Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Waarschuwing voor allen.

Ik werd vanmorgen gebeld door een dame die beweerde van de EDF te zijn. Ze draaide er niet omheen.

'Heet u M. .......? Ja. Woont u ........? Ja.

Heeft u vanmorgen een storing in de electriciteitsvoorziening gehad? Nee, ik geloof het niet, maar ik was ook even de deur uit.

Meneer, ik heb een vervelende mededeling voor u. U verbruikt opeens heel veel kWh's extra en dit moet u meteen betalen anders wordt u vandaag nog afgesloten. U moet Mevr. ....... nu bellen, zij zal het u verder uitleggen en bij haar kunt u betalen. Ik geef u het nummer.

Inmiddels draaide mijn brein overuren. Hoezo meer kWh? Waar kan dat vandaan komen? Nee, dit klopt niet! Hoezo EDF? Ik begon steeds slechter frans te praten en hield haar aan de lijn door te zeggen dat ik het echt niet begreep.Ze bleef maar herhalen dat ik een nummer moest draaien en dat die mevrouw het me uit zou leggen in de taal die ik maar wilde.

Inmiddels was ik er achter, dit klopt niet. Toen ik haar confronteerde met: u weet mijn naam, u weet mijn adres, wat is dan mijn EDF-klantnummer? toen hing ze op.

Het nummer wat ik moest bellen, heeft ze me nooit gegeven. Ze belde zelf van 01 84 88 50 46.

Daarna EDF gebeld en idd. er is geen probleem met mijn verbruik bekend en ze waren erg blij met mijn melding.

Een beetje lang verhaal, maar een gewaarschuwd mens telt voor 2.

Weergaven: 1333

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20160503, Geldzaken

Reactie van Jacqueline Anemaat op 3 Mei 2016 op 15.53

Wat slim om het klantnummer te vragen!

Reactie van Ad van Krimpen op 3 Mei 2016 op 16.31

van Heijst. Die dame noemde zich Anna en het nummer dat je moest draaien was 0850310014. Vervolgens moest je met de dame die aan de lijn zou komen de code s1303s noemen. Dan zou het allemaal goed komen. Bij mij was het verhaal bina identiek: ineens veel te hoog verbruik en binnen enkele minuten zou de stroom afgesneden worden. Heraansluiten zou wel een week kunnen duren. Toen ik niet vlug genoeg belde meldde ze zich opnieuw en vroeg bars waarom ik nog had gebeld. Schuldbewust antwoordde ik dat ik het vermoeden had dat er iets niet in de haak was en dat ik eerst de echte EDF wilde bellen.

DAt met het klantnummer is een hele slimme, dat had ik nog niet bedacht.

Ik heb overigens wel ontdekt dat het je veel te weten komt als je stomweg het nummer intoetst bij Google. Er verscheen een site waarop vele anderen klaagden over de bewuste Anna. Leve Google.

Reactie van Ad van Krimpen op 3 Mei 2016 op 16.32

sorry 0890310014

Reactie van Rob van der Meulen op 3 Mei 2016 op 16.51

Wanneer ze bij de EDF continu het elektriciteitsverbruik van alle klanten zouden kunnen monitoren dan mag het verbazingwekkend heten dat ze nog steeds zo veel meteropnemers in dienst hebben.......Met de gewone draaischijfmeters lukt dat niet, met de nieuwere generatie meters met digitale uitlezing (Sagem, Siemens) ook niet en alleen met de slimme meters van het type Linky komt die mogelijkheid enigszins binnen bereik. Dat wil zeggen: Linky gaat slechts éénmaal per dag, tussen 01.00 en 09.00 uur gegevens via de kabels van het stroomnet (CPL protocol) doorseinen naar een lokale concentrateur en vandaar gaat het via een GPRS verbinding naar de big brother server van de EDF. Zouden ze het continu moeten doorseinen dan zou er een mobiel netwerk bijgebouwd moeten worden ter grootte van alles wat Orange, SFR, Free en Bouygues nu al hebben staan en zou de kWh prijs waarschijnlijk met 50% omhoog moeten om dat allemaal te kunnen betalen.

Dus ook vanuit de technische hoek bekeken klopt er geen hout van. Ik dacht altijd dat het wilde westen ooit in de VS lag, maar ik weet nu wel beter: nergens zoveel cowboys aan de telefoonlijn als hier in Frankrijk.

Reactie van Willem Dekker op 3 Mei 2016 op 18.57
Het is heel simpel,nummers die ik niet ken (mijn telefoon eigenlijk) neem ik standaard niet op! Spaart je heel veel ellende!
Reactie van Lucia op 3 Mei 2016 op 23.32

Tegenwoordig vraag ik eerst de naam van de desbetreffende dame en dan wordt er meteen opgehangen. Werkt dus zeer goed.

Reactie van Tj.Paz op 4 Mei 2016 op 7.52

Goed gedaan, oplichting is aan de orde van de dag. Maar hoeveel goed gelovigen mensen worden het slachtoffer van geldzieke mensen die proberen uw portomonee leeg te roven. Zo heb ik een mail gekregen van de EDF die op eerste gezicht correct  leekt, zij vroegen daarin of ik mijn bankkaart nummer en code kon geven omdat ik een tegoed hebt en te veel betaald. Natuurlijk heb ik dat niet gedaan wat de weten alles al, ikeb een automatische overschrijving..Ik bedoel maar...     

Reactie van Tessa48 op 4 Mei 2016 op 8.20

De vraag naar het EDF klantnummer is een uitstekend advies. Dank daarvoor.

Reactie van Bart Huizinga op 4 Mei 2016 op 9.37

Onbekende nummers neem ik niet op; ik wacht of er een boodschap wordt ingesproken. Zo niet dan google ik even. Wij hebben een B&B en worden vaak lastiggevallen rond etenstijden. Hot op dit moment is dat er een pakketje is aangekomen, dan kan je een nummer terugbellen. Ik was het flink zat en heb begin vorig jaar een CPR CallBlocker gekocht. Knoop je aan je telefoon en je blokkeert ongewenste nummers. In 14 maand tijd heb ik er nu precies 100 op staan. Wie problemen heeft met aansluiten van dit apparaat mail info (ad) chezlefay.com en ik help je verder.

Reactie van Pieter op 4 Mei 2016 op 12.46

Inderdaad tegenwoordig heel veel last van (meestal geautomatiseerde) telefoontjes of voicemails dat je dringend een nummer terug moet bellen (om verschillende smoesjes). Dit zijn altijd 089-nummers en kosten een vermogen cq leveren een vermogen op voor de arnaqueur (want dat is' t).

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Gebeurtenissen

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden