Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Ik heb internet via 4g, de Huaweibox heeft een mobiel nummer. De hele combinatie, PC en Huaweibox gedraagt zich dus als een uit de kluiten gewassen mobiel. Tevens heb ik de vaste telefooncombinatie niet meer aan de koperdraad maar gekoppeld aan de box zodat ik draadloos gratis over de hele wereld kan bellen. Nu heb ik ook een mobiel van Orange, Wanneer ik daarmee het mobiele nummer van de box bel gaat keurig de gekoppelde vaste telefoon over en kan ik wanneer mijn vrouw een van de satellieten opneemt gezellig kletsen.

Nu de vraag; Het zou leuk zijn wanneer ik de mobiel zou kunnen omzetten zodat ik met het mobiele boxnummer  elders via het 4G netwerk zou kunnen bellen en het abonnement van Orange kan opzeggen. Het zou betekenen dat het nummer van de mobiel hetzelfde is als de box.

Weergaven: 1227

Reactie van Gerarddj op 7 Februari 2021 op 17.03

Simkaart in de mobiel stoppen dacht ik, als ik het goed begrijp. Mobiel instellen als hotspot, klaar. En dat abonnement sowieso opzeggen (bedoel je de livebox ?).

Reactie van Jako op 7 Februari 2021 op 18.02

In theorie kan het via een voip applicatie op je smartphone. In de praktijk werkt dat uitsluitend via je lokale netwerk omdat de route vanuit het internet naar je 4G box uiteraard potdicht zit en niet open kan. Hackers zouden na luttele minuten via jouw telefoonnummer gaan bellen.

Een betere methode is een 2e simkaart voor data bestellen bij hetzelfde mobiele telefoonnummer wat je nu voor data gebruikt. Stop de 2e simkaart in de router en de primaire simkaart in je mobiel. Dan heb je geen 'vast' mobiel nummer meer. Beide simkaarten gebruiken dezelfde databundel, maar alleen de primaire simkaart kan bellen.

Reactie van Herman op 8 Februari 2021 op 8.13

@Jako, Is het dan niet zo dat, wanneer ik gebeld wordt zowel de gekoppelde fix als wel de mobiel gaan toeteren?

Reactie van Jako op 8 Februari 2021 op 9.52

@Herman: Nee, dat lukt wel als je zelf een kopie maakt van je simkaart, maar dat schijnt dan weer niet te mogen...

Reactie van Hans03 op 8 Februari 2021 op 13.41

Ik heb vorig jaar de Huawei router B525 S gekocht en daar een Simkaart ingedaan van RED (200Gb/€ 15,-).  Dus (ongeveer) wat jij nu ook van Orange hebt. Ook ik heb mijn oude analoge telefoons hierop aangesloten en kan er dus overal mee naartoe bellen en gebeld worden (wel evt. opties voor Europa. US etc. aan je forfait toevoegen). Werkt prima en is veel sneller dan het oude fixe abonnement. Om ook mobiel te kunnen bellen heb ik voor mijn mobiel een aparte SIM kaart met apart nummer maar wel met veel minder Gb's (in dit geval nu ook van RED).
Het abonnement Voor mijn oude/vaste lijn heb ik opgezegd. Ik heb nu voor minder dan de helft van de prijs van het oude/vaste, abonnement,  2 goed functionerende mobiele abonnementen en kan mijn oude telefoons prima en onafhankelijk van elkaar gebruiken. 

Reactie van Herman op 8 Februari 2021 op 14.35

Hans03, Ik heb alleen een mobiele telefoon van orange. De Huaweibox is van SFR( ondersteunde G4 in deze uithoek) eveneens de fixe op de box. Oude vaste lijn abonnement was van orange dus opgezegd.

Wij gebruiken de mobiel bijna niet, alleen zo nu en dan met WhatsApp verder niet. Als we boodschappen doen of naar een restaurant gaan hebben we dat ding nooit bij ons. (ik kijk altijd verbaasd naar stellen die in een resto zitten te eten allebei met zo'n ding naast hun bord  en daar continue mee bezig zijn, lekker gezellig) we hebben 20 jaar geleden dat abonnement genomen om tijdens vakantie en in het buitenland bereikbaar te zijn. Ik zoek eigenlijk een goedkoper alternatief.

Reactie van Annette van Casteren op 8 Februari 2021 op 15.38

Ik heb sinds kort ook internet via 4G, 4GHome van Orange, met een Huawei-flybox. Daar zou ik ook wel een telefoon op aan willen sluiten, maar ik zie nergens daar iets over. Er zitten alleen ethernet-aansluitingen op de box, Om t uit te proberen nav van deze post heb ik daar met een speciale kabel een telefoon op aangesloten maar nada. Moet je daar je abonnement voor afsluiten?

Reactie van Herman op 8 Februari 2021 op 16.24

Er zit achter de box zo'n kleine telefoonaansluiting, ik ben even de naam kwijt. Je moet wel een VOI (Vois Over Internet via OVH regelen. kost bijna niks. Het is wel een heel gedoe, je krijgt diverse gegevens die je in je box moet invoeren. Orange komt er niet aan te pas. Maar als er geen telefoonaansluiting aan je box zit kun je niks.

Reactie van Herman op 8 Februari 2021 op 16.59

Telefoon aansluiting op Huawei box is RJ11 ingang.

Reactie van Rob van der Meulen op 8 Februari 2021 op 17.10

Annette, in de documentatie van Orange over deze flybox kom ik niets tegen over het aansluiten van een externe telefoon. Ik vermoed dat het een speciale versie van Huawei is voor Orange. Op de wat oudere generieke Huawei routers zit er keurig achterop een telefoonaansluiting, zo'n klein stekkertje luisterend naar de naam RJ11. En daarop kun je dan een gewone DECT huistelefoon aansluiten. Een mobiel nummer met een vaste verblijfplaats in je router en tevens internettoegang via datzelfde abonnement. De iets grotere gele aansluitingen zijn van het RJ45 type, voor een bedraad netwerk met ethernet kabels. Sneller, minder storingsgevoelig, maar ja, waar laat je die kabels.

Bellen via je wifi netwerk is provider, abonnement type en toestel afhankelijk, zie deze Nederlandse uitleg. Orange geeft ook tekst en uitleg over deze manier van bellen: Appels Wi-Fi :appeler grâce au réseau Wi-Fi.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden