Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Beste Nederlanders in Frankrijk-leden,

Een spannend bericht in mijn email inbox, een boeking voor 2012 in onze nieuwe Bed & Breakfast...

Na wat over-en-weer gemaild te hebben, komt nu de aap uit de mouw : een meneer uit de USA biedt aan zijn verblijf bij ons te betalen met een bank cheque van zijn werkgever, bla bla bla, jullie begrijpen het al : ik moet de cheque indienen bij mijn bank, de huur eraf halen en het restant bedrag overmaken naar zijn rekening,....ik dacht het niet ! Deze welbekende truc doet zich dus ook al voor in de toeristen sector !! PAS DUS OP EN NIET DOEN !

Resultaat zal dus zijn dat het een ongedekte cheque is en jullie een betaling doen aan een wildvreemde man !

Na dit negatieve berichtje, hoop ik dat iedereen gewaarschuwd blijft voor *vreemde eenden in de bijt* en wens allen gezellige feestdagen toe en een succesvol 2012!

Renee Gramende, www.masdelabrugere.fr

Onderstaand de tekst van deze meneer:

 "   Concerning the payment arrangement,I am assuring you that their won't be any problem because our company's business associate in europe would be pay for our holiday and i had already spoke with their company about the payment arrangement.The payment that would be sent to you would be in excess,BTA (Basic Travelers Allowance) fee will be included in the rental fee basic on trust. As soon as you get the Bank check or Travelers Check deposited into your bank for clearance.As soon as you have cashed the Bank check or Travelers Check you would deduct the rental fee and send the remaining balance to the traveling agent,which would be for our flight expenses,BTA  and some other necessary paperwork's. Details and Instruction on how to send the remaining balance to the traveling agent would be forward to you as soon as you received the payment

Here is my information below

Mrs & Mr David

Address: 17 - 4TH Street, NE

Washington, DC 20002

United States

Fax Number :+1206-338-5714

Home Number : +1202-459-6722

Adults : 2

 Pls i want you to do this for me in good faith. if you comply,do not hesitate to provide me with these information.

Full Name on Euro Travelers Check:

Full Address,

City :

Zip Code:

State :

Country :

Telephone Number :

 

I would be very glad if you can be of a helping hand and hope to read back from you soonest, I will forward the copy of my passport to you as well .

Best Regards.

Mrs & Mr David "

 

Weergaven: 3859

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20111223, Geldzaken, Horeca en Toerisme, Midden- en Kleinbedrijf

Reactie van Niels op 23 December 2011 op 13.25

Goed dat je er niet ingetrapt bent! Ik herken de stijl en het manke Engels, ik moet me heel erg vergissen als dit geen Nigerianen zijn... Fijne kerst!


Overleden
Reactie van Susan op 23 December 2011 op 15.42

oh ja kennen we al jaren, daar trapt toch niemand meer in!

Reactie van Ada op 23 December 2011 op 18.06

Je herkent het altijd aan het slechte engels!

Reactie van Ruud van der Teems op 24 December 2011 op 2.12

Ik schrik van dit bericht. Ik heb bijna exact dezelfde email gekregen en heb hem de cheques laten opsturen. Ze zijn op mijn rekening bijgeschreven. Ook een boekingsformulier heb ik ontvangen, het mobiele nummer van zijn telefoon toegevoegd (staat hierboven als faxnummer vermeld)  en een kopie van een keurige man met een Amerikaans paspoort. Ik zou het geld moeten overmaken naar Engeland (via Google streetvieuw zie je dat het een gewoon rijtjeshuis is en geen travelings agent). Dat begon ik vreemd te vinden. De heer David heeft mij al een keer of 8 gebeld (geblokkeerd nummer) en aangedrongen op snelle doorboeking naar Engeland. Ook dat vond ik al een beetje vreemd. Vanmiddag heeft hij mij nog een email geschreven en verteld dat hij mijn emailadres heeft doorgegeven aan de agent in Engeland.

Ben nu benieuwd hoe mijn bank hiermee omgaat. Ik ga ze van deze correspondentie op de hoogte brengen en de bank verzoeken het geld vast te houden.

Bedankt en een heel fijne Kerstdagen!

Reactie van Ruud van der Teems op 24 December 2011 op 2.59

Met een beetje Googlen op internet heb ik ook deze link gevonden:

http://www.commentcamarche.net/forum/affich-19409680-arnaque-michea... met heel veel dezelfde verhalen in deze tijd van het jaar. Maar soms woont deze "heer" opeens ergens anders.

Reactie van Mariet Wittens op 24 December 2011 op 9.10

Goede morgen

Dit hebben wij deze week ook meegemaakt.

Mijnh. Pickett uit Engeland wilde voor 4 personen ons appartement in Januari huren.

Eergisteren kregen wij ineens een cheque van maar liefst € 9800,= in de brievenbus.

Er was al gevraagd of ik de cheque zou willen innen en het restant aan de "huurders" wilde geven.

Ik heb een mail gestuurd dat wij dit niet zouden doen en vervolgens belde deze "mijnheer"  mij op waarom ik dit niet wilde doen? hij was erg teleurgesteld....

Ik heb een vriend gebeld die bij de politie werkt in N.L. en gevraagd wat ik met de cheque moest doen en of ik aangifte hier in Frankrijk zou moeten doen, waarop onze vriend zei, dat ik de moeite kon besparen daar er nog geen strafbaar feit gedaan was.

Dus dit heerschappen kunnen helaas zomaar hun gang gaan.

Hopelijk trappen er geen mensen in dit soort praktijken.

Fijne Kerst voor iedereen.

Groet Mariet

Reactie van Matty Willigenburg op 24 December 2011 op 9.38

@Ruud, de bank stuurt jou de rekening voor het innen van een ongedekte cheque. In mijn geval was dat 98 euro voor een filmploeg uit India! Uiteraard had ik het geld niet naar Engeland overgemaakt en belde de meneer dagelijks met steeds meer agressie.  Inmiddels zie ik van verre (zie alle bovengenoemde trucs en afzenders) wat fake is en wat niet en reageer ik al niet eens meer. Dat helpt, alhoewel ik nog dagelijks dit soort "klanten" krijg. De mails zijn altijd naar henzelf gestuurd of naar "onbekende ontvangers". Dat is nog een tip om op te letten. Fijne feestdagen!

 

Reactie van Renée Gramende op 24 December 2011 op 9.52

Goedemorgen allen !  De heren blijken dus erg actief te zijn !  Laten we vooral dus allemaal alert blijven en er niet intrappen!  Gelukkig is Ruud op tijd gewaarschuwd! En voor Jan geldt: het was een *doodgewone* boeking, niets bijzonders, 2 pax, 1 week,....

Fijne feestdagen allemaal en dank voor jullie spontane reacties.

Groet Renée

 

Reactie van Samantha Kolkmeijer op 24 December 2011 op 10.08
goed dat je iedereen waarschuwt. ik zou die meneer Hart ook nog terugmailen en zeggen dat ik zijn praktijken zowel bij de politie heb gemeld en...op alle mogelijke sociale media en dat alle hotellerieen in Frankrijk op de hoogte zijn van zijn oplichting. misschien schrikt dat hem af. het zal figuren in Nigeria
enzo niet afschrikken, maar deze man misschien wel?
fijne feestdagen, de zon schijnt in NL!

Overleden
Reactie van Susan op 24 December 2011 op 10.12

als je huis op een goede website staat gebeurt  dat zelden website eigenaars filteren dat eruit.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden