NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Hallo allemaal!

Per februari 2020 ga ik stagelopen in Parijs (9e arrondissement). Mijn stage is geregeld, maar nu moet ik nog een woonplekje vinden in (de omgeving van) Parijs. Heeft iemand tips? Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Alle tips en ideeën zijn welkom!

Groetjes,

Michelle 

Weergaven: 439

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20191202, Parijs, Woningen Gevraagd

Reactie van Henri Bik op 2 December 2019 op 23.49

Ik zou kijken welke RER lijn op loopafstand van je werkplek stopt en dan rond de twee eindpunten van die lijn een kamer zoeken. Die RER brengt je snel naar het centrum en vanaf het eindpunt heb je 's morgens een zitplaaats. Die eindpunten liggen ver buiten het centrum en daar is woonruimte goedkoper.

Reactie van Jeannette op 3 December 2019 op 13.36

Google: "etudiants studio Paris" en je vind allerlei sites die tijdelijke woonruimte bieden aan studenten.

Sowieso via studentenorganisaties zoeken, ook in Nederlands: "studentenkamer Parijs", ook volop hits!

Je bent de enige niet, dus er is vast een netwerk voor te vinden. Succes!

Reactie van Petra van der Linden op 7 December 2019 op 15.08

Hi Michelle, wat leuk dat je naar Parijs komt een tijdje. Ik heb een mooie gemeubleerde kamer in mijn appartement dat ik alleen aan nederlanders verhuur. Dat vind ik leuk en ook om allerlei leuke dingen en plannetjes aan te bevelen indien daar vraag naar is. Die kamer  komt vrij eind december. Ik zit in West Parijs, bij Porte Maillot en op centrale metrolijn 1. Voor komplete informatie, photos enz, neem contact met me op via mijn mail petra@free.fr en ik antwoord je meteen. Beste groetjes, Petra

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

ZOEK IN ONZE ZUSTERSITE

CORONA | COVID-19

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0