NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Nederlandstalige speelkamaraadjes - jonge kinderen - gezocht in 91 of 94 (zuiden)

Hallo,

Ik ben een Nederlandse moeder met 2 kleine kinderen van bijna 4(J) en 6 1/2 (M)jaar (en een baby van 1). Ik ben op zoek naar Nederlandstalige kinderen bij mij in de buurt zodat mijn kinderen wat meer taalgenootjes hebben om mee te spelen.

Ze zijn redelijk vloeiend in het Nederlands maar ook Franstalig, en speelkamaraadjes in de Nederlandse taal zou leuk voor ze zijn hier in de buurt taal te oefenen en om soortgelijke Nederlandse referenties te kennen (Nijntje, Jip& Janneke, ...) . Wij wonen in Draveil in 91.  Ik heb een auto maar wil erg graag kindjes die hier niet zo ver vandaan wonen zodat het makkelijk is zo nu en dan samen te spelen (of koffie/thee drinken tussen de ouders).

Ik ben te bereiken met een reactie of via email: j.oud@jacqueline-oud.com

Bij voorbaat dank,

Jacqueline

Weergaven: 316

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20121202, Ile-de-France, Kinderen

Reactie van Hanneke Goniakowski op 12 December 2012 op 15.05

Beste Jacqueline,

Ik woon met mijn man en twee jongens van 6 en 9 (en zwanger van de derde) in Brétigny sur Orge (Essonne). Niet zo heel erg ver van Draveil. Natuurlijk kennen ze Nijntje, Jip en Janneke en ze hebben elke dag trouw gekeken naar het sinterklaas journaal......!!

Mijn jongens zijn  wel erg frans maar verstaan erg goed nederlands en we hebben een hele leuke speelzolder !

Stuur je me een mail als je het leuk vind om elkaar eens te ontmoeten?

met een groet,

Hanneke

Reactie van Sofie op 25 December 2012 op 15.35

Dag Jacqueline et Hanneke,

Ik woon met mijn man en twee kindjes, een meisje van 6 et een jongen van 3 jaar in Villiers-Le-Bacle. ik zou het fantastisch vinden dat ze nederlandtalige speelkameraadjes leren kennen. Ze begrijpen perfect Nederlands en het zou leuk zijn dat ze zouden ontdekken dat ze niet de enige kindjes zijn in Frankrijk met een Nederlandstalige mama. Stuur maar een mailtje mochten jullie zin hebben eens af te spreken.

Groetjes,

Sofie

Reactie van Marloes Moinet op 7 Januari 2013 op 0.21
Hoi Jacqueline, Hanneke en Sofie,

Ook ik ben een Nederlandse mama in de essonne. Ik heb 2 meiden van 7 en 3 die beide talen vloeiend spreken en regelmatig KRO kindertijd kijken en idd het sinterklaasjournaal en de club van Sinterklaas. Lijkt me leuk om af te spreken dus hoop snel een mailtje te krijgen.

Groeten Marloes moinet
Reactie van Jacqueline op 7 Januari 2013 op 21.29

Hallo Hanneke, Sofie en Marloes,

Heel erg bedankt voor jullie reacties, lijkt me idd leuk om jullie te ontmoeten. Misschien dat we een plek kunnen vinden die ergens praktisch is voor alle 4. Het enige probleem is dat ik geen idee heb hoe ik jullie rechtstreeks per email kan bereiken.... ik ben te bereiken per email op j.oud@jacqueline-oud.com, kunnen jullie mij een email sturen (of iemand moet me laten weten hoe het anders kan...  ik voel me wel een beetje dom) Alvast bedankt en hopelijk tot ziens.

Jacqueline

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

--

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0