Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Beste leden,

is iemand van u bekend met COPD zo ja, bent u daarom misschien naar Frankrijk verhuisd?
Bedankt alvast voor evt. antwoorden

Weergaven: 1316

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20190910, Gezondheid, Sport en Spel

Reactie van Dia op 10 September 2019 op 14.37

Mijn man heeft ernstige copd en heeft verlichting om aan het strand te zijn.hij vist er uren.

In Nederland. In Frankrijk zijn we vaak in de Somme.

Er zijn veel gebieden in Frankrijk met weinig industrie. Ook dat doet goed.

Een ziekenhuisopname ervaren; hele goede zorg!

Reactie van Dia op 10 September 2019 op 14.39

Een verhuizing is aan te raden, voor ons is dat lastig, 11 kleindinderen in Nederland en willen alleen huren.Dat hebben we 3 jaar in de Bourgogne gedaan en komen ook daar nog elk jaar

Reactie van Max Boret op 10 September 2019 op 17.10

Ja, maar aangezien ik niet meer wil participeren op dit forum, kan je eventuele vragen stellen via mij email:

boret.maxime@orange.fr

Reactie van 99maaike op 10 September 2019 op 19.35

Waar kan ik U mee helpen, heb zelf COPD>
Maaike

Reactie van Christa Vierhout op 10 September 2019 op 20.58

Ja heb BCPO.  Waarom wilt u dit weten is een - mijns inziens terechte - wedervraag. 

Reactie van Christa Vierhout op 10 September 2019 op 22.42
Nasa je hebt gereageerd op mijn reactie maar ik snap niet goed waar die reactie staat dus ik reageer maar via de voor mij gewone weg. BCPO is de Franse afkorting voor COPD. Mijn diagnose is tien jaar geleden hier in Frankrijk gesteld , ik heb dan ook geen vergelijk met Nederland. Ik ben heel tevreden over hoe het hier gaat. Twee keer per jaar controle en spirometrie (longfunctietest) bij longarts in Cahors en een keer per jaarvier weken naar een kliniek voor zoals dat in het Frans heet "reeducation pulmonaire". Een programma van fysieke activiteiten en ook "ateliers" (bijeenkomsten) om het dagelijkse leven met de beperkingen zo goed mogelijk te leven. Ik heb daar veel aan en ga in januari volgend jaar al voor de 8ste keer. Heb ook een begeleiding aan huis gehad, met fysiotherapie, een begeleider en een velo d appartement (hometrainer) in bruikleen. Alles vergoed via ALD (Affection Longue Duree).
Reactie van nasa op 10 September 2019 op 23.27
Christa bedankt voor dit uitgebreide antwoord, hier was ik precies naar op zoek. Ook bij mij is de COPD 10 jaar geleden ontdekt, in NL, nadat de arts in France mij een "hypochonder" had genoemd, ( was dat maar het geval geweest! ) ps ik had op je eigen pagina geantwoord. Ik wens je veel goede dagen, Salut.
Reactie van nasa op 10 September 2019 op 23.32
Beste Dia, Max en Maaike, bedankt voor het reageren. Christa heeft mij de uitleg gegeven die ik graag wilde weten. Ik wens allen veel goede dagen en schone lucht toe.
Reactie van Christa Vierhout op 11 September 2019 op 8.47

Anita(Nasa) fijn dat ik je met mijn antwoord heb kunnen helpen :-)

Reactie van Oscar de Pater op 11 September 2019 op 8.50

Gisteren bekend geworden dat NL het meest vervuilde land is in de EU inzake COPD klachten....in FR is er veel minder industrie en waar die is, is dat vaak geconcentreerd en vermijdbaar. 

Bijna alle kusten zijn zeer geschikt (op enkele uitzonderingen na) en heel veel regio’s in het binnenland ook....te vermijden zijn o.a. Parijs, Lyon, Marseille, in het algemeen steden waar industrie zit en ook intens verkeer...kortom: het is in FR veel beter vertoeven!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden