Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

De wekelijkse Franse conversatieclub, deze keer met een fruitige Franse uitdrukkingen en het "estafetteverhaal".

De Brasserie gaat open op 20 april om 14h15 en we gaan door tot een uurtje of 15h45


Beste lezer,

In verband met ernstige astma klachten zoek ik een betaalbaar huurhuis voor mijzelf en onze 2 honden in de Pyreneeën voor 2 a 3 jaar, op minimaal 1000 m hoogte. Eventueel met uitzondering van de vakantieperiodes. Mocht u iets of iemand weten, dan hoor ik graag van u.

Groeten! Christien van den Berg

Weergaven: 1042

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20130403, Languedoc-Roussillon, Midi-Pyrénées, Woningen Gevraagd

Reactie van Max Boret op 4 April 2013 op 8.06

Ik ben zelf door de longarts naar Frankrijk gestuurd ivm longklachten. De lucht heeft hier in het zuiden nog maar weinig verontreiniging. Ik ben er in ieder gaval wel van opgeknapt. Probeer eens op een site van makelaars in de Ariege, daar is vast wel wat op te vinden.

Verder hoop ik niet dat je het erg vind, maar astma en huisdieren (honden), dat zijn twee zaken die echt niet samen gaan!

Reactie van Rob van Schijndel op 4 April 2013 op 9.36

Regio Céret - Amelie les bains staat ook bekend om zijn goede luchtkwaliteit. Departement 66. 

Hoe verder je de vallei in gaat (hoe verder je van de zee af zit en hoe hoger je komt te zitten), hoe lager de huurprijzen. 

Succes!

Reactie van Christien van den Berg op 4 April 2013 op 14.35

Dank voor de reacties tot nu toe!

Max, mooi te horen dat dat bij jou ook gewerkt heeft of nog steeds werkt. Hoe lang ben je in de bergen geweest? Ik ben nu in de Ariège in een vakantiehuisje en van daaruit aan het zoeken naar een meer permanente mogelijkheid. En precies wat jij zegt, Pyreneeën zijn het erg schoon.  Wat de honden aangaat, dat hoeft zeker niet voor alle astma patiënten te gelden. Zo ook niet voor mij, ik ben niet allergisch voor honden en ook al niet voor huisstofmijt. En het vele lopen met de honden is juist weer iets wat de astma doet verbeteren, tenminste als het in een schone omgeving is.  

Rob, dank je wel, een interessante tip waar ik mee aan de slag ga. Heb je toevallig een tip waar ik huurhuizen in die streek zou kunnen vinden op internet?

Esmè, dank! Veelbelovend, wel wat laag maar ik hoor er graag meer over. M'n mail adres is christien.van.den.berg@gmail.com.

Reactie van Max Boret op 4 April 2013 op 15.37

Christien, ik woon meer tussen St. Gaudens en Toulouse, nu bijna een jaar. Ik had per winter minstens 4 anti-bioticum kuren nodig, buiten de medicijnen om. Tot nu toe nog niets (afkloppen). Ik woon hier o.a. vanwege familie die hier woont.

Maar ik heb mij laten vertellen dat dat tussen St. Girons en Foix de woningen betaalbaar zijn, de lucht goed, en in de winter nog net niet te koud.

Reactie van Christien van den Berg op 4 April 2013 op 16.37

Hoi Max, wat heerlijk lijkt me dat. Fijn voor je! Gebruik je nu ook minder inhalers pillen etc. los van de ontbrekende antibiotica? Op welke hoogte woon je nu dan? Advies van mijn longarts is rond de 1400 meter i.v.m. de minimale prikkels op die hoogte. Maar ik ben nu op 1000 en voel me al zoveel beter. En het valt niet mee een huis zo hoog te vinden, dus ik zoek naar wat ik bij kan stellen. Hoor graag van je. 

Reactie van Danielle Monnier op 4 April 2013 op 20.02

Hallo Christien,

Je zou kunnen zoeken op leboncoin.fr, de Franse "Marktplaats". Veel succes.

Reactie van Max Boret op 5 April 2013 op 8.15

Christien, ik gebruik nog steeds Seretide een Ventoline, maar de tabletten Singulair heb ik laten vallen.  In overleg kijken we of de doses corticosteroiden ook wat verminderd kan worden.

Wij zitten hier rond de 400 meter, misschien wat laag, maar wat mij in Nederland voornamelijk nekte was de luchtvervuiling. Ik heb jaren nog goed kunnen ademenen, en dat begint nu een beetje terug te komen. 

Reactie van Christien van den Berg op 5 April 2013 op 21.18

Dank alweer voor alle reacties! 

Kami, ik heb je een berichtje gestuurd, heb je dat ontvangen? Groeten!

Reactie van Dia de Kok op 6 April 2013 op 16.11

Dag Esme, 

graag zou ik meer willen horen over het huurhuis. Nu wonen wij in de Bourgogne (huurhuis) maar het weer is niet veel beter als in Holland. Mijn man heeft longproblemen.

vriendelijke groet, Dia de Kok

info@massagewerk.com

Reactie van Kami Salek op 6 April 2013 op 17.26

Ja hi, ik heb de details doorgestuurt naar je!?!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

COVID-19

SPONSOR | ENTREPRISE

N26 IN FRANKRIJK


Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden