Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Hallo lieve Francofielen,

Ik (Marianne Ruijter),  ben bijna 'n half jaar geleden verhuisd,  naar een plattelands(huur)woning in Noord Holland om gewoon eens te kijken of het buitenleven in de polder mij zou gaan bevallen.

En dát doet het.

Jaren geprobeerd om op verschillende manieren ook in Frankrijk te kunnen gaan leven en wonen, welke om talloze redenen niet lukte, ben ik deze tussenweg even ingeslagen en neem de tijd; om toch 'in het land van ooit'  ééns  mijn droomwens in vervulling te kunnen laten gaan. 

Natuurlijk ben ik nog steeds gezegend met een goede gezondheid en 'n autootje.  Een King Charles Spanielmeisje van 15 maanden aan mijn zij voor de gezelligheid en groentjes~kruiden en fruit  in de aarde geplant, welke onbespoten naar binnen wordt gekauwd wanneer ik deze zomer kan oogsten. 

Allemaal probeersels, maar dat houdt me lekker jong.

Ik zoek eigenlijk lotgenoten, zo ongeveer tussen de 55 en 65 jaar, die alleen zijn en misschien ooit eens het idee hebben gekoesterd om hun leven in la douce France verder te gaan inkleuren en opfleuren.

Zelf overweeg ik; om over ongeveer 3 jaar (AOW~leeftijd), te gaan emigreren naar mijn geliefde Frankrijk, maar zou niet graag alleen daar willen zitten.

Mijn wens is bijvoorbeeld een flink huis te gaan huren, samen met nog iemand, of twee iemanden (ha, ha, ha), waar ieder z'n eigen woonvertrek in kan gaan bewonen, dus niet op elkaars lip te hoeven zitten, maar misschien wél weer elkaar wil steunen in een klusje of bij ziekte.

Graag zou ik contact willen hebben met diegenen, die er nét zo over denken.  Of het nu gaat lukken of niet, het is altijd leuk om met anderen over  'jouw droom'   te kunnen dagdromen, 't liefst per E~mail.

Aangezien mijn mailadres na de verhuizing ook veranderd is, zal ik deze hierbij toedoen;

marianne5ruijter@gmail.com

En natuurlijk mail ik terug, beloofd !!!

Vriendelijke groetjes,

Marianne.

Weergaven: 2638

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20140404, Contact Gezocht

Reactie van Victor op 4 April 2014 op 19.07

Ik denk dat je in de verkeerde richting bezig bent. De mensen die hier in Frankrijk wonen hebben hun keuzes al gemaakt en zitten vaak niet te wachten op een onbekende huisgenoot, waarvan je maar moet afwachten of het klikt.

Ik denk dat je beter eerst in Nederland kan zoeken naar een gelijkgestemde man of vrouw. Dan kan je eerst kennis maken alvorens jullie beiden zich naar een "vreemd" land gaan begeven.

Maar ik wens je veel succes toe

Reactie van Annemieke op 4 April 2014 op 20.45
Nou Victor, je conclusie is misschien wat voorbarig. Niet geschoten altijd mis, nietwaar?
Je kunt niet spreken voor anderen in- wie weet -wat voor situatie.
Bovendien is dit een forum om van gedachten en waarom niet ook van denkbeelden, dromen te wisselen.
Wie weet brengt het Marianne leuke contacten met gelijkgestemde(n) wel of nog niet in la douce?
Fijn weekend allemaal.
Reactie van Irene Schager op 4 April 2014 op 20.48

Marianne,

Als je een droom hebt moet je die zelf vervullen en niet wachten op iemand anders. Je kunt dan wachten tot je een ons weegt. Heb het lef en ga je eigen plek zoeken. 5 jaar geleden heb ik mijn huis verkocht en heb mijn inboedel opgeslagen. ik ben met mijn auto en caravan vertrokken en had vele visite kaartjes van makelaars bij mij die ik op diverse beurzen heb gesproken. Ik ben naar de Corezze vertrokken en heb daar veel rondgereden om te kijken of de omgeving iets voor mij was. na 6 weken en diverse huizen te hebben bekeken heb ik mijn stek gevonden. Voor mij is thuis waar ik mijn eigen spulletjes en mijn beesten heb. Ik heb direct contact gezocht en gevonden met de mensen in mijn omgeving. Ik voel mij nog elke dag gelukkig dat ik de stap heb genomen en mijn stek heb gevonden. ik denk dat je overal kunt aarden als het maar echt wilt.

Reactie van Annemieke op 4 April 2014 op 21.00

Je eigen omgeving en mensen waarvan je houdt verlaten en verhuizen naar een ander land is niet niks, daar moet je goed over nadenken, dat idee moet ook bezinken. Zeker als je die stap alleen moet maken. Misschien is Marianne een voorzichtig typje? Misschien heeft Marianne een duwtje in de goede richting nodig en dat kan prima via contact(en) met gelijkgestemden. Natuurlijk komt er een tijd dat je moet beslissen; blijf ik of ga ik. Dromen najagen prima, maar wel met enige fundatie lijkt me. Jouw ervaring Irene, zou daartoe kunnen bijdragen. Zo kan het ook.

Reactie van Anna Van der Starre op 5 April 2014 op 8.07
Ik stel me zo voor,dat er ook in FR. Mensen alleen komen te staan,en dat niet leuk vinden.
Samen kan je dan meer aan,en is ook beter voor je gezondheid.Vereenzamen is dodelijk,ja,letterlijk.
Ik denk dat ik ook liever met een goed stel andere mensen in een groter huis zou willen wonen,dan alleen op het platte land. Wel goeie afspraken maken,een contract,en een proeftijd inlassen.Niet over 1 nacht ijs gaan.
Reactie van Tanni Koens op 5 April 2014 op 9.37

Leuk, je vraag naar' Lotgenoten'. Onze groep ( netwerk 340 leden, Belgen en Nederlanders, ouderen en jongeren, gepensioneerden en werkenden) heet zo, we zitten in de Lot et Garonne, en bestaan sinds 2009. We delen gezelligheid, activiteiten, plezier,  hulp en zorg, interesses, lief en leed. We hebben mensen die creatieve dingen organiseren, en anderen weer sportieve, een aantal ontwikkelt een woonproject voor ouderen etc. We hebben elke maand een gezellige cafe avond, we integreren ook heel goed in het franse leven. We creëren samen het beste van twee werelden. Onze leden zijn gepensioneerden en werkenden, echtparen en gezinnen met kinderen, en alleengaanden. Heel divers, alle smaken zijn vertegenwoordigd. een gezellige groep. Kijk op onze website www.lotgenoten.fr en wie weet helpt zoiets, weten dat er anderen zijn op wie je een beroep kunt doen is al heel geruststellend. We zitten in de Lot et Garonne(47)  veel wijsheid met je besluit, volg je hart...................;fijne dag nog.

Reactie van Caro op 5 April 2014 op 10.08

Ha Marianne! Trek je op de eerste plaats niets aan van de negatieve reacties die sommigen hier menen te moeten plaatsen. Alsof je er niet hoog en breed over nagedacht hebt voordat je je oproep hier plaatste... Zelf ben ik wel in m'n eentje vertrokken en heb er nooit 1 dag spijt van gehad. Ik ga je een mail sturen. Vanmiddag, eerst koffie en van de ochtendzon genieten. Tot dan!

Reactie van Caro op 5 April 2014 op 14.41

Marianne, ik heb je zojuist mail proberen te sturen maar het door jou opgegeven mailadres bestaat niet. 

Reactie van marianne ruijter op 6 April 2014 op 14.56

Lieve, lieve mensen,

Dank jullie allemaal voor jullie geschreven reacties.

De meeste waarschuwend, de anderen positief.

Hoe dan ook; allemaal met de beste bedoelingen!

Ik ga zéker mijn droomwens ooit eens verwezenlijken, dat staat al vast, maar wacht tot ik 65 ben.

Dit is voor mij; dé bij uitstek geschiktste timing, ténzij er nog werk te vinden is in deze crisis, dán is het wat anders, maar tot dusver heeft solliciteren mij nog niets opgeleverd.

Nogmaals mijn welgemeende dank allemaal.

Groetjes, Marianne.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden