Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

In november heb ik van mijn bank Credit Agricole, een nieuwe pas ontvangen. Deze wordt elke 3 jaar vervangen (dit werd mijn 4e kaart). Tot mijn verbazing kon ik in Nederland ineens niet meer pinnen, behalve bij winkels die ook credit-card accepteren (de 16 cijfers op de pas) maar dat doen ze lang niet allemaal. Het is trouwens geen credit-card, alleen debit-card (carte bancaire), maar het Franse systeem werkt wel met die cijfers en niet met het bankrekeningnummer. Lastig dus. Uiteraard uitgelegd bij de bank maar nul op het request. U zult wel uw limiet hebben bereikt ! Niet dus, maar een nieuwe pas krijg ik niet. Hebben meer mensen hier problemen mee ?

Weergaven: 2993

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20170420, Geldzaken

Reactie van Peter A. Schrage op 20 April 2017 op 21.32

beetje merkwaardig van uw regionale CA. In de afgelopen 20 jaar nog nooit een "issue"gehad met CA overigens... Er is in juli 2015(?) een nieuw Europees banksysteem in werking getreden (SEPA) met IBANnummers enzo; dat werkt o.a. hier in Normandie bij CA (en omgekeerd met Rabo in NL) als een tierelier. Heb ook in NL geen enkel probleem met de bankpas van CA Normandie. Zou denk ik toch nog eens met de mensen van CA in uw regio een kleine discussie opzetten....Misschien gaan ze een beetje Europees denken..maar je weet het maar niet ..zondag kan alles anders worden...grinzzz

Reactie van Gerarddj op 20 April 2017 op 21.46

Probleem zit hem in de chip; in Nederland wordt de pas nu herkend als credit-card en niet als bankkaart (en dat was bij de vorige passen niet zo). Ik heb zelf 27 jaar bij de Rabo gewerkt, dus weet er wel iets van. Ook inmiddels bij andere mensen hier rondgevraagd en bij 1 persoon, die de pas in Ned. gebruikte, kwam hetzelfde probleem naar voren. Maar als er nu meer mensen met dat probleem zijn en dit aankaarten.....

Reactie van Lien op 20 April 2017 op 22.19
Breek me de bek niet open! Al meermaals met een niet werkende pas bij diverse winkels gestaan. Ik heb inmiddels een lijstje op mijn telefoon met waar ik wel kan pinnen.... wij zijn bij banque populaire en volgens hen kunnen we 'gewoon' overal pinnen.
Al diverse aanpassingen doorgevoerd achter de schermen maar helaas pindakaas het werkt niet.
Reactie van Wilna Maijenburg op 21 April 2017 op 0.04
Zelfde probleem met pas van La Banque Postale. In restaurants en veel andere winkels geen probleem, maar de meeste supermarkten accepteren de kaart niet. Daarom heb ik ook nog een Nederlandse bankpas. Maar dit is al zo vanaf 2010, sinds wij een rekening hebben bij de Banque Postale.
Reactie van Remco op 21 April 2017 op 0.21
Begin van het jaar nog in Nederland en toen inderdaad bij de supermarkt niet kunnen pinnen met de Franse CA kaart, maar bij de cashautomaat in de supermarkt wel geld op kunnen nemen. Als je dit doet met een Nederlandse kaart wordt er gewoon €2,50 kosten gerekend maar met de Franse CA business kaart niet. Wij dachten eerst dat het aan de business kaart lag maar bij de Macro konden we wel met de kaart betalen.
Reactie van Wilna Maijenburg op 21 April 2017 op 0.32
Remco, als je in Nederland geld opneemt met een Nederlandse kaart hoef je toch niet te betalen, zelfs met mijn Franse pas kan ik geld opnemen zonder kosten.
Reactie van Robert op 21 April 2017 op 0.32

 Wordt het wellicht veroorzaakt door verschillen tussen Master Card en Maestro?

Reactie van Lena op 21 April 2017 op 0.46
Ik denk dat Remco het omgekeerd bedoelt, ik heb nog nooit met een nederlandse bankkaart in NLd opnamekosten betaald (heel vroeger wel, geloof ik) Ik heb mijn Nederlandse bankrekening aangehouden, en dus ook voor het dagelijks gebruik hier mijn Nederlandse bankpas. Vrijwel nooit problemen, zelfs de kleine dorps-epicerie hier accepteert hem, alleen een hele enkele benzinepomp accepteert hem niet. (Daarvoor heb ik dan weer een NL Visa-kaart.) Geen gedoe met geld overmaken volgens het "Franse systeem", volledige vrijheid en alleen voor de "reserve" heb ik een Franse bankrekening. De enkele storting die daar op komt boek ik gelijk over naar mijn Nederlandse rekening. En uiteraard die enkele keer in Nederland zelf ook geen problemen.
Reactie van Wilna Maijenburg op 21 April 2017 op 1.00
Het probleem is dat mijn Franse kaart als creditcard gezien wordt, dat het wel onmiddellijk afgeschreven wordt maakt niet uit. Wat bankzaken betreft loopt Frankrijk eigenlijk in het meeste achter, behalve in de acceptatie van alle bankkaarten.
Reactie van Coen van Tijen op 21 April 2017 op 1.26

Uit eigen ervaring weet ik dat het in Nederland gewoon nog steeds niet mogelijk is om met credit cards te betalen in supermarkten,dus ook niet bij Albert Heijn, Jumbo , HEMA , MARSKRAMER etc.etc. ik bedoel hier echter wel VISA , American EXPRESS etc en beantwoord dus niet helemaal de betreffende vraag hierboven . De meeste " gewone winkels " zoals kledingzaken , hotels ,restataurants etc. accepteren deze wel . Antwoord is meestal dat de commissiekosten te hoog zijn . Nederland loopt hier voor mij echt achter bij Frankrijk en andere landen waar je overal en ook meestal voor de kleinste bedragen je credit card kunt gebruiken . Ik reis veel en ontmoet dit probleem alleen in Nederland . Wel kun je in veel supermarkten uit een geldautomaat met je credit kaart geld trekken waarna je daarmee aan de kassa cash af kunt rekenen . Allez Nederland , we leven in 2017 en wie loopt er vandaag de dag nog met veel cash geld op zak ? Te gevaarlijk !

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden