Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Anderhalf jaar geleden liet ik door mijn tandarts een plaatje maken; 2 onderkiezen (één aan iedere kant) op een plankje. Dit kostte 1.262,- euro. Erg duur vond ik doch volgens hem was dit nodig, volgens hem krijgt een mens anders een "wandelend" gebit met hele nare gevolgen. Na veel financieel wikken en wegen ben ik akkoord gegaan. Eerst heb bij hem een formulier moeten tekenen voor akkoord; natuurlijk (dom, dom) heb ik het niet gelezen maar in goed vertrouwen getekend. Na 6 maanden met kapot tandvlees, blaren en zere tong gelopen te hebben, zelfs al had ik het ding maar een uurtje of wat in, heeft de tandarts een ander plaatje laten maken, een flexibel plaatje. Ook dit is een onding en ik draag het nooit (zere tong, wederom blaren en ermee eten is onmogelijk). Inmiddels ben ik bij een Nederlandse tandtechnieker geweest en deze zegt mij dat het hele ding volkomen overbodig is bij het missen van deze 2 kiezen en dat deze plaatjes zelf volslagen ouderwets zijn (hij adviseerde mij ze in de Maas te gooien). Mijn vraag nu is: kan ik geld terugeisen van de tandarts en zo ja, hoe??? Is er wellicht een arbitragecommissie of kan men misschien naar een consumentenorganisatie? Of zou ik met het ondertekenen van dat papier dit verspeeld hebben? Ik hoop van harte dat iemand mij van advies kan dienen! Alvast bedankt.

Weergaven: 1243

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20160402, Geldzaken

Reactie van Els vd N op 3 April 2016 op 1.17

Ik zou de plaatjes beslist niet in de Maas gooien (nog niet tenminste). Ik heb een dergelijke miskleun eens meegemaakt met een volledige bovenprothese en een partiële onderprothese. Ik was hiervoor wel in Nederland naar een tandarts geweest. De man had er niets van gebakken; de apparaten pasten van geen kant en waren absoluut onbruikbaar. Ik ben toen naar een advocaat gestapt. Ik had vanwege mijn inkomen recht op een toegevoegd advocaat, waarvoor ik destijds een eigen bijdrage van € 90,- moest betalen. De advocaat heeft een second opinion geregeld bij een onafhankelijke tandarts, die de ondeugdelijkheid van de protheses vaststelde. Ik werd dus in het gelijk gesteld. Ik had wel een ziektekostenverzekering in Nederland met een aanvullende tandartsverzekering. De ziektekostenverzekering betaalde niet uit aan de tandarts en ik kon naar een andere tandarts om een deugdelijk gebit te laten maken. Of u nu in Nederland of in Frankrijk iets hebt laten maken bij een tandarts en of u nu iets ondertekend hebt of niet, de tandarts is verplicht om deugdelijk werk af te leveren lijkt mij! Ik zou mijn licht eens op gaan steken bij een juridisch adviseur. Bewaar in dit geval dus in ieder geval de gewraakte plaatjes, maar ook het door u ondertekende document en de rekening(en) die door u zijn voldaan. Dit is immers bewijsmateriaal, waar een tandarts die de second opinion uitvoert gebruik van moet kunnen maken. Misschien kan de tandtechnicus, die u aanraadde het spul in de Maas te gooien nog dienen als getuige, maar dat weet een juridisch adviseur beter vast te stellen dan ik.  Ik wens u heel veel succes! Ik ben wel heel benieuwd hoe dit af gaat lopen!

Reactie van Sander op 3 April 2016 op 1.18
Google conflit dentiste patient; win juridisch advies in via een verzekering; ook gratis bij raadhuis, hoewel getekend papier moeilijke zaak, succes!
Reactie van martien van der slik op 4 April 2016 op 18.00

bedankt Sander, ik ga hiermee aan de slag! bedankt Els, de steun is welkom! 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GRAND MERCI !!

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden