WebT@lk KennisC@fé
 
AANKONDIGING

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!


Ik ben met vervroegd pensioen gegaan en kan niet stilzitten. Ik heb veel rommelmarkt spullen en wil graag op vide greniers staan. Maar men mag maar 2x per jaar op een rommelmarkt staan. Wie kan mij een tip geven hoe of waar ik mij moeten melden om vaker te mogen staan. Ik weet dat de controles niet of niet vaak plaatsvinden. Maar ik wil me aan de wet houden en geen problemen krijgen. Ik verblijf in Frankrijk en krijg via ABP mijn uitkering. Ik heb begrepen dat micro entrepreneur problemen met zich mee kan brengen en ik heb een Nederlandse ziekteverzekering.

Weergaven: 391

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

Midden- en Kleinbedrijf

Reactie van suzywong op 19 Februari 2011 op 19.41
op naam van een vriend(in) ter plaatse zich laten inschrijven, dus dat is weer 2x per jaar.
Reactie van carine (cdlm) reuvers op 20 Februari 2011 op 13.44
Hallo,

Ben niet van deze regels op de hoogte! Sta zelf (woon, werk en ben verzekerd in Frankrijk) regelmatig op rommelmarkten/vide-greniers, soms vaker dan twee keer per jaar. Ben nog nooit gecontroleerd! Verkoop vooral overtollige dingen uit huis: kleren, speelgoed, boeken, divers (oude telefoons, noem maar op). Doe dit als particulier, maar het levert niet veel op vind ik. Misschien is het voor 'brocantes' wel anders? Ik kan je niet echt verder helpen, wilde enkel mijn ervaring vertellen...
PS ik woon bij Lille en in die regio zijn echt ontzettend veel rommelmarkten/vide-greniers/braderieën enz. Je kan ook meedoen aan de grote Braderie van Lille in september, wel vroeg reserveren! Daar is ook een speciaal onderdeel meubels enz. Het lijkt me sterk dat al die deelnemers maar twee keer per jaar aan een rommelmarkt meedoen: sommigen leven er volgens mij van (naast misschien een andere onduidelijke activiteit: werkzoekend of zo...)

Prettige dag verder!
Reactie van Sandra Anema op 21 Februari 2011 op 7.55

De regels of nee eigenlijk de controles dit jaar worden veel sterker. Het is nl. gewoon zwart werken als je het vaak doet. Aangezien je je i.d. steeds moet laten zien aan de organisatoren is het makkelijk je te controleren

zonder dat je daadwerkelijk iemand ziet. Wat veel mensen doen om dit te omzeilen is op de naam en met

een kopie van het i.d. van vrienden te gaan staan. Maar ik hoor ook dat het niet meer zo goed loopt als voorheen. Succes,

Sandra

Reactie van carine (cdlm) reuvers op 21 Februari 2011 op 10.31
Voortaan oppassen dus! Ik dacht dat vooral 'professionelen' dit omzeilden, zie dat vaak bij inschrijvingen!
Maar goed, gezien het gesteggel over prijzen enz. en de tijd die het kost doe ik er sowieso nog maar 2 per jaar; van tevoren zet ik al vrij veel (alles kan je verkopen!) op Le Bon Coin, of mag dat ook maar twee keer per jaar?:)
Reactie van ariane lumen op 21 Februari 2011 op 11.26

de oplossing: neem het stztuut autoentrepreneur, en alle problemen zijn dan geregeld, kan uitsluitend per inter: intikken autoentrepreneur.

duurt 5 minute; (slechts)

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

(LATEN WE SAMEN DE KOSTEN DRAGEN)

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...