WebT@lk KennisC@fé

 
AANKONDIGING

VERGEET AJB NIET OM DE ENQUÊTE HIERBOVEN IN TE VULLEN.

HET KAN NOG EEN PAAR DAGEN EN IS BEDOELD OM EEN PROGRAMMA OP MAAT TE MAKEN VOOR BEZOEKERS EN LEDEN VN DIT FORUM

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Sinds een aantal jaren ben ik onder behandeling van een paradontoloog in Nederland. Ik kom daar zo ongeveer iedere vier maanden om uitgebreid mijn gebit te laten reinigen, met name het verwijderen van overvloedig tandsteen. Deze (stevige en nogal pijnlijke) behandeling duurt ongeveer 45 minuten, is echt nodig en wordt uitgevoerd door de mondhygieniste van de paradontoloog. Aangezien ik in de nabije toekomst niet zo regelmatig meer naar Nederland ga, tracht ik hier in Frankrijk een alternatief voor deze behandeling te vinden.

Het beroep van mondhygienist bestaat echter niet in Frankrijk, maar de tandarts of paradontoloog voert deze behandeling zelf uit. Ik heb nu, om een en ander uit te proberen, een afspraak gemaakt met een paradontoloog in Beziers waar wij in de buurt wonen. Het gaat mij erom te ervaren dat deze behandeling op ongeveer hetzelfde niveau wordt uitgevoerd zoals ik dat gewend ben in Nederland.

Heeft u wellicht in dit verband andere ervaringen of suggesties in Frankrijk voor mij, dan ben ik daar heel benieuwd na. 

Weergaven: 686

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20190618, Contact Gezocht

Reactie van Susan op 18 Juni 2019 op 17.07

misschien ben je wel heel tevreden met die paradontoloog in Beziers?

Reactie van Jeannette op 18 Juni 2019 op 18.06

Inderdaad doen de meeste tandartsen dit niet en sturen daar ook zelden voor door.
Ik ben bij toeval op een dergelijke tandarts gestuit die mijn gebit gereinigd heeft en het nu elke 4 maanden tot 6 maanden afhankelijk van de aangroei gaat doen als onderhoudsbeurt.

Het wordt overigens niet vergoed en de mijne zit op een uur rijden maar dat heb ik er wel voor over.

Dus ik hoop dat de jouwe bevalt dan zit je goed!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

(LATEN WE SAMEN DE KOSTEN DRAGEN)

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...