op 16 April 2015 op 9.42

Hoi Gabrielle, Goed idee van Ingrid. Verder heb je in Bourdeaux Marie-Laure Belle (oude schooldirectrice) die bijles geeft aan de basisschool leerlingen en ook les heeft gegeven aan een Nederlandse die in Bourdeaux een tweede huis heeft. Marie-Laure is een oudere dame en heeft geen internet. Ze woont naast het Office du Tourisme en je kan haar zeker bereiken via de Valerie van het Office de Tourisme, want Marie-Laure zit zel ook weleens achter de balie. Noem mijn naam maar als je dat doet. Ik kan je ook verder helpen om contact met haar op te nemen. Groetjes, Sabine, (La Ferme de Pauroux, Mornans)

P.s. Ik geef zelf Nederlandse en Engelse les hier, maar heb (nog) geen Frans materiaal

Reactie van Sabine Dekker op 16 April 2015 op 9.46

Sorry, schrijf je naam verkeerd! Het is Gabriele Toutes mes excuses!

Reactie van Sabine Dekker op 16 April 2015 op 10.05

Nog even. Om zelf alvast wat te leren kan je de lokale nieuwtjes en evenementen bijhouden via www.les-echos-de-couspeau.fr (je kan abonneren op een nieuwsbrief) en de gemeente/la mairie heeft sinds kort ook een website www.marie-bourdeaux.fr. Groetjes, Sabine

Reactie van Ingrid op 16 April 2015 op 13.12
Excusez-moi, ik bedoelde Gabriele maar ik schreef in mijn eerdere reactie Claudia.
Ik verwacht dat de suggestie van Sabine om les te volgen in Bourdeaux makkelijker voor je zal zijn.
@Sabine, als je aan Gabriele Franse les wil geven, ik heb hier nog een aantal lesboeken die je gerust kan lenen.
Reactie van Sabine Dekker op 16 April 2015 op 13.32

Daar ben ik sowieso in geintereseerd Ingrid!! Hoe gaat het met de verbouwing?

Reactie van Fokje Bult op 16 April 2015 op 22.19

Hoe vinden jullie les volgen via Skype, verbing, geluid, uitspraak etc.?

Welke kant van Bergerac is de 10 kilometer? Ik woon in de lot en garonne

Reactie van Claudia de Kanter op 16 April 2015 op 22.56
Hallo Fokje, de Franse les is in Saint Agnes richting la linde, Issigeac dus richting de lot en garonne.

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0