Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Vandaag ontving ik een mailtje van mijn Franse bank:

"Dans le cadre de la réglementation, notre banque  ainsi que l’ensemble des établissements bancaires est tenue de mettre à jour régulièrement les informations dont elle dispose sur l’identité, le domicile, et les ressources de chacun de ses clients.

Ainsi, afin de respecter ces exigences réglementaires, nous vous prions de bien vouloir nous adresser les documents demandés ci-dessous :

Dernier Avis d’imposition , un justificatif de domicile ainsi que vos pièces d’identité Mr et Mme .

Nous vous informons par ailleurs que les données personnelles ainsi recueillies seront utilisées exclusivement pour mettre à jour votre dossier client dans le cadre de la gestion de la relation bancaire."

Bij het justificatif de domicile en pièces d’identité kan ik mij nog wel iets voorstellen, maar de laatste belastingaanslag.......? Heeft een bank het recht om deze info te vragen c.q. te eisen? Dit los van het feit dat alle inkomsten op onze rekening bij dezelfde bank binnenkomen, maar dat weten zij natuurlijk niet (althans niet dat dat alles is). Ter verdere info: wij hebben bij deze bank alleen een rekening courant, dus geen hypo, verzekering, lening of andere toeters en bellen.

Weergaven: 2612

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20151202, Geldzaken

Reactie van Danielle Monnier op 2 December 2015 op 20.34

Hoi Wicher, mijn bank heeft er nog nooit om gevraagd, maar om geen risico te lopen, zou ik even met dit schrijven bij je bank langsgaan, dan weet je tenminste zeker of het goed zit.

Reactie van diana op 2 December 2015 op 20.40

Weet u zeker dat dit mailtje echt van uw bank komt?Waarom identiteitscontrole?Als het goed is hebben ze dat al gecheckt toen u een rekening opende.En uw belastingaangifte hebben ze al helemaal niet mee te maken lijkt me.Ik deed het in ieder geval niet

Reactie van Wilna Maijenburg op 2 December 2015 op 20.59

Wij moesten bij onze Nederlands bank laatst ook even een update doen, ze hadden van mij geen eens een kopie van mijn id, ben al sinds 1983 klant. Bovendien wilden ze ook informatie over de herkomst van bepaalde stortingen, verkoop zaak en huis. Ze vertelden dat dit een nieuwe Europese regel is, maar een belastingopgave hoefden wij niet in te leveren, die doen we ook niet in NL. Misschien binnenkort ook hier bij de bank?

Reactie van Tonk van Lexmond op 2 December 2015 op 21.03

een identiteitsbewijs is Europese regel, geloof ik, maar ze hebben niets met een belastingaangifte te maken. Hoe durven ze het te vragen.

Reactie van Paula Verbiest op 2 December 2015 op 21.10

Voor het mogen openen, cq hebben van een livret A geldt een inkomenslimiet. De bank vraagt een Avis d'impôts als bewijs. Misschien geldt dit ook voor andere spaarvormen.

Reactie van eddy claes op 2 December 2015 op 21.14

In de mail staat toch niet dat ze een copie van uw belastingsaangifte vragen ??

Ze willen enkel weten wat de bron is van eventuele stortingen op uw rekening, zoals Wilna ook al aangeeft. (is een Europese regel om het witwassen van geld tegen te gaan)

In FR is het heel normaal dat men een "justificatif de domicile " vraagt, is meestal een copie van de factuur EDF.

Gr
Eddy

Reactie van eddy claes op 2 December 2015 op 21.15

Hola, ik zie dat mijn reactie eerst door de "examencommissie" moet gaan, hou ik niet zo van

Reactie van Wicher Nijkamp op 2 December 2015 op 21.20

Ik ook niet Eddy, stond per ongeluk aan maar heb ik nu uitgezet

Reactie van Wicher Nijkamp op 2 December 2015 op 21.29

@Eddy: wat is dan het verschil tussen de Dernier Avis d’imposition en een copie van de laatste belastingaangifte? Ik zie het verschil i.i.g niet. Wat betreft het justificatif de domicile heb ik in mijn bericht al gesteld dat ik mij daar nog wel iets bij voor kan stellen (en dan bedoel ik de achtergrond van het verzoek), alhoewel ze dat al bij het openen van de rekening gekregen hebben, een jaartje of wat geleden. Een of meerdere eenmalige grote stortingen worden inderdaad gechecked qua afkomst; bij mij gebeurde dat telefonisch. Maar daar is hier nu geen sprake van, ook een spaarrekening is niet van toepassing Paula.

Reactie van marielle op 2 December 2015 op 22.16

Ik krijg sowieso nooit een email van mijn bank. Wanneer ze iets nodig hebben vragen ze d dat per post. Controleer eerst of het juist is bij je bank. Nog nooit de vraag gehad om mijn 'avis d'imposition' te laten zien. Zeker niet geven voordat je wat meer weet!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Gebeurtenissen

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden