Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

hallo,

ik heb een dochtertje van 3,5 maand en ik ben op zoek naar een nounou in parijs of een babysitter.
mijn vraag is of iemand enig idee heeft wat het kost gemiddeld per uur voor een babysitter.

en hoe kom ik aan een betrouwbare nounou, een vast iemand die voor mijn kleintje wilt zorgen
zodat ik weer aan het werk kan.

mvg,

vee

Weergaven: 264

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

Kinderen, Parijs

Reactie van leroux op 6 Juni 2010 op 9.57
neem contact op met de gemeente om een "nourrice agrée" te vinden - aftrekbaar bij de belastingen - veel succes want het is erg moeilijk!!
Reactie van Dorien Wesseling op 6 Juni 2010 op 14.16
Hallo Vee,

Ik ga per september naar Parijs toe (vanwege de baan van mijn verloofde). En ik weet nog niet zeker hoe ik mijn tijd in Parijs zal invullen. We gaan voor tenminste een jaar. Dus als je meer vertelt over je gezin, waar je woont en hoeveel tijd je iemand nodig hebt, dan ben ik misschien wel geïnteresseerd!
Ik ben voor september een paar keer in Parijs, dus we zouden kunnen afspreken. Als je meer wilt weten over mij, mail op wesdo@hotmail.com.

Groet, Dorien
Reactie van Marieke van der Veer op 7 Juni 2010 op 11.53
Beste Vee,

De prijs van een nounou in Parijs is hoog: voor 45 uur per week (5 dagen van 9 uur) betaal je al gauw 1000 euro of meer per maand. Doe je het wit (zoals leroux al voorstelde) dan worden de sociale lasten door de CAF betaald en kun je een belastingvoordeel krijgen van ongeveer 1200 euro per jaar. Er zijn een paar hele informatieve websites: www.pajemploi.urssaf.fr/pajeweb/cmplchoixmdg.jsp en www.employer-une-nounou.info/ of google eens op assistante maternelle.
Succes,

Marieke
Reactie van Rianne Courtin op 7 Juni 2010 op 12.06
Kijk ook eens op de volgende site: www.paris-servicesfamilles.com.fr. Deze site geeft veel handige informatie over het in dienst nemen van een nounou en er zijn ook bijeenkomsten waar uitleg wordt gegeven. Ook is er mogelijkheid om een advertentie te plaatsen of te reageren op advertenties van families die een zogenoemde "garde partagée" zoeken. Rianne
Reactie van vee gomes op 7 Juni 2010 op 12.55
lieve mensen bedankt voor de reacties, ik ga het uitzoeken!!
Reactie van leroux op 7 Juni 2010 op 13.57
nog een ding - soms geeft je werkgever een premie par maand voor de oppas - maar moet wel "agrée" zijn en je moet de lasten betalen - ik hoorde van een schoonzusje van mijn dochtr in Boulogne Billancourt vroeg een "zwart" werkende "nourrice" 1300.00 euro per maand - en je hebt kans dat ze je op de een op andere dag laat vallen - mijn dochter had een "nourrice agrée" in vanves (92170) en die ontving haar niet zo aardig als ze 5 minuten eerder op de stoep stond - mijn kleinzoon heeft ze in de creche kunnen plaatsen wat erg goed is bevallen en goedkoper uitkomt - alles ligt aan je inkomen

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden