Nedergids! De dienstverlener die je zoekt zul je daar vinden!

Ben je dienstverlener in Frankrijk? Meld je dan aan!

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

CATSHUIS EN MATIGNON OP RECES? WIJ NIET! DOE GEZELLIG MEE! HET IS GRATIS, LEERZAAM, LEUK OM TE DOEN, GEZELLIG, GOED VOOR JE SPREEKVAARDIGHEID EN JE ZELFVERTROUWEN, GRAPPIG, FORMIDABLE EN MORGEN GAAT HET NATUURLIJK OVER, DINGEN DIE ONS BEZIG HOUDEN! À PLUS! LUCETTE, JACQUES & ANTON

Is er iemand die woont in de buurt van Valenciennes

Hi allemaal,

Ik woon sinds 14 april in Valenciennes met mijn Franse vriend. 

Het is nog erg wennen in een ander land en iedereen die ik ken, ken ik via mijn vriend. Mijn eigen leven heb ik achtergelaten in Alkmaar waar ik nu door mijn werk nog elke week ben. Maar ik mis toch een beetje mijn zelfstandigheid omdat ik hier geen eigen vrienden en kennissen heb.

Het zou leuk zijn om Nederlanders te leren kennen die in de buurt van Valenciennes wonen om ervaringen uit te wisselen over het wonen en leven in Frankrijk.

Groetjes, Michele

Weergaven: 596

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20160614, Contact Gezocht, Nord-Pas-de-Calais

Reactie van Jeroen op 18 Juli 2016 op 16.05

Ik woon in Marcq en Baroeul sinds in twee jaar en ben nu bijna 4 jaar woonachtig in Noord Frankrijk.  

Reactie van Michèle van Dijl op 19 Juli 2016 op 9.27

Hi Jeroen, hoe bevalt het leven in Frankrijk? Werk je ook in Frankrijk? Ik ga vanaf volgend jaar free lance werken, moet een hoop gaan regelen nog :-) En een leuke koopwoning zoeken in de buurt van Carvin, druk, druk, druk :-) 

Reactie van Jeroen op 22 Juli 2016 op 15.15

Het bevalt met wel aardig in Frankrijk. Ik heb vrij snel werk weten te vinden bij een bedrijf (Cylande) in Roubaix waar ik Frans / Nederlands- / Duits- / Engels-talige klanten (winkels) help. Wij hebben sinds 2 jaar nu een koopwoning, maar bij aankomst in Frankrijk zijn we begonnen met huren om te kijken of de omgeving bevalt.

Reactie van Jeroen op 17 Augustus 2017 op 23.20

Hoe bevalt het je inmiddels in Frankrijk?

Reactie van Michèle van Dijl op 28 Augustus 2017 op 17.29

Hi Jeroen, het bevalt me prima in Frankrijk :-) Ik werk nu om de week 4 dagen nog in Nederland, dat gaat een stuk beter. Inmiddels ben ik verhuisd naar Carvin. Wat heerlijk om in een kleiner dorpje te wonen!!! Heel erg gemoedelijk! Een baan in Frankrijk vinden zou ideaal zijn, maar het komt er dan ws op neer dat ik dan 1 uur moet reizen naar mijn werk, en nu kan ik 6 dagen thuis werken. Plus het salaris ligt een stuk lager. Dus houd ik het nog wel een tijdje vol zo. Af en toe om me heen blijven kijken kan geen kwaad :-)

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden