Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

ING Direct

Vanaf het allereerste begin (2000) ben ik klant bij de ING Direct in Frankrijk.

Niet-residenten van Frankrijk OPGELET:

Bij de ING Direct in Frankrijk MOET men resident fiscal zijn in Frankrijk. Dus dit is niet voor mensen met een vakantiehuis in Frankrijk.

Zodra men geen fiscaal resident meer is moet men de rekening sluiten.

Dit is mij zojuist bevestigd tijdens een telefoongesprek met de ING.

Weergaven: 1438

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20190504, Geldzaken, Overheid

Reactie van Evert van der Weide op 4 Mei 2019 op 10.01

Goed dat ik geen rekening bij hun heb genomen, want ik wil zelf besluiten, wanneer ik een rekening sluit

Reactie van jaap op 4 Mei 2019 op 10.31

Das oud nieuws:


Quelles sont les conditions requises pour ouvrir mon compte courant ?

Toute personne physique, majeure, capable, fiscalement domiciliée en France, non-interdit bancaire (non-fichée à la Banque de France dans les 6 derniers mois), possédant un numéro de téléphone mobile ainsi qu’une adresse e-mail peut ouvrir un Compte Courant chez ING, pour des besoins autres que professionnels.

Il faut détenir un minimum de 5 000 € chez ING ou réaliser un versement externe mensuel de 1 200 € ou utiliser votre Compte Courant sans condition d’épargne ou de versement et profiter de ses avantages pour 5 €/mois.

Attention néanmoins: votre ouverture sera effective après examen du dossier d’ouverture et ING se réserve le droit de ne pas l’accepter sans avoir à justifier sa décision.

Reactie van Fabienne M op 4 Mei 2019 op 10.35

Klopt, maar ik heb al 19 jaar een rekening daar die ik nu moet oversluiten. Gelukkig heb ik toen geen assurance vie genomen bij de ING Direct!! Dan was ik nu in de problemen!

Reactie van Jako op 4 Mei 2019 op 11.48

Ja, dat is logisch, ING Direct is in Frankrijk een kleine prijsvechter. Een buitenlandse rekeninghouder brengt extra kosten met zich mee die de bank niet kan/wil dragen. Dat doen de kleinere Nederlandse banken ook niet.

Reactie van Jeannette op 4 Mei 2019 op 13.33

Maar je hebt toch nog gewoon een adres in Frankrijk begreep ik?

Je hoeft hen toch niet te zeggen dat officieel je elders woont?
Je krijgt toch nooit post van hen, alles gaat via Internet.

Reactie van Fabienne M op 4 Mei 2019 op 13.41

Jeanette, wij hebben nog steeds hetzelfde huis, maar toen ik invulde dat ik geen resident ben, stond er NIET dat dit moet, maar de melding: woont u in een ander EU-land bel dan even met de klantenservice.

Ik had het kunnen verzwijgen, maar dat doe ik liever niet.

Reactie van Jeannette op 4 Mei 2019 op 13.53

Tja, ik snap het, maar waarom niet?
Je was ook van plan weer terug te komen naar Frankrijk.
Maar goed je hebt het nu al gedaan, dus jammer dan.

Reactie van Fabienne M op 4 Mei 2019 op 14.00

We hebben al 22 jaar een rekening bij La Banque Postale, maar ik erger me dood. Indien ik een overboeking wil doen via internet-bankieren, moet ik eerst een goedkeuring vragen en dat duurt 48 uur (werkdagen). Dan kan ik overboeken, maar het dagmaximum is EUR 3000. Dus wilde ik alles naar de ING Direct brengen. Maar helaas.

Reactie van Jako op 4 Mei 2019 op 14.43

"Je hoeft hen toch niet te zeggen dat officieel je elders woont?
Je krijgt toch nooit post van hen, alles gaat via Internet."

Dat gaat niet goedkomen, want dan is het een ingezetenerekening en geeft de bank dit ook zo door aan de Franse belastingdienst die weet dat je geen Franse ingezetene bent. De kans is groot dat dan alle alarmbellen afgaan voor mogelijke belastingfraude, zwart geld etc, zowel bij die bank als de Franse- en Nederlandse belastingdiensten.

Reactie van Elloy op 4 Mei 2019 op 17.30

Dit vond ik hierover: https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/financial-products-...

Kortom, ze mogen je een basisbankrekening niet weigeren.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden