NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Beste mensen,

Ik ben 56 jaar, alleenstaand en ik ben zoekende naar de juiste vorm waarin ik wil werken. Van huis uit ben ik bouwkundige. In de timmerfabriek begonnen, daarna verkoper bouwmaterialen geweest, vervolgens technisch tekenaar en 1-ste tekenaar, toen calculator nieuw- en verbouw, waarna ik op verschillende niveau's projectleider, projectmanager bouwadviseur en consultant ben geweest. Tijdens mijn werkzaamheden in de bouw heb ik me steeds 's avonds en in de weekeinden theoretisch verder ontwikkeld (scholing, diploma's etc.). De laatste 4 jaar heb ik me bekwaamd in energiebeheer in relatie tot de gebouwde omgeving (gecertificeerd energieprestatieadviseur). Dat laatste vind ik geweldig leuk om te doen. Heerlijk gewoon!

In het verleden ben ik vaak en steeds bij toeval betrokken geweest bij innovatieve projecten. Dat vind ik fantastisch, omdat het dan niet alleen gaat over het op de juiste manier en tijdig opleveren van een project, maar ook de uitdaging van een nieuwe techniek leren kennen èn toepassen. Dat laatste was en is zeer belangrijk voor mijn intrinsieke motivatie. Ik ben namelijk vrij snel verveeld; zeker als de werkzaamheden monotoon worden.

De laatste maanden loop ik steeds met het idee rond dat ik zo leuk zou vinden om eens in Frankrijk mijn diensten aan te bieden. Daarbij denk ik aan een privaat project waarbinnen ik met heel korte communicatielijnen samen met de opdrachtgever(s) kan werken in een min of meer beschermde (leer)omgeving. Daarbij moet ik - zeker in het begin - mijn Frans weer ophalen, want dat is zowat 40 jaar geleden dat ik daarin ben geschoold. Maar goed... ik ga ervan uit dat ik me na een paar weken of maanden wel weer aardig kan redden.

De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik in Nederland nog wel financiële verplichtingen heb met betrekking tot huurbetaling, diensten telecommunicatie en nog wat dingetjes. Dus gratis kan ik niet werken, maar in Frankrijk zelf zou ik tevreden zijn met kost, inwoning, vervoer en zakgeld.

De vragen van deze mini-enquete:

a. Is er iemand die interesse heeft in mijn aanbod?

b. Welk project heeft u in gedachten en wanneer zou dat dan eventueel gaan spelen?

c. Wat kunt of wilt u mij bieden?

Ik ben heel benieuwd of u reageert en zal in ieder geval steeds antwoorden. U kunt eventueel ook privé reageren naar rbvonk@hotmail.com.

Uiteraard zal ik na enige tijd een kort verslag publiceren over de uitkomsten van deze mini-enquête. Een mens is tenslotte een nieuwsgierig wezen!

Cordialement,   Rob Vonk

Weergaven: 608

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20111231, Werk Gevraagd

Reactie van jb op 1 Januari 2012 op 19.03

misschien kun je je diensten aanbieden via workaway (al krijg je dan geen zakgeld, wel kost en inwoning): http://www.workaway.info/

groetjes,

jorinde

Reactie van Rob Vonk op 1 Januari 2012 op 19.14

Hallo Jorinde,

Dankjewel voor jouw reactie. Ik zal de site bekijken. Die zal ongetwijfeld een goede indruk geven van vraag en aanbod.

Woon je in Frankrijk? En hoe lang dan? En wil je misschien iets meer over jouw ervaringen vertellen?

Vriendelijke groet,

 

Rob

Reactie van jb op 1 Januari 2012 op 19.34

Dag Rob,

Ik woon inmiddels zo'n 35 jaar in Frankrijk. Ik begin dan ook maar niet over mijn ervaringen, dat zou onvermijdelijk een boekwerk worden ;-) Heel in het kort: het bevalt & voor geen goud terug naar NL. Anderen laten werken zonder ze te betalen, dat zou ik niet in m'n hoofd halen, maar in een kader van mensen die een positief ('groen' bijvoorbeeld, of opvang van mensen, dieren...) project van de grond proberen te krijgen maar de middelen niet hebben om alles te financieren, en die zelf keihard werken, vind ik het oké. Ik heb voor m'n dochter wel eens op die site geneusd, er zitten beslist sympathieke dingen tussen, voor alle leeftijden (ook hier en daar rasechte uitzuigers, natuurlijk, maar die vis je er wel uit). Er is nog zo'n site, maar meer op bioteelt gericht: http://www.wwoof.fr/  Als ik zelf niet verzoop in het werk, zou ik het ook overwegen (ik heb dezelfde respectabele leeftijd als jij). Je ontmoet mensen, je kunt 'testen' of een land of een plek je bevalt, of een manier van leven je bevalt, en veel risico loop je niet, noch financieel noch anderszins.

Beste groeten,

jorinde

Reactie van Rob Vonk op 1 Januari 2012 op 20.01

Hai Jolinde!

Wat een leuke reactie! Met name omdat we als leeftijdgenoten kennelijk een vergelijkbaar inzicht hebben ontwikkeld van hoe het duurzamer en beter zou kunnen. Dat is ook precies waar ik invulling aan probeer te geven. En het lijkt me geweldig om samen met anderen - langs de weg van geleidelijkheid en zelfovertuiging - duurzaamheid en comfortabel leven te combineren in praktische bouwprojecten.Je moet weten dat ik altijd op het snijvlak van theorie en paraktijk heb gewerkt. Juist ook om een goed inzicht te kunnen verwerven. Als ik mag wil ik je nog een paar projectvoorbeelden geven waaraan ik heb mee mogen werken. 1) 1989 Houtskeletwoning in Zweden met inpandig zwembad geheel verwarmd/ gekoeld met behulp van warmtepompen die de energie uitwisselden met een nabijgelegen natuurlijk meer. 2) 1991 Bedrijfsverzamelgebouw in Nederland met warmte- / koelinstallatie op basis van uitwisseling (de een stopt erin wat een ander nodig heeft) opgebouwd uit metalen constructie met zéér dikke isolatiepanelen. 3) 1992 Grote Finse logbouwwoning in Nederland met minimaal 160 mm isolatie in gevels en 240 mm op het dak met een hoogrendement biomassakachel aangevuld met een HR107 warmwaterinstallatie. In de praktijk kwam het energieverbruik niet boven 500 m3 gas equivalenten. Nou ja... ik merk dat ik weer als automatisch hele verhalen op mijn klavier zit te rammen. Zal me even inhouden nu. Werken kunnen en moeten we allemaal, maar het gaat er juist om dat je er plezier in blijft houden.. volgens mij in ieder geval wel.

Namasté

Rob

Reactie van jb op 1 Januari 2012 op 20.26

Met die ervaring kun je vast mensen gelukkig maken. Veel succes!

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

ZOEK IN ONZE ZUSTERSITE

CORONA | COVID-19

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0