Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Belasting betalen in Nederland of in Frankrijk?

Ik krijg pensioen van het ABP was geen overheids functie maar nu hoorde ik dat ik kan kiezen waar inkomstenbelasting word betaald.
Heb het pensioenfonds gebeld en die vertelde dat ik bij de belastingen moest wezen, bij de belastingdienst vertelde ze mij dat ik een verzoek moest sturen en ik dan moest afwachten of dit gehonoreerd word.
Ik meen gelezen te hebben dat als je geen ambtenaar was je belasting kan betalen in Frankrijk wat dus voordeliger is.


Wie heeft hier ervaring mee en hoe ik dit moet regelen.

Weergaven: 1746

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20160218, Geldzaken, Overheid

Reactie van Max Boret op 18 Februari 2016 op 11.56
Kijk uit Marianne, de belastingdienst Nederland is er tuk op om alles aan Nederqland toe te wijzen. Beter is om qbelasting in Frankrijk te betalen,je betaalt maar een tiende belasting dan in Nederland.
Reactie van Henny Verbeek op 18 Februari 2016 op 12.31
Formulier downloaden van de site van de belastingen, invullen, opsturen en wachten. Soms LANG.
Ik val ook onder het ABP, onderwijs, en mijn verzoek is gehonoreerd.
Reactie van Cornelis (Kees) Vonk op 18 Februari 2016 op 13.00

5 jaar geleden is mijn verzoek om NL pensioen uitkeringen in Frankrijk te belasten gehonoreerd. Heb net hernieuwde aanvraag moeten doen, want dispensatie wordt voor periode van 5 jaar verleend. Bevestiging van ontvangst aanvraag gehad, daarin wordt medegedeeld dat behandeling 8 weken duurt. Contact in NL is Belastingdienst in Heerlen, tel.nr. +31 (0)55-5385385, email contact is buitenlandlhp@belastingdienst.nl 

Reactie van Henny Verbeek op 18 Februari 2016 op 13.29
Bij mij heeft het meer dan een half jaar geduurd. Bij de beslissing kreeg ik wel excuses. Het besluit geldt voor het lopende kalenderjaar, dus 8 weken of ruim een half jaar maakt dan niets uit.
Reactie van Evert van der Weide op 18 Februari 2016 op 13.44

Als voormalig gemeenteambtenaar zal ik niet mijn ABP pensioen in Frankrijk kunnen laten belasten neem ik aan. Maakt ook niet zoveel verschil, want de belasting die ik betaal kan mijn vrouw terugkrijgen onder de noemer weinig verdienende partner. Vestzak-broekzak

Reactie van Jacqueline Beijlen-Geerts op 18 Februari 2016 op 16.42

Volgens mijn informatie kun je vrijstelling van de loonbelasting etc van ABP-pensioenen regelen als je in dienst bent geweest van een publiekrechtelijke organisatie/instelling. Dus niet als leraar aan een openbare school, maar wel als leraar aan een christelijke school. Mocht je wel in Nederland moeten betalen, vergeet dan niet de loonheffingskorting te vragen.( Op het hoogste pensioen)

Reactie van Henny Verbeek op 18 Februari 2016 op 17.04
Ik was toch echt leraar en niet aan het christelijk onderwijs. Het ligt er aan of een school publiekrechtelijk is of privaatrechtelijk.
Reactie van Paul Lanfermeijer op 18 Februari 2016 op 17.23

Marianne, ontheffing loonbelasting en premie volksverzekering bij de belastingdienst aanvragen. Formulier hier: http://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/ver_vrijste...

En dan netjes opgeven in Frankrijk natuurlijk. -:) 

Reactie van Max Boret op 18 Februari 2016 op 17.38
Ja, ja Henny, maar dat hangt toch echt af van type uitkering: onderwijs publiekrechtelijk: belasting betalen in Nederland. Privaatrechtelijk( Katkoliek, Christelijk, Joods, Moslim onderwijs) belasing Frankrijk. AOW Frankrijk!
Ik heb ook een nabestaandenpensioen. Daar hangt het af van de laayste periode dat mijn echtgenote gewerkt heeft in het onderwijs. Gewerkt in Katholiek onderwijs, maar de laatste jaren Openbaar, toewijzing aan Nederland.
Echter de tijd voordat het ABP privativeerd was, valt weer aan Frankrijk.
Kun je er nog wijs uit worden?
Reactie van Henny Verbeek op 18 Februari 2016 op 17.43
Nee nee, Max, ik was docente aan de Hanzehogeschool in Groningen. Niet katholiek, christelijk, joods of i.d. En mijn pensioen wordt niet in Nederland belast. Privaatrechtelijk heeft nl niet alleen met geloof te maken!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GRAND MERCI !!

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden