Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

De virtuele Brasserie is nu open ! KLIK HIER

Import van een grijs kenteken auto van NL naar F

Goedemorgen,

Ik ben van plan een VW Transporter grijs kenteken in Nederland te kopen en vervolgens hier in Frankrijk op kenteken "utilitaire" te zetten. Ik heb een (kleine) onderneming, dus dat zou in principe geen probleem moeten zijn, maar ik weet niet of de DRIRE andere regels hanteert dan de RDW bijvoorbeeld.

Heeft iemand hier ervaring mee ? 

Bij voorbaat dank voor een eventuele tip !

Weergaven: 1157

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20130323, Midden- en Kleinbedrijf, Overheid, Vervoer

Reactie van Walter Stevens op 23 Maart 2013 op 10.16

Lex,
Wat dacht je ervan om gewoon eens bij de DRIRE te gaan informeren ?????. Lijkt mij de meest logische stap.....

Walter.

Reactie van Lex Hagenbeek op 23 Maart 2013 op 10.25

Dank je Walter, was ik ook al van plan. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus ik dacht laat ik eens kijken of er al iemand hetzelfde gedaan heeft. A.s. maandag naar de DRIRE.

Reactie van Lex Hagenbeek op 23 Maart 2013 op 11.35

Dank je Ed, ja heb ik idd wel eens gezien. Mijn buurman (van ons bedrijfje) heeft een VW Transporter en ik heb dat plaatje zien zitten. Ik zal eens surfen op www.utilauto.fr (vivement internet :-)

Reactie van edith janzen op 23 Maart 2013 op 11.55

Mijn op grijs kenteken staande voertuig had zo'n plaatje niet, en op elk keuringsrapport staat altijd dat hij ontbreekt, zonder ooit verdere gevolgen. Bij het importeren heb ik zelf gegevens van de fabriek op het formulier gezet.  Volgens mij is er geen belastingverschil tussen bedrijfs- of personenauto in FR, zoals dat in NL is. Ik denk dat je een poging kunt doen via de prefecture, en pas als het echt niet anders kan, via de DRIRE.  Let ook op het betaald hebben van BTW, dus een factuur hebben van je auto (kun je ook zelf maken, aan jezelf verkopen dus)   

Reactie van Lex Hagenbeek op 23 Maart 2013 op 12.51

Bonjour allemaal, de VW Transporter is inmiddels aangeschaft. 2e hands, maart 2008. Ik koop 'm van een bedrijf in Nederland , dus van hen zal ik een factuur ontvangen (ex BTW). Omdat het een utilitaire is en op bedrijf gekocht wordt, is ie mi hier ook vrijgesteld van BTW.  En dat plaatje plak ik er idd wel op. Valt amper op, zeker op een zwarte auto.

Reactie van Henne en Margreet op 23 Maart 2013 op 13.17

Hallo Lex

Ik heb ongeveer 3 jaar geleden ook een transporter ingevoerd en totaal geen problemen gehad,wat je nodig heb(ik althans) is de factuur en de papieren om hem in te voeren ,ik ben niet bij de drire geweest dat was niet nodig ,ik kon hem gewoon bij de prefecteur invoeren ,denk dat jij het zelfde moet doen of alle regeltjes zijn veranderd maar dat lijkt me sterk,veel succes.

Groet henne

Reactie van clasien van driel op 23 Maart 2013 op 15.02

Ik heb begrepen dat de kosten nogal hoog zijn om een grijs kentekenauto in te voeren. Heb in Nederland nog een Chrysler PT Cruiser Van staan, en volgens de gegevens kostte de keuring voor deze auto euro 3000,00..... Heeft iemand daar dan nog ervaring mee????

Reactie van Lex Hagenbeek op 23 Maart 2013 op 17.02

Klasse al die ervaringen. Gisteren twijfelde ik nog een klein beetje of het nog wel zo'n goed plan was om een auto uit NL te halen, maar het zou idd zonder al te veel problemen moeten gaan. Ik zorg in ieder geval dat ik bij VW (PON) een certificaat van oorsprong aanvraag (bewijs dat ie uit de EU komt). Verder zien we het wel gebeuren. @Clasien, geen idee waarom de invoer van je PT Cruiser zo duur zou moeten zijn. Wij hebben ooit twee Mazda's uit de USA via Nederland ook in Frankrijk ingevoerd. Het enige wat ons toen een paar honderd Euro per auto gekost heeft was het certificaat van oorsprong. 

Reactie van clasien van driel op 23 Maart 2013 op 17.14
het probleem was, vertelde men hier in Frankrijk, dat je alleen auto's in kan voeren, die ooit hier gekeurd zijn. Type etc. Daar mijn PT cruiser alleen in Nederland rondrijdt ( de personenauto werd door de dealer omgebouwd tot een van - achterbak eruit, linkerachterruit eruit en donker gemaakt, wand achter de voorbank, en om het geheel af te ronden werd de ronde achterkant vierkant gemaakt om 1 m3 te kunnen bevatten) kennen ze hem niet in Frankrijk, is hij dus ook nooit goedgekeurd. En een algehele nieuwe keuring gaat pakweg 3000 euro kosten, aldus de man bij de Chrysler in Lyon.....
Reactie van Lex Hagenbeek op 23 Maart 2013 op 17.23

@clasien: de Mazda die wij ooit ingevoerd hebben was niet omgebouwd, maar een model dat in Europa ook niet bekend was. Geen idee hoe je dat moet aanpakken. Hebben jullie deze auto überhaupt aan de DRIRE aangeboden ? Je zou er een keer mee naar toe kunnen rijden en horen wat zij van jullie verlangen. Je moet misschien een beetje geluk hebben met de dienstdoende ambtenaar. Succes.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden