Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Bonjour !

Aangezien ik net in Frankrijk ben komen wonen (vlakbij Decazéville in Aveyron/Lot), en binnenkort mijn nu nog Nederlandse auto van een Frans kenteken wil voorzien, wil ik vragen of er leden zijn die mij een garage kunnen aanbevelen die met de import van particuliere voertuigen bekend is en mij daarmee kan helpen.

Omdat er minstens 10 documenten nodig zijn om een Carte Grise aan te vragen, waaronder een RDW exportdocument, wat ik al voortijdig in Nederland had moeten aanvragen (Stom van mij, want nu moet ik ervoor terug naar Nederland of een familielid mijn kentekenplaten en kentekenbewijs toesturen, zodat zij het kunnen regelen voor me), is dit een nogal complexe aangelegenheid waar ik zeker Franse hulp bij kan gebruiken.

Een garage in de driehoek Figeac-Capdenac-Rodez die van wanten weet, zou heel fijn zijn.

Uw contact hierover zie ik heel graag tegemoet, waarvoor alvast mijn hartelijke dank!

Caroline de Gorter, Livinhac-le-Haut

Weergaven: 746

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20210816, Contact Gezocht, Overheid, Vervoer

Reactie van H. van der Veen op 16 Augustus 2021 op 15.45

Misschien niet heel direct om de hoek, maar wel de regio.
"Sinds 2009 hebben we ons autobedrijf en inmiddels al heel wat ervaring met het invoeren van auto’s en dus heb ik me ook aangemeld bij ANTS (de franse RDW) om zelf kentekens te kunnen regelen voor anderen. Vele mensen heb ik al aan een frans kenteken geholpen, of de auto nu uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, etc komt, we regelen het… Ik help de mensen stap voor stap en waar nodig is help ik ze om de juiste formulieren bij elkaar te krijgen. Zonder gedoe… in eigen taal…"

Familie Verspuij

lieu-dit Rimbes
710, Route du Mas d’Agenais
47700 Casteljaloux

www.rimbes.eu

Reactie van Max van der Zee op 16 Augustus 2021 op 17.10

Verspuij heeft onze auto net voor ons ingevoerd in Frankrijk. Wij zaten in dezelfde situatie. Kan hun ten zeerste aanbevelen; duidelijk, vlot en goed. Succes, Max

Reactie van Caroline de Gorter - Landsmeer op 16 Augustus 2021 op 22.12

Hartelijk dank, Familie Verspuij, Max en Jos! Ik voel me een stuk minder 'alleen' nu :-)

Echter, Casteljaloux is inderdaad een eindje weg (3 uur rijden, schat ik in). Ik heb de rit er zeker voor over om dit gedaan te krijgen, maar misschien handig als ik eerst de website bezoek en eventueel een telefoontje pleeg.

Dat ga ik doen zodra mijn nieuwe huis eind deze week een beetje leefbaar is gemaakt.

Nogmaals dank voor de waardevolle tip en een hele fijne week gewenst aan ieder van jullie!

Hartelijke groet,
Caroline de Gorter

Reactie van John op 17 Augustus 2021 op 1.25

Het is echt niet zo moeilijk hoor, je  op de site van Ants aanmelden en gewoon de instructies volgen.Je hebt wel nodig dat je je kunt identificieren (en dus kunt bewijzen dat je in Frankrijk woont) De rest is eigenlijk een fluitje van een cent.

Voor een old timer uit het buitenland moet je eerst je dossier opsturen naar de FFVE  ,op hun site kun je zien welke formulieren je nodig hebt.

Het is allemaal geen rocket sience.

veel succes,

Reactie van Caroline de Gorter - Landsmeer op 23 Augustus 2021 op 0.16

Geachte familie Verspuij,

Opnieuw hartelijk dank voor het aanbod om mij te helpen met de invoer van mijn personenauto. Ik heb intussen jullie nummer gebeld (geen bericht achtergelaten in dit geval, want wil jullie niet op kosten jagen), het online formulier op jullie website, zoals stond aangegeven, ingevuld en verstuurd...maar krijg tot op heden geen reactie.

Mogelijk dat jullie heel druk, of met vakantie zijn, maar wil toch graag contact tzt, dus probeer het nu via dit forum. Mogelijk dat jullie communicatiemiddelen momenteel niet werken, of dat ik iets meer geduld moet hebben?

Graag ontvang ik de juiste contactmethode via dit forum of op mijn e-mailadres: 7383ea5@hetnet.nl

Alvast hartelijk dank voor jullie tijd en moeite!

Met warme groet uit Aveyron,
Caroline de Gorter-Landsmeer

Reactie van Hans .van.der.Wouden op 29 Oktober 2021 op 7.55

Heel simpel.

Witte platen halen bij het GWK op stations te verkrijgen,Kenteken meenemen.

Hun Voeren je auto uit bij het RDW.

Je hebt 3 weken om op die w,platen te rijden, in Frankrijk

Je gaat gelijk een contrôle technique binnen.

Laat hem keuren.

Met dit bewijs ga je naar de Prefecture. betaald de invoer rechten, weet je gelijk.

Levert het in ,met deeltje van je NED.Kenteken

Je krijgt gelijk je Fr. kenteken opgestuurd.

Je haalt Fr.platen bij Een Auto distribution.

Zet ze er op .

En Klaar is Kees.

In dit geval Caroline.

Groetjes Hans

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden