NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Hallo allemaal,

Alweer een jaar dat ik in de Vogezen woon. Ondanks dat ik het een prachtig departement vind en met alle respect voor de mensen die het hier heerlijk wonen vinden, ik heb ontzettend veel moeite om hier te wennen.

Omdat mijn vriend veel in Zwitserland werkt en ik graag naar Nederland ga zijn we hier gaan wonen, strategisch gezien erg handig. Ik heb jaren in Toulouse en Toulon gewoond waar ik het heel fijn heb gehad maar hier.....ik kan gewoon mijn draai niet vinden. We wonen in Chaumousey, 10 minuutjes bij Epinal vandaan met onze twee honden. Ik ben vaak alleen omdat mijn vriend dus veel in Zwitserland is.

Dus, bij deze, zijn er Nederlanders in de buurt die eens een kop koffie willen gaan drinken...?

groet,

Linda

Weergaven: 1049

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20160603, Alsace, Contact Gezocht

Reactie van Trudy op 4 Juni 2016 op 13.57

Dag Linda, ik woon in de Alsace, Bas-Rhin en nog op aardige afstand van u vandaan (2 uur). Ik heb door mijn honden veel contact gemaakt met de bewoners van ons dorp en daarbuiten. Een keer heb ik een advertentie bij de plaatselijke dierenarts opgehangen waarin ik vroeg om wandelmaatjes voor mijn honden. De eigenaressen zijn inmiddels vriendinnen geworden. In het begin ben ik ook overal naar toe gegaan, hoe moeilijk het soms ook is. Ik merkte dat de mensen mij begonnen te herkennen en een praatje begonnen te maken en zo werd het steeds meer. Inmiddels ben ik in de gemeenteraad gekozen, voor mij een mooie gelegenheid iets terug te doen voor de mensen die mij zo hartelijk hebben opgenomen. Als u behoefte heeft aan een club van Nederlanders, die bestaan ook onder andere is er één in Strasbourg. U mag ook contact met mi opnemen. Sterkte

Reactie van Ronald Rodink op 4 Juni 2016 op 22.54
Bonsoir Linda,
Ik exploiteer in Saulxures s/m een Chambres d Hôtes op een plekje waar buiten gasten bijna niemand komt. Ik wil graag de Franse taal leren spreken en verstaan maar er is niemand in de buurt die Engels, Duits of Nederlands spreekt, laat staan dat iemand les geeft. Wellicht weet jij een oplossing of heb je een idee. Hartelijke groet, Ronald
Reactie van Alexander Grondhuis op 5 Juni 2016 op 17.58

wij wonen in girmont val d'ajol,  (http://huubenlex.nl/ ) een 50 km van epinal / op het moment begint de zomer verhuur periode met geregeld gasten voor ons / maar in het na jaar lijkt het me gezellig om koffie te gaan drinken / of als u daar zin in heeft kunnen we elkaar treffen op een zondagse rommelmarkt in de beurt tussen remiremont en epinal  / vriendelijke groet lex

Reactie van Linda Berghoef op 5 Juni 2016 op 18.44

Joepie, toch wat mensen in de buurt! Ik zal iedereen even een persoonlijk berichtje sturen! En voor degene die willen ik ben erg makkelijk te vinden op facebook.

Reactie van Ronald Rodink op 10 Juni 2016 op 20.14
Bonsoir Linda,

Opnieuw door blikseminslag een weekje geen internet gehad, vandaar mijn verlate reactie. Zullen we een keer kennismaken en denk je dat je iets voor mij kunt betekenen m.b.t. De Franse taal. Alleen conversatie zou mij al op weg helpen. Oh ja en het hoeft niet gratis ik wil er gewoon voor betalen. Hartelijke groet, Ro via fb bonbonvosges of Ronald Rodink. www.chambresdhotesbonbon.com

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0