NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Goedendag,

graag zou ik willen weten hoe ik in de Morvan een eenvoudige huurwoning kan vinden zonder te belanden in al die leuke, zonnige maar tijdelijk te huur staande zomerhuizen die ik overal tegenkom? Ik zou om verschillende redenen mijn werk in Pays-Sas als privélerares Frans, schrijfster en schilderes kunnen en willen voortzetten in de Morvan maar mijn zoektocht heeft tot nu toe nog niet opgeleverd wat ik zoek: een betaalbare huurwoning voor onbepaalde tijd (!) in de buurt van een dorpje, met uitzicht, min twee kamers, een omheinde tuin en genoeg privacy voor mij, mijn twee honden en drie katten.  

Hartelijk dank voor het meedenken.

Mvg Saskia

Weergaven: 1916

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20160217, Bourgogne, Woningen Gevraagd

Reactie van Dierenthuis Bourgogne op 17 Februari 2016 op 16.39

Heb je al op www.leboncoin.fr gekeken?

groetjes uit de Morvan!

Ingrid

Dierenopvang Bourgogne

Reactie van Saskia Kruize op 17 Februari 2016 op 17.35

Ja daar staat veel Ingrid, daar heb ik ook al regelmatig op iets gereageerd, ik denk een keer of toen waarvan ik 1x een reactie heb gehad. Ik zag je mailtje, ga je terug mailen, dank voor je reactie!  

Reactie van Saskia Kruize op 17 Februari 2016 op 17.58

toen = tien

Reactie van Kim op 17 Februari 2016 op 18.02

De gemeentes afgaan! Ik zit zelf ook in een huis vd gemeente (ga er toevallig 1 maart uit dus bij interesse kan ik u het adres vd gemeente geven). Eventueel advertentie zetten op de site  van club du Morvan of bourgondische zaken. 

Reactie van Saskia Kruize op 17 Februari 2016 op 18.22

Dat ga ik inderdaad nog doen, op BZ, maar ik moet eerst nog een inlog maken enz. Ik heb al wat gemeentes benaderd, mag ik vragen waar jij woont Kim? (Sas@Pays-Sas.nl)

Reactie van inge van der sluis op 17 Februari 2016 op 20.12
Reactie van Christa Vierhout op 17 Februari 2016 op 20.17

Mijn eerste huurhuis vond ik door bij het touristenbureau tevragen en mijn tweede huis door bij de mevrouw van de Tabac regelmatig ee krantje te kopen en toen op enig moment te vragen of zij iets wist. En dat wist ze. Het werkt t best als men je al n beetje  (denkt  ) te kennen. Ik was ook vrouw alleen met hond en merkte dst vooral vrouwen mij best wilden"helpen" .Dit speelde zich in de Lot af, maar kan vast enzeker ook in de Morvan !

Succes

Reactie van Lena op 17 Februari 2016 op 20.52
Niet mailen bij advertenties maar bellen! Op mailtjes wordt vrijwel nooit gereageerd. Moet er wel een tel.nr. bij staan uiteraard. :-). Groet, Lena
Reactie van Bram van Zanten op 17 Februari 2016 op 21.37

Informeer eens bij de Mairie van Villapourçon. Ik weet dat er in de oude school van les Puits een aantal appartementen van de gemeente al tijden leeg staan.

Reactie van Oscar de Pater op 18 Februari 2016 op 10.56
Houdt er rekening mee dat Fransen in de particuliere sector niet graag voor onbepaalde tijd willen verhuren ivm het moeizame proces om een huurder weer uit hun huis te krijgen!

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0