NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Informatie boekhouding en belasting, Franse maaltijden

Binnenkort starten wij met een maaltijd afhaalservice, ijs- en frisdranken verkoop. Ik denk dan aan typische gerechten die ik ken van Nederland zoals carbonade, speklapjes, erwtensoep, crocetten, nasibal, gehaktbal en Nederlandse pannenkoeken. Ik kom reeds jaren in Frankrijk, maar ik heb me nooit echt verdiept in de specifieke Franse gerechten ofwel snacks. Stokbraad, frites en dergelijke ken ik uiteraard wel. Ik wil nu graag van de echte Francofielen horen wat typische en geliefde streekgerechten zijn. Spui al je wetenswaardigheden. Ik wacht er op.

Dan wil ik graag weten hoe het precies gaat met de belastingen en sociale lasten in Frankrijk. Na 6 maanden inschrijving Pole-Emploi en start eigen zaak is er een lager belastingtarief. Ik hoor dat het ziekenfonds vooraf betaald zou moeten worden en dat vind ik raar als je nog nauwelijks verdiend in het begin. In Nederland betaal je achteraf de belasting en een maandelijkse ziekenfondspremie. Wie o wie heeft praktijkervaring met micro-enterprise system etc.

Ever van der Weide email: evert.vanderweide@orange.fr

Weergaven: 336

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

Auvergne, Geldzaken, Midden- en Kleinbedrijf, Overheid

Reactie van Evert van der Weide op 2 September 2010 op 18.14
Snacks ingevroren verkopen is een mogelijkheid, die ik zal overwegen. Geef maar aan welke snacks je interesseren en dan zal ik een kostprijs berekening moeten maken.
Reactie van Evert van der Weide op 2 September 2010 op 18.18
Geachte heer Neeteson ik verwacht dat een heleboel Nederlanders geintegreerd zijn in de Franse samenleving en kennis hebben van de Franse cultuur. Heeft u persoonlijke ervaring met de ins and outs van een take-away?
Reactie van peter ronge op 2 September 2010 op 19.45
beste
wij hebben hetzlfde idee gehad als u wij verkochten hamburgers en hotdog en vleeskroket paella
helaas werkt dit alleen maar op de avondmarkten tijdens het seizoen achteraf na seizoen verkochten we helaas niets ik zou dit alleen tijdens seizoen doen en u laten inschrijven in ccc als seizoensarbeider
sociale lasten betaalt u op u omzet dus geen 300 per maand zoals vermeld in een vorig bericht
ziekenkas of mutualitiet sluit u af bij een bank en kostongeveer 55 euro per maand wij zitten bij groupama
eerste vijf jaar betaal je geen belastingen het zesde jaar 25 procent en zo tot je aan je negenste jaar bent dan de volle 100 procent
indien nog vragen kan u mij altijd mailen p.ronge@yahoo.fr
Reactie van Evert van der Weide op 2 September 2010 op 21.11
Peter, met jouw neem ik nog contact op per email.
Gerda, graag iets meer over die vis/snackboer in de Dordogne, want die ken ik niet.

Evert
Reactie van Paula Verbiest op 2 September 2010 op 21.11
Het is inderdaad waar dat Fransen niet zo snacken. Uit uw opsomming begrijp ik dat het om nederlandse maaltijden en snacks gaat. Wonen er in uw streek of stad veel Nederlanders? Uit ervaring weet ik dat weinig Fransen openstaan voor vreemd eten. Als ze al eten afhalen is dat pizza of hapjes bij de traiteur....
Wat de sociale premies en belastingen betreft dat hangt helemaal af van de bedrijfsvorm die u kiest. Ik denk dat het een goed idee is te beginnen als Auto-entrepreneur. U kunt dan kiezen om per kwartaal (aan het eind) de sociale premies te betalen en u betaalt over de omzet, dus hoe minder omzet hoe minder u betaalt. Er is wel een maximum aan de omzet verbonden. Ik raad u sterk aan bij de CCI (KvK) te rade te gaan. Daar worden ook regelmatig voorlichtings bijéénkomsten gehouden. Succes!
Reactie van peter ronge op 3 September 2010 op 10.49
ik hen het snackkraam nog te koop staan indien u wenst
in valence zit er een firma waar u deze snacks allemaal kan kopen
wij lieten ze overkomen van wattrelos in frankrijk tegen belgie 180 euro per pallet en daar doe je al wel wat mee
mvg peter
Reactie van Evert van der Weide op 4 September 2010 op 13.33
Paula, ik vraag info over de Franse eetgewoonten, omdat ik met name wil afstemmen op de Franse fast food eter en dan Nederlandse en Thaise snacks toe ga voegen om ze gratis via mini-snacks kennis te laten met andere gerechten. Ik ben zelf ook nogal "Wat de boer niet kent, dat eet ie niet". Inmiddels eet ik Thaise, Chinese en Surinaamse gerechten ofwel wat ik inmiddels heb leren kennen als heerlijk eten, want ik heb mijn voorkeuren.
Reactie van Evert van der Weide op 4 September 2010 op 13.34
Gerda, bedankt voor die link. Heel inspirerend voorbeeld.
Reactie van Evert van der Weide op 4 September 2010 op 14.18
Geachte heer Neeteson,
Volgens de Maire eten de Fransen en met name kinderen met graagte frites, macburger en kippepootjes etc.
Reactie van Evert van der Weide op 4 September 2010 op 18.51
Een take-away ofwel afhaalmaaltijden en ik heb het service genoemd zie ik net en een kleine mogelijkheid om ter plaatse te nuttigen.

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

--

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0