Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Iemand recent via ANTS een kenteken aangevraagd voor import auto ? - Hulp bij juiste stappen gezocht.

Heeft iemand recent via ANTS een kenteken aangevraagd voor een auto die voor het eerst in Frankrijk kwam vanuit de EU?

Ik start hier

Na inloggen met France connect kom ik op de start pagina van ANTS.
Daar ga ik naar 'nieuwe aanvraag'

#7 Immatriculer un vehicule et demander un quites fiscal lijkt alleen voor de quitus. Die heb ik al. Als ik naar dat menu ga en onze regio selecteer, geeft de site aan dat ik handmatig de quitus moet aanvragen (was geen probleem).

#3 Acheter ou demander un vehicule begint met de tekst:

- Dans le cas d'un véhicule neuf ou importé,
 jamais immatriculé en France, veuillez vous adresser à un professionnel de l'automobile habilité ou poursuivre votre démarche via le lien suivant, catégorie « immatriculer pour la première fois un véhicule en France ».


Dan wordt het 'onduidelijk'. Als ik de 'lien suivant' volg, moet ik nog enkele malen doorklikken en kom ik na wat zoek, scroll en klikwerk uit bij "Autre demande"Is dit het juist formulier om voor een 1-jaar oude auto die ik uit Duitsland koop een kenteken aan te vragen?

De eerste stappen zijn zo helder, maar de gebrekkige kronkelweg naar dit formulier doet mij afvragen of ik juist zit.

Dank voor de hulp!!

Weergaven: 620

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20230914, Overheid, Vervoer

Reactie van Willem Drenth op 14 September 2023 op 22.51
Contacteer
verspuij@orange.fr
0033 553 84 81 92
Maartje Verspuij
Voor uw kenteken.
Reactie van Reinout ~ villacharme.fr op 15 September 2023 op 7.05

Dag Willem,

Dank. Maartje heeft toen wij emigreerde en ik nog nauwelijks  Frans las/schreef/sprak onze kentekens aangevraagd. Nu wij een aantal jaar hier wonen vind ik dat ik zulke dingen zelf moet kunnen- ook een goede leerschool 😃. Daarbij is ANTS en de uitleg van de overheid best duidelijk - ik heb ook de aanvraag voor een Frans rijbewijs er inmiddels lopen. Alleen zit bij een nieuwe import een rare kronkel in het proces. Misschien zit ik al goed - maar ik hoop op iemand die er ook recent doorheen gegaan is om te voorkomen dat ik mezelf wel heel erg veel Franse les geef 😅!

Reactie van Wil Louwers op 15 September 2023 op 8.23

Dag, ik wil je best helpen (heb dit al een paar keer gedaan, ook met een auto uit het buitenland), maar als ik een simulatie maak, moet ik dingen invullen die ik niet weet. Dus wat mij betreft is het het handigst als je me belt, dan kunnen we het samen doen aan de hand van jouw gegevens. Mijn telefoonnummer is 0358040229. Ik merk het wel!

Reactie van Reinout ~ villacharme.fr op 15 September 2023 op 12.32

@wil:
Ik heb zojuist nogmaals alle stappen doorlopen. Het lijkt erop dat men ook aan de ANTS site aan het werk is, want ik had nu plots nog een mooie tussenpagina die er gisteren nog niet was. Uiteindelijk blijf ik uitkomen op het ‘Autre demande’ formulier. Dat heb ik nu ingevuld (de vragen waren logisch voor een EU import auto). De aanvraag staat nu netjes bij mijn overzicht ‘openstaande vragen’ en er zou een ‘ANTS service medewerker’  mee aan de slag moeten gaan. On verra!

Nogmaal dank voor je vriendelijke aanbod! Mocht de aanvraag alsnog stranden bel ik je even.
Fijn weekend en groet,
Reinout

Reactie van Wil Louwers op 15 September 2023 op 12.35

Succes en ik hoor je wel. Of niet!

Reactie van Laurens van Beek op 17 September 2023 op 17.55

Bonjour, heb je een Franse nationaliteit? Zo niet, duurt het 4 weken eer je ook een tijdelijk kenteken kan krijgen. Immatriculation provisoire WW (voor 4 maanden). Het beste kan je dan via een tussenpersoon de zaken regelen, want het is een gevecht tegen het systeem als je geen Franse nationaliteit hebt. Als je de tijd hebt geen enkel probleem. gr, Laurens

Reactie van Jeannette op 17 September 2023 op 23.27

Je nationaliteit heeft niets te maken met het aanvragen van een kenteken Laurens, ik weet niet hoe je hierbij komt.

Reactie van Laurens van Beek op 18 September 2023 op 9.19

Dag Jeanette, ik ga er maar even vanuit dat je een vraag stelt... Als je de Franse nationaliteit hebt, krijg je na het doorlopen van de aanvraagprocedure "immatriculation provisoire WW" voor een geimporteerde auto, direct de gelegenheid om een ketenken te laten 'printen'. Als je geen Franse ID hebt, duurt deze procedure 3 tot 4 weken. Dit is in in ieder geval mijn recente ervaring. Nu weet je hoe ik hier bij kom.

Reactie van Reinout ~ villacharme.fr op 18 September 2023 op 9.30

Helder, dank. Ik heb een Duits export kenteken van 4 weken, dus wat dat betreft voorzien.

Aanvullende vraag: Ik ruil mijn huidige auto in bij de Duitse dealer. Feitelijk exporteer ik dus mijn Franse auto. 

Gebruik ik daar in ANTS gewoon de optie: ‘Vendre ou donner mon vehicule’  voor? En gaat dat helemaal online? (Ik had al even er doorheen geklikt, en ik zie wel de optie dat ik als koper een bedrijf in het buitenland kan aanvinken).

Reactie van Laurens van Beek op 18 September 2023 op 9.41

Ik heb geen ervaring met het exporteren van een Frans voertuig, maar ik zou die optie kiezen zoals je beschrijft.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden