Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Vandaag heeft het ministerie van Japan gevarenzone 5 uitgesproken en het ziet er  naar uit dat wij naar zone 7 gaan, de catastrofale fase van een daadwerkelijke meltdown dat zoveel radioactieve deeltjes de lucht in zal laten gaan die Tsjernobil zal overtreffen want we hebben het met 6 reactors oprij te doen.

Afgelopen nacht ben ik het bed uitgegaan. Ik zag de avond daarvoor een meisje dat op zoek was naar haar moeder, vader, zusje en haar broertje in de puinhopen die de Tsunami had achter gelaten. De verslaggever van CNN kon zijn emotie nauwlijks onderdrukken en ik liet mijn tranen de loop. De emotie die in mij opwelde was niet te controleren. Gewoonlijk ben ik geen dramatisch ingesteld mens maar dit keer liet ik het begaan. De laaste dagen ben ik dichter bij mijn kinderen, zelfs de kleine Samuel 2 jaar voelt het en hurkt geregeld tegen me aan omhoog kijkend met zijn mooi blauwe oogjes en zijn stralende glimlach. Ik ben ook stiller dan gewoonlijk, bezorgd ook want ook hier bij ons in Frankrijk staan er 60 van die dingen. Ook al roept onze president dat wij ons geen zorgen hoeven te maken... toch doe ik het op de 1 of andere manier. Ik heb groot respect voor onze president Sarkozy en als hij dan in enen zegt dat het goed zit dan zou ik hem graag willen geloven.....maar het blijft moeilijk.

Heleen

Weergaven: 113

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden