Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Weet niet zeker of dit onderwerp een topic is om over te praten maar ik probeer het toch maar, "Niet naar Frankrijk kunnen" , verhuizen dus of een tweede huis daar nemen, ?

Ja denk wel dat er aardig veel Francofielen zijn die gaan watertanden bij het idee om in Frankrijk te gaan wonen, maar dan toch op een of andere manier niet kunnen,  Dan maar thuis blijven en dromen over het land van de knappe brunettes en de mooie Franse cinema en de romantische wijncultuur en het loome zwoele tempo van het land Frankrijk

Geef zomaar een paar redenen op , wellicht vergeet ik er eentje :

*Vast zitten aan werk in Holland

*Vast zitten aan familie in Holland

*Het geld niet hebben

*De taal wel mooi vinden maar niet genoeg kunnen spreken

*Geen rijbwijs hebben, dus dat je op die manier minder makkelijk ooit effe op en neer terug kan naar familie en vrienden in Holland

*Ene partner wil wel, de tweede niet

*Niet durven kan natuurlijk ook.

*Uitkering hebben die je niet kan meenemen naar ander land

Ja mij werd hier dan ok wel eens gevraagt : Ed, wat doe je hier op deze site? Je woont geneens in Frankrijk ? , maar kwam dus op deze site puur met de droom ooit in Frankrijk te gaan wonen, Maar emigreren is toch lastiger als je zou denken, soms althans..

Verder nog een prettige Zomer gewenst, Ps over de mensen die mij van vroeger kende, Ben tegenwoordig wel blij mij mijn plaatselijke Halal supermarkt, ze verkopen erg erg aangename producten en het fruit is ook lekker goedkoop daar, en de cashieres vriendelijk  Alleen verkopen ze geen wijn, das wel ietsje lastiger want dan moet je twee keer winkelen ipv van een :)

Weergaven: 2287

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20180611

Reactie van Carin Schonhage op 13 Juni 2018 op 19.32

Goh, ik begon je al te missen Edwin

Maar ik woon al in Frankrijk, heb het risico genomen, met hulp van een vriend in het begin en nu zelfstandig, niet altijd makkelijk maar nog geen seconde spijt gehad. Ik zeg, leef je droom

Reactie van edwin emanuel posse op 13 Juni 2018 op 20.51

Hoi @Carin, ja ik was niet gebant van deze site, maar de kwaliteit van de topics ( die ik instuur ) moet wel goed zijn, en zat even tijdje in luie periode dat ik wat minder zin had om te zweten daarvoor :)

Reactie van edwin emanuel posse op 13 Juni 2018 op 21.11

Mijn ene nichtje, moeder van twee kinderen en een studie gedaan van tolk in het Frans, waar ze heel haar leven al werk in Holland mee heeft gevonden, Ze is dus ook Francofiel want dan vraag ik haar met grote precicie op het juiste moment maar toch nonchelant overkomend : En Len? Ga je ooit nog naar Frankrijk verhuizen? Dan kijkt ze even iets richting het plafond of naar de verte, nadenkend alsof ik haar een heerlijke maaltijd adviseer, zoiets van : Roomijs, met stukjes walnoot en honing en kruimels chocolade eroverheen, met verse Belgische wafel en geflambeerd met contreaux likeur, maar zegt dan ,, tsja,,, zou het wel willen , maar dan moet ik heel mijn leven in Holland achterlaten,,, Voor eeuwig in dubio dus :)

Reactie van Marianne Spanjaard op 13 Juni 2018 op 22.01
mensen die denken dat Frankrijk het land is van de knappe brunettes, mooie franse cinema, romantische wijncultuur en het lome zwoele tempo, kunnen het maar beter op af en toe een vakantie of misschien een 2e huis houden. Hier gaan wonen met bovenstaande in het achterhoofd komt al snel van een koude kermis thuis. knappe brunettes? die heb je in Nederland ook, mooie franse cinema? dan moet er wel een bioscoop bij je in de buurt zijn; romantische wijncultuur is een stuk minder romantisch dan je denkt en een goeie franse wijn is in Nederland vaak goedkoper dan hier en dan dat lome, zwoele tempo.....heel vervelend als je wacht op de loodgieter, de electricien etc. Pragmatische oplossingen zoals in Nl die moet je zelf aandragen. en over een loom tempo gesproken: het internet hier is héél loom!
Meestal is het hier mooie weer dan in het noorden, maar zelfs daar kun je niet meer op vertrouwen. Dit voorjaar was het de wereld op zijn kop: hittegolf in Nl en hier nonstop regen!
Natuurlijk is het hier heerlijk, maar je kunt beter je hoofd uit de wolken halen.
sterkte met deze keus, maar wat je ook kiest: altijd goed!
Reactie van edwin emanuel posse op 13 Juni 2018 op 22.07
"wacht op de loodgieter, de electricien etc" mmmm die van mij in Holland wachten niet nee, die trappen eerder je deur in,.. Soort van klusjesmannen verplichting..
Reactie van Sequoia op 13 Juni 2018 op 22.25

Welke punten uit je lijstje houden jou tegen Edwin?

Reactie van edwin emanuel posse op 13 Juni 2018 op 22.36

Hoi, Sequoia ( Orginele naam :) )

Mmmm, jaar of 6 geleden paar keer met mn zus naar Frankrijk gegaan, voelde me er gelijk enorm thuis, lekker lame ( Engels woord ) allemaal daar, hoop charmante vrouwen gezien en ze begroette me ook veeeeeeeel leuker in de winkel als ik kwam, dus blijkbaar zou ik dan bij Franse vrouwen meer in de smaak vallen dan in Holland.. Heb ok nog nooit in mijn leven een relatie gehad met een Hollandse vrouw.

Nou dan had ik cariere als muzikant maar daar kwam nooit geld uit, anders had ik nog wel vakantie huisje in de Ardennen gelocht, die heb je vaak al voor 40 000 euro, Ook heb ik geen partner, anders zou ik het ook makkelijker vinden om te emigreren, en het misschien ook gewoon echt ook doen :)

Reactie van Sequoia op 13 Juni 2018 op 23.04

Dat is niet echt een antwoord op mijn vraag Edwin...

Je kunt hier ook een huis huren en werk vinden, ook als je de taal niet of nog niet helemaal spreekt. Ik spreek uit ervaring. En je zit nu toch ook zonder partner in Nederland te wonen? Maakt allemaal geen verschil... en zoals je zelf al zegt, het is hier een stuk fijner wonen als in Nederland.

Reactie van edwin emanuel posse op 13 Juni 2018 op 23.08

Ja hier in Holland heb ik iig mijn familie nog, en ben ik thuis snachts single en eenzaam, als ik dan naar Frankrijk verhuis ben ik wellicht single en snachts eenzaam maar dan zonder de gezelligheid van mijn familie,

Nou ja hoor je toch een hoop op deze site hoor "Ik en mijn partner gingen emigreren" en minder vaak dat mensen in hun eentje vetrekken.

Reactie van Sequoia op 13 Juni 2018 op 23.14

Ik ben alleen vertrokken uit Nederland en heb hier mijn partner gevonden, en natuurlijk laat je familie achter dat is nou eenmaal het nadeel van emigreren... een keuze....

Maar je kunt natuurlijk ook prima gelukkig zijn en blijven in Nederland, maar voor mij was en is mijn emigratie naar Frankrijk de beste keuze in mijn leven! Zo veel rust, natuur en mooi weer hier.. en dan zullen we het maar niet over de brunettes hebben he.....

Geluk in Nederland!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden