NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Hulp gezocht bij het vinden van mijn paradijsje in de Jura

Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar hulp voor het vinden van mijn stukje paradijs in de Jura. Ik kom graag in contact met mensen met ervaring en/of professionals.
Ik heb een redelijk duidelijk plan voor wat ik zoek en ik weet waar ik wil zoeken. Toch blokkeer ik op dit moment door de velen vragen die opspelen mbt regelgeving. Ik weet gewoonweg niet precies hoe ik mijn zoektoch aan moet pakken. Ik struin wat op internet, ste mijn vragen aan de verkopende makelaars. Echter he ik vaak het gevoel dat zij mij of niet serieus nemen of mijn vragen niet kunnen beantwoorden.

Even in het kort wat ik zoek:

Ongeveer 2 hectare grond (mag groter).
Grond waar we zelfvoorziendend op mogen wonen.
Grond waarop we zelfvoorziendende, ecologische woningen op mogen plaatsen zoals bv een strohuis, een houten chalet, een stacaravan, een yurt.
Grond waar we eventueel een vijver/meer uit mogen graven van ongeveer 400m2 indien er geen water aanwezig is.
Grond met een waterbron.

Er mag eventueel ook al een woning opstaan (die we eventueel ecologisch willen renoveren).

Momenteel woon ik in Haute Savoie en ik kan de Jura met regelmaat bezoeken. Ik spreek prima Frans.

Onze richtprijs is 300.000 euro.

Mijn email is inspirationbyjeanine@outlook.com

Alvast super bedankt voor jullie hulp.

Groetjes Jeanine

Weergaven: 804

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20180718, Overheid, Rhône-Alpes, Woningen Gevraagd

Reactie van victor riemers op 18 Juli 2018 op 19.08
Beste Jeanien,

Ik kan je niet helpen aan iets leuks, wij wonen in de Haute Pyreneen.
Wel de tip dat je makelaars niet moet mailen maar moet bellen.
Ze reageren gewoon niet op de mailtjes die ze krijgen.
Succes met alles.
Reactie van Theodora Besse op 18 Juli 2018 op 19.19

Dat geldt zeker wanneer je van die speciale wensen hebt. Het allerbeste is nog: verschillende makelaars bezoeken en bespreken wat jullie wensen en wat de mogelijkheden voor drie ton zijn.

Reactie van eric van keulen op 18 Juli 2018 op 22.10

Het is maar de vraag of makelaars een antwoord kunnen geven op wat je wil. Dat is nogal specifiek, en dat is natuurlijk prima. Ik zou het vanaf een andere kant proberen te benaderen en proberen uit te vinden of er meer mensen (fransen) zijn die in het soort projecten wat jullie ambiëren geïnteresseerd zijn. Ik weet zeker dat ze er zijn. Hoe ze te vinden is even iets anders.   

Reactie van Sequoia op 19 Juli 2018 op 8.36

Ben je vegetariër en beter nog wat wil je gaan eten en welke mate van zelfvoorzienendheid heb je voor ogen, hoezo de Jura (want niet echt gunstig om zelfvoorzienend te willen leven), willen jullie er een woongemeenschap van maken (door de vele vormen van huizen die jullie willen bouwen) of is het voor de verhuur? Dat zijn de belangrijkste vragen om een goed antwoord op je vraag te kunnen geven...

Fijne dag!

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0