WebT@lk KennisC@fé

 
AANKONDIGING

VERGEET AJB NIET OM DE ENQUÊTE HIERBOVEN IN TE VULLEN.

HET KAN NOG EEN PAAR DAGEN EN IS BEDOELD OM EEN PROGRAMMA OP MAAT TE MAKEN VOOR BEZOEKERS EN LEDEN VN DIT FORUM

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Gezocht: leuk (Frans) stel/oudere om bij in huis te wonen, regio Lille

Dag iedereen! 

Ik ben Floortje, een 21 jarige studente Franse taal en cultuur uit het Nederlandse Leiden. 
Vanaf oktober zal ik voor 7 maanden als assistante de néerlandais gaan werken op scholen ten noorden van Lille. (Halluin en Neuville-en-Ferrain) Daarom ben ik nu opzoek naar een geschikte woning.

Nu ben ik erg geïnteresseerd in de Franse cultuur, en niet zo zeer in het studentenleven. En dus zoek ik een enthousiaste familie/ouder stel/eenzame maar enthousiaste bejaarde met een kamer over in het huis, zodat ik 7 veilige, leerzame en culturele maanden mag meemaken.Vanwege mijn kamer in Leiden heb ik helaas weinig besteden aan huur. Daarom bied ik in ruil: mijn eigen enthousiasme, fatsoen en bijdrage aan het huishouden. Schoonmaken is iets wat ik graag doe, (geen grapje) en zelfs tuinieren is me zeker niet onbekend! Verder is het goed te weten dat ik een zelfredzaam persoon ben. Het is niet mijn bedoeling de dynamiek van een huishouden om ver te werpen. 

Ik heb eerder een jaar in Frankrijk doorgebracht, dit als au pair en schoonmaakster bij een hele leuke familie in Parijs. Zij namen me op in hun sociale kringen (vrienden, familie en buren) waardoor ik ondergedompeld werd in de Franse cultuur. Hierdoor ging mijn spreekvaardigheid enorm vooruit en mijn levenservaring nam toe! Een dergelijke ervaring zoek ik dus weer. Maar het liefst niet als au pair, omdat ik niet (weer) gebonden wil zijn aan een huis met zorg voor (kleine) kinderen. Ik ben van plan zoveel mogelijk te profiteren van de maanden in Noord Frankrijk en dus veel culturele uitstapjes te maken. 

Het liefst ga ik natuurlijk bij Fransen wonen, maar het is voor alsnog erg moeilijk om dergelijke contacten te vinden of maken. Daarom vraag ik om uw hulp via deze weg. Het heeft geen haast, maar ik gooi alvast wat lijntjes uit. Kent u (Franse) mensen die dit misschien leuk zouden vinden, of bent u zelf gepassioneerd over Noord-Frankrijk en zou u me daar alles over willen vertellen? Neem dan contact met me op. Ik ben in het bezit van een rijbewijs, dus ten noorden van Lille is geen pré, al zou het wel praktischer zijn. 

Kent u niemand (die kan helpen) maar heeft u een goede tip? Alle informatie/tips zijn welkom!
Uiteraard kan ik zelf ook meer informatie geven over de 7 maanden die me te wachten staan, en over wie/hoe ik ben.
Laat maar weten. 

Heel erg bedankt voor het lezen! 
Groetjes, Floortje

Weergaven: 2765

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20150630, Nord-Pas-de-Calais, Woningen Gevraagd

Reactie van Louise (68) op 1 Juli 2015 op 7.24

Er bestaan structuren die bemiddelen tussen jongeren en ouderen. Ook in Lille, hier de site van de vereniging: http://www.generationsetcultures.fr/

Reactie van nancy op 1 Juli 2015 op 8.46
Hallo, spijtig dat je niets v huur kan betalen, ik ben niet echt ouder, al heb ik een dochter v jouw leeftijd. Ik woon naast halluin en neuville en ferrain. Mijn man is frans, we spreken ook frans thuis.
Reactie van Nina op 1 Juli 2015 op 10.14

Frans zal wel weer boos worden, want wat je wilt is niets anders dan "gratis wonen tegen verlenen van diensten", en dan liefst zonder gebonden te zijn en veel tijd te hebben voor uitstapjes. Vind je het niet een beetje irreëel te vragen dat iemand je omarmt als een lid van het gezin?

Reactie van nancy op 1 Juli 2015 op 10.24
Idd want gratis kost en inwoon vind ik ook niet kunnen, wil best behulpzaam zijn en een deel intimiteit inleveren, maar denk toch dat je iets moet betalen...
Reactie van Floriekje op 1 Juli 2015 op 10.26

Wat fijn dat er gelijk reacties komen! Louise, heel erg bedankt voor de link! Hier ga ik zeker naar kijken! Nancy, vind je het goed als ik je een privébericht stuur? En Nicolette, ik begrijp wat je bedoelt. Gelukkig sluit jouw "samenvatting" niet aan bij wie ik ben of wat/wie ik zoek. De mensen die er zo naar kijken zullen me niet in huis nemen; maar daar zou ik ook niet graag bij willen wonen. Ik ben best bereid om een bijdrage te leveren (ook huur), eerlijkheidshalve is dat ik weinig te besteden heb als studente. Wie niet waagt wie niet wint, toch?

Reactie van Paul Subelack op 1 Juli 2015 op 11.26

Hallo Floortje,

Wat een bijzonder leuk en goed geschreven bericht, dat zie je wel eens anders.

Jouw doelstelling is hieruit goed te begrijpen, alleen jammer dat wij niet in de buurt van Halluin en Neuville-en-Ferrain wonen wij zouden anders best bereid zijn om jou in ons huis op te nemen en jou de gelegenheid te geven je te ontwikkelen zoals jij dat graag zou willen.

Veel succes met jouw plannen.
Met vriendelijke groet
Louise en Paul Subelack

Reactie van Louise (68) op 1 Juli 2015 op 11.41

Kijk eens naar het filmpje in mijn link. Dan begrijp je al heel snel dat deze eenzame ouderen met een (te) groot huis, het maar wat fijn vinden om een jonger iemand in huis te hebben. Er moet wel aan voorwaarden voldaan worden (een charte wordt ondertekend door beide partijen) , Een redelijke uitkomst voor studenten die niet onderhouden kunnen worden door de ouders en het niet breed hebben!

Reactie van Dierenthuis Bourgogne op 1 Juli 2015 op 11.44

Hele mooie en duidelijke presentatie.Er zouden mensen blij mogen zijn met jou als huisgenote.

Sterkte met je zoektocht!Er is vast wel ergens een plekje voor je ;)

hartelijke groet,

Ingrid

Reactie van nancy op 1 Juli 2015 op 11.46
Een privébericht kan Florieke al moet ik natuurlijk nog vragen wat mijn twee gezinsgenoten erover denken. Ik heb zelf een nog studerende dochter
Begrijp dat je inkomsten klein zijn en weet heel goed wat een student kost. Schrijf maar een berichtje vermeulen.nancy@hotmail.fr
Zie trouwens dat mijn eerste reactie verwijderd werd?
Reactie van Augusta op 1 Juli 2015 op 11.54

Dag Florieke,

Als je in de vakanties (op uitzondering van de Kerstvakantie)  een adresje zoekt aan de Cote d'Opale, ben je van harte welkom. Want ook hier is veel te zien en te leren. Gratis voor nop. Maar wel netjes je kamertje opruimen, hè? (lol)

Of we leuk zijn, tja het is moeilijk te oordelen over jezelf. We lopen beslist niet de hele dag te schateren maar we zijn netjes opgevoed, eten met mes en vork en het speeksel stijpelt nog niet uit onze bekkies!

Augusta

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

(LATEN WE SAMEN DE KOSTEN DRAGEN)

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...