Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

INGDirect, de internetbank, kent u 'm?, nou ik dus wel, ik ben al jaren een tevreden klant, tot voor kort.

Begin mei werd er door diverse mij volkomen onbekende bedrijven frauduleus geld uit mijn rekening gehaald d.m.v. internet aankopen tot een totaal van ± €2500,00. waardoor ik rood kwam te staan op mijn rekening courant

Ogenblikkelijk INGDirect gebeld, die hebben mijn credit kaart geblokkeerd en mij geadviseerd aangifte te doen, dit heb ik meteen gedaan bij de Gendarmerie te Luzech, zij waren uiterst behulpzaam en correct dus daar geen probleem het officiële document dat ik van hen kreeg heb ik opgestuurd naar INGDirect tesamen met enige andere documenten waar INGDirect om had gevraagd.

Intussen stortten enige bedrijven ongevraagd geld terug op mijn rekening steeds te weinig om de afgeschreven bedragen te compenseren.

Circa eind mei werd er door INGDirect in het kader van « L.133-18 en L.133-19 du code Monétaire et Financier » een bedrag van €1903,69 gestort welke mijn verlies nagenoeg compenseerde, dus ik blij en tevreden.

Echter nu in augustus na ongeveer 3 maanden is er plotseling door INGDirect een bedrag van €1582,79 afgeschreven van mijn rekening (weer in't rood!) met de verklaring »Régularisation écriture carte annul. RBT op. contestées » (whatever that may mean).

Dus wederom INGDirect gebeld om een verklaring en zij zeggen dat het geld destijds legaal is afgeschreven en zij dus het compensatiegeld terugnemen waarbij zij mij dus in feite uitmaken voor fraudeur.

Nu na zo'n 12 e-mails en diverse telefoongesprekken kom ik nog steeds niet verder met INGDirect en heb besloten « Hello »een andere internetbank te nemen dit schijnt een dochter te zijn van Banque Parisbas (ook Nederlandse sporen!) dit omdat ik een internetbank toch wel ambieer (snel, goedkoop en efficient).

Nu zal dat wel een enorm geklooi worden met het veranderen van al mijn reguliere bankcontacten maar ik heb toch het plan om dit door te zetten.

Zijn er misschien mensen die mij bij één of meerdere bovenstaande problemen de weg kunnen wijzen en is de Hello bank een goed alternatief voor de Bye Bye bank (INGDirect)?

Groet, Hans.

Weergaven: 1145

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20150825, Geldzaken

Reactie van leroux op 25 Augustus 2015 op 13.00

voor info voordat de banque Parisbas en BNP samen gingen was BNP de grootste en meest vertegenwoordige bank in Frankrijk

Reactie van leroux op 25 Augustus 2015 op 13.02

mijn zoon heeft een rekening geopend bij Hello Bank - is er tevreden over - kreeg een "bon d'achat" van €80 bij vente privé en nog eens €80 zo op zijn rekening - als er moeilijkheden zijn en cheques te inkasseren kan je bij de BNP terecht

Reactie van En Laurenc op 25 Augustus 2015 op 13.48

Goedkoop is ook hier duurkoop, ik ben bij de Banque Populaire en erger mij wel eens over alle kosten die ze menen in rekening te moeten brengen, maar na protest krijg ik het ook altijd wel weer terug. Maar bedankt voor de tip om niet bij INGDirect in te checken, ik heb er inderdaad wel eens over nagedacht. 


Overleden
Reactie van Susan op 25 Augustus 2015 op 17.22

nou Laurenc hoe bestaat het ik ben het met je eens  wauw . ik ben bij INGdirect weg ,wil nooit meer bij die bank ja de CA is duur maar goede verstandhouding en rustiger slapen.
 weg daar bij die bank wel alles aangetekend op sturen je kan opzeg brief downloaden daar  op de site en alle gegevens meesturen het kostte mij 2 maanden geloof ik  en 3 aangetekenden met bericht van ontvangst hé 

Reactie van En Laurenc op 25 Augustus 2015 op 18.59

De wonderen zijn de werled nog niet uit Susan, maar denk erom dat de Credit Agricole een zgn 'exposure' heeft aan Griekenland van 80 miljard € m.a.w. als Griekenland fout gaat is de Credit Agricole ook een aardig kopje kleiner, dus rustig slapen......ik weet het niet.


Overleden
Reactie van Susan op 25 Augustus 2015 op 19.20

als een roosje  want dekking een ton nou dan hoef ik mij nog lang niet druk te maken.

Reactie van Hans Danebroek op 27 Augustus 2015 op 12.33

Wel mensen, dank voor de reacties,

Edward Pionne, fijn te weten dat er mensen zijn die grote bedragen in het nachtkastje hebben liggen (waar wonen die?)!

Susan, Prima dat je zo goed slaapt.

Laurenc jammer dat CA zo geweldig "over exposed" is maar toch interessant om te weten.

En nogmaals Susan, je bent dus bij INGDirect weg maar laat de vraag open WAAROM??

En wederom Laurenc goed nieuws dat je bij BP bent en niet naar INGDirect (goedkoop duurkoop???) overstapt.

Leroux, een antwoord waar ik wat mee kan, je zoon is dus tevreden en je kunt met klachten altijd bij BNP Parisbas terecht, (ook met alleen een internet account en dan bij een vestiging bijvoorbeeld in de stad?) en heeft je zoon al eens klachten gehad die goed werden opgelost? want dat is natuurlijk belangrijk om te weten!

Het zal wel niet gebeuren, maar ik sta nog steeds open voor reacties en vooral advies.

Intussen heb ik contact opgenomen met "Le Défenseur des droits"   , heeft iemand hier ervaring mee en/of is dit wel de goede weg?

Groet, Hans Danebroek.


Overleden
Reactie van Susan op 27 Augustus 2015 op 12.58

Hans de buitenlandse overboeking werden zo ingewikkeld en ze deden zo moeilijk want ik heb geen bereik met mobile hier,  die moet ik doen voor mijn bedrijfje 
 toen de Ca makkelijker werd voor een virement en het kantoortje hier 4 km vandaan is en erg behulpzaam ben ik weggegaan bij ING nou dat was niet zo eenvoudig maar gelukt . uiteindelijk werd ,het toch niet onaardig bedragje  overgeboekt naar CA.

 

Reactie van Hans Danebroek op 27 Augustus 2015 op 17.01
Dank je Susan, dat gedoe met overboekingen naar (Nederland in mijn geval) heb ik ook gehad, Mobiel bellen gaat hier nagenoeg niet maar SMS ontvangen lukt meestal wel maar dan nog is het overboeken naar bestemmingen buiten Frankrijk problematischer geworden.
Ondanks mijn ontevredenheid hierover was ik niet van plan hiervoor bij INGDirect weg te gaan maar ze hebben eenvoudigweg m'n geld gestolen netjes nagerekend blijkt dat een bedrag van €1410,43 te zijn en daar kan ik niet mee leven.
Groet, Hans.

Overleden
Reactie van Susan op 27 Augustus 2015 op 17.15

ja daar moeten ze toch een verklaring voor geven ik heb het niet op alleen internetbankieren
maar ja ik koop ook niet via internet.
citaat dit omdat ik een internetbank toch wel ambieer (snel, goedkoop en efficient).

ik lees je verhaal nog even terug   snel ja   goedkoop   nou neu dacht ik zo,   efficient    ja in hun voordeel .

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden