NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Klusser gezocht om schouw te vervangen voor een houtkachel.

Hallo

Wij zijn eigenlijk op zoek naar iemand die deze klus voor ons kan klaren.

Het gaat dus eigenlijk om het slopen van de schouw (zie foto hier onder) die in de kamer een hoogte heeft vanaf de grond tot aan het plafond van rond de 3.4m, de schoorsteenmantel heeft de afmeting van 1.6m breed en 1.1m diep.

Nu willen wij in de plaats van de schouw, een houtkachel, want het is heel mooi zo'n open haard en romantisch, maar er gaat een hoop warmte verloren.

Ik probeer zelf ook zoveel mogelijk mee te helpen, bijv het versjouwen van het bouwafval, mist mijn planning het toelaat ivm mijn eigen werk die ik ook nog heb.

Willen als het kan de oude bestaande muur, wel weer terug zien, geen idee of dat mogelijk is,maar mocht zich iemand melden, dan kunnen we natuurlijk bespreken wat een beetje onze wensen zijn, en wat de eventuele mogelijkheden zijn.

We hebben niet zo'n hoog budget hiervoor, want we hebben nog heel veel plannen hier, wonen hier nog niet zo lang en er zijn nog meerdere dingen die op ons verlanglijstje staan, ik bedoel te zeggen, het hoeft geen dure Jan des Bouvrie stijl te worden, als het maar netjes is en afgewerkt, dan zijn wij tevreden.

Oja, we wonen in de buurt van Nexon 87800

Ik hoor het graag.

Weergaven: 3503

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20151018, Bouw, Limousin, Werk Aangeboden

Reactie van Anton Noë, beheerder en gastheer op 18 Oktober 2015 op 19.10

Klein adviesje als het mag. De oude schouw-elementen zijn waardevol en kunnen nog best een centje opleveren als je die via http://www.leboncoin.fr/ nog kunt verkopen. Dus beter niet meteen met een zware sloophamer tekeer gaan ;)

Reactie van Wampie Scholten op 18 Oktober 2015 op 19.36

Wat jammer van die mooie schouw. Idee? koop een insert en metsel hem in.
Hebben wij ook gedaan. Mooier en goedkoper.

Reactie van Bernhard/Kora op 18 Oktober 2015 op 21.05

Ik zag dat ik 6 reacties had, ik denk dat schiet op, maar had natuurlijk niet voor niks neergezet dat die weg moet, en idd er zit vast nog wel wat waarde in, daar ben ik mij van bewust, maar hij is veel te groot en voor ons niet praktisch neergezet, en een houtkachel ervoor zetten, nou dan word de ruimte nog kleiner van, vind het trouwens geen gezicht, een grote open haard, en daar dan nog weer een kachel voor, zeker een grote woonkamer?

En Alice, weet je hoe zwaar zo'n ding is, dan hangt mijn auto helemaal is zijn kont, laat staan op een aanhanger. 

Nee slopen, althans zo voorzichtig mogelijk weghalen, en hopen dat die heel blijft, dan brengt het misschien nog wat op hier.

En er zitten bakstenen in de open haard die voor de bestaande muur zitten zoals ik kan zien, dus ga er niet vanuit dat die zwart zijn, want die zitten erachter.

Reactie van Susan op 18 Oktober 2015 op 21.17

als het dan toch geen gezicht is heb ik mijn foto maar weggehaald  suk6

Reactie van Bernhard/Kora op 18 Oktober 2015 op 21.24

Wat jij wil Susan, ieder zijn mening toch?

Reactie van Ada op 18 Oktober 2015 op 21.28

Wij hebben onze schouw, (een kwart ronde schouw met muur die midden in de kamer stond) zelf weggehaald. Sloophamer en een hoop zware woorden, en de klus was n dag later geklaard. Een enorm werk, maar de muur was zwart en die hebben we met een soort enduit weggewerkt en daarna die muur als achtergrond voor het houtfornuis getegeld. Het is bijna klaar en als de kachel staat, neem ik wel een pic dan kun je het zien!

Reactie van Susan op 18 Oktober 2015 op 21.40

Bernard ja ieder zijn mening maar je kan natuurlijk ook beleefd reageren met ..iedereen bedankt voor het meedenken enz maar....... gut het kost echt niet zoveel moeite hoor.

Ada dan neem ik wel een pic? gaan we nu ook al in steno? of bedoel je wat anders ?

Reactie van Ada op 18 Oktober 2015 op 21.53

@ Susan, hahaha, nou nee ik bedoelde een picture, maar ik ga nogal veel om met Engelsen, vandaar!

Reactie van Bernhard/Kora op 18 Oktober 2015 op 22.00

Nou ik dacht toch dat ik niks schokkends had gezegd, alleen dat ik het geen gezicht vond, maar goed dat schijnt je nog al aan te trekken, ik ga toch ook niet onbeleefd beginnen tegen jou, dat je mijn naam niet goed typt, ja je ken je overal druk over maken zeg, en dat ik dan ook nog hier weer op reageer, vind het zonde van mijn tijd.

Ik wacht het met een gerust hart af Ada1 hoe het eindresultaat er uit ziet, ben benieuwd.

Maar ben nog steeds op zoek naar de klusser, wil er toch iemand bij hebben die verstand van zaken heeft, voordat mij de heleboel instort.

Reactie van Paul Subelack op 18 Oktober 2015 op 22.10

Hallo Bernard/Kora,

Deze mensen zijn momenteel voor ons aan het werk (87140) en wij zijn hier zeer tevreden over.
Je zou hun kunnen contacteren en een prijs opvragen.

Vriendelijke groet
Paul GJ Subelack

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

--

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0