Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Omwisselen van Nederlands naar Frans rijbewijs, aflevering??

Vanochtend een envelop in de brievenbus, afzender Prefectuur Nantes. Naam en adres met de hand geschreven. Dan denk je al snel dat er iets bijzonders is, als je dat met de hand gaat schrijven. Nu hadden we bij het invullen de aanvraag van mijn man er naast gehouden, dus eigenlijk kon ik me niet voorstellen dat er een reden was voor een brief. Mijn complete dossier zat in de envelop, met een brief met uitleg.

Mijn Nederlandse rijbewijs verloopt 7 juli 2020. En de aanvraag was 8 augustus 2019 binnengekomen in Nantes.

De bijgevoegde brief geeft aan wanneer je een Frans rijbewijs aan moet vragen. Zoals al vaak op het forum beschreven, als je teveel punten hebt vergaard, er een intrekking bevolen is etc.

Ik hoef nog helemaal geen Frans rijbewijs aan te vragen, staat in die brief. Ze behandelen het ook niet. Op dit moment behandelt Nantes alleen verplichte uitwisselingsgevallen.

En dan nu de verrassing van het geheel, vanaf 1 april a.s. gaat alles via internet. Nou ja, dat is dan in ieder geval de intentie om het vanaf die datum te doen. Ik ben wel heel benieuwd hoe het dan gaat lopen. Ik heb er niet heel veel vertrouwen in, maar we hebben geen keuze. Dus na 1 april de nieuwe procedure gaan volgen.

Alle adviezen om het allemaal zo snel mogelijk te doen waren heel goed bedoeld, maar werken op dit moment in ieder geval niet.

Weergaven: 1912

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20200126, Overheid, Veervoer

Reactie van Mieke V. op 26 Januari 2020 op 15.32

Nou Janny, ik weet niet hoe jij daar over denkt, maar ik wordt er niet vrolijk van. Ik vrees dat ik komende dagen de boel ook geretourneerd krijg. Heb begin oktober jl alles opgestuurd en mijn rijbewijs verloopt in augustus '20. Zit dus in hetzelfde schuitje. 

En veel vertrouwen dat alles van een leien dakje zal gaan via internet heb ik ook niet. 

Maarrrrrrr, on verra!

Reactie van Wilna Maijenburg op 26 Januari 2020 op 15.40

Nou dan is het te hopen dat het dan in 3 maanden lukt. Wat een idioterie dat ze het dossier terugsturen, ze zouden het ook op de stapel van 1 april kunnen leggen. Maar wel terecht dat ze eerst de urgente gevallen wegwerken, het is toch vreemd dat er mensen al meer dan een jaar wachten en wel met een verlopen rijbewijs zitten. Nu maar hopen dat het straks via internet wel goed gaat. 

Reactie van Jako op 26 Januari 2020 op 16.04

Ik denk dat een manager heeft besloten dat de wachtlijst zo snel mogelijk korter moest worden. Lopende aanvragen gewoon terugsturen en weigeren in behandeling te nemen is op papier erg snel, maar ook buitengewoon klant-onvriendelijk.

In elk ander land zou de gehele afdeling al lang ontslagen zijn. De meest gebruikte manier is om een geheel nieuwe methode te ontwikkelen met een nieuwe afdeling die vanaf een bepaalde datum gaat opereren. De oude afdeling werkt slechts door totdat alle lopende aanvragen van voor die datum zijn afgewikkeld en wordt daarna opgeheven. 

Hopelijk is de aangekondigde verandering een aanwijzing dat zelfs voor de Franse regering nu de maat vol is.

Reactie van Marianne Couvret op 26 Januari 2020 op 16.12

Staat er in die brief ook wanneer je het dan wel mag aanvragen?

Reactie van Janny O. op 26 Januari 2020 op 16.37

Marianne, voorlopig staat er in de brief dat ik het vanaf  1 april a.s. via internet aan mag vragen. Oh ja, er zou dan ook weer een trouwacte of geboortebewijs bij moeten, terwijl zowel op mijn rijbewijs als paspoort mijn meisjesnaam en naam van echtgenoot vermeld staan.

Mieke, ik ben ook bang dat ook wij maanden kunnen wachten. Er is toch nog bijna nooit een site goed afgeleverd bij welke overheid dan ook.

Ik ben benieuwd of er komende tijd meer mensen het retour gestuurd krijgen.

Reactie van Mieke V. op 26 Januari 2020 op 16.43

Ik laat 't weten Janny als ik ook de hele handel  teruggestuurd krijg. En alle berichten met betrekking tot de rijbewijzen- soap volg ik.

Reactie van Rob Keijzer op 26 Januari 2020 op 16.48

Nou Jako ik wil niet rot doen maar ben je een beetje bijgebleven wat er bij het CBR gebeurt.In ieder geval geen afdelingen opgeheven en vele ontslagen.Hooguit vervangen ze de ene mislukkeling voor de ander.En dan zullen we het maar niet hebben over de belastingen en daar ook hetzelfde geen vele onslagen maar met veel pijn en moeite de topambtenaar weggestuurd en vervolgens gaat deze man weer een topfunctie ergens anders vervullen op naar de volgende mislukking.En hierbij aantekenen de gevolgen zijn altijd voor degen die hun salaris mogen opbrengen oftewel de burger

Reactie van Gérard Martens op 26 Januari 2020 op 17.05
Ook wij hebben gisteren het hele pakket, wat we in augustus 2019 hebben opgestuurd, retour gekregen. In de bijgevoegde brief staat na 1 april 2020 opnieuw aanvragen via internet. Het rijbewijs verloopt 23 juni 2020. We gaan dus na 1 april een nieuwe poging wagen.
Reactie van Michael op 26 Januari 2020 op 17.06

Ik moet wel zeggen, ik word zo langzamerhand echt sch**t,- en sch**tziek van hoe het een en ander niet is geregeld hier in Frankrijk. Ik ben vorig jaar Juni begonnen met het aanvragen, mijn rijbewijs loopt af op 27 April a.s. Als ik op 1 April opnieuw kan beginnen, heb ik natuurlijk nooit op tijd een geldig rijbewijs. In Mei willen we naar Nederland, dus officieel kan ik dan niet rijden. Alle goedbedoelde aanbevelingen ten spijt; met je aanvraagformulier alleen heb je geen geldig rijbewijs in je handen. Want reken hier maar op; als je betrokken raakt bij een (ernstig) ongeluk en er komt een hoop geld bij kijken, dan is er geen 1 verzekeringsmaatschappij die zo'n buitenkansje voorbij laat gaan. Immers, meneer/mevrouw had op de dag van het ongeval toch geen geldig rijbewijs?

Echt, doodziek word ik van die apatische kantoorlulletjesmentaliteit.
Groet, Michael

Reactie van Janny O. op 26 Januari 2020 op 17.10

Michael, ik hoop voor jou dat je misschien nog meegenomen wordt met de oude procedure. 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden