Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Belevenissen met de Peugeot “mille sept” 1007 automaat met elektronische deuren,kentekendatum: 1 juli 2006 , een verslag over de allernieuwste elektronica en de daarbij horende (exact) vijf jaar durende “auto-misère:

De eerste twee jaren was er garantie (tot 1 juli 2008), dat betekende dat de diverse storingen met de elektronische deuren gratis verholpen zijn. Steeds moest de auto weer “uitgelezen” worden. Gemeld bij de Peugeot-importeur: In de telefonische reactie: “wat vervelend voor u (in mijn woorden: botte pech), toch wensen we u nog een fijne dag”. Een bevestigingsbrief volgt met excuses en de zin “ondanks het feit dat de fabrikant, Automobiles Peugeot, veel aandacht besteedt aan de kwaliteit van haar producten, kan het helaas gebeuren dat er zich EEN storing voordoet”.

Dec. 2008: de auto heeft 2 maanden stil gestaan (ik mocht niet rijden i.v.m. de rechterhand in het gips): wederom storing, nu de koppeling, kan niet meer rijden en de servicewagen komt erbij, wederom “uitlezen”. Reactie van de dealer Nefkens: “die auto kan ook niet zolang stilstaan i.v.m. alle elektronica die erin zit”. Wist ik niet, nota 116,62 euro.

Zomer 2009: ik ben bij mijn dochter in Tsjechië en de auto staat weer twee weken stil: u raadt het al: ik vertrek naar NL en ga de snelweg op, de auto geeft een storing aan en wil niet harder dan 80 km/u op de snelweg. Ik voorzag grote problemen op de Duitse Autobanen en zie gelukkig in Liberec (CZ) net voor de grens een Peugeot-dealer. Met mijn dochter als telefonische tolk: “Helaas zaterdag, weet u wel, er zijn geen monteurs, we kunnen u niet helpen”. Nooit gehoord van Peugeot-assistance. Dan maar naar de overkant: een Toyota dealer met weer mijn dochter als tolk: “we zullen uw auto “resetten” en dan moet het lukken”. Ben nog beduusd van zoveel vriendelijkheid, heerlijke koffie en de auto gaf geen storing meer, hij reed weer 130 km/u. Wat ben ik u verschuldigd? “niets hoor, goede reis naar NL”.

Oktober 2010: 60.000 km beurt, geen antivries in ruitensproeier: in de strenge winter op de dag voor kerst naar Frankrijk. Gelukkig was het droog, maar ik merkte al snel dat de sproeier het niet deed. Nog veel erger was het feit dat ik weer niet harder kon dan 80, weer storing op de display en in Rotterdam stonden mensen op me te wachten. Ten einde raad naar mijn zoon in Haarlem en Peugeot-assistance gebeld: “nee helaas, het is kerstavond, dan komen we niet, morgenvroeg”. Ik was wanhopig, zoonlief: ”nou dan gaan we hem toch “resetten”! Hoera, hij reed weer 120, gaf geen storing meer aan en ik op weg naar Frankrijk. Tweede kerstdag daar direct naar de Peugeot-dealer in La Haye du Puits met de vraag: ”wilt u hem “uitlezen”, de ruitensproeier leeg maken en antivries toevoegen?”. Bij terugkomst de dealer op de hoogte gebracht, en meegedeeld “dat ik het helemaal zat was”. “Tja, u moet de auto wel laten uitlezen”, waarop ik antwoordde: “dat heb ik al laten doen in Frankrijk”. Antwoord: “ja dat kunt nu u wel zeggen…...”In de nota-bijlage van de Franse garage lees ik tweemaal: “défaut fugitif”(niet te bepalen storingen) enfin alles doet het en geen storingsmeldingen meer.

Strenge winter 2010/11 de deuren zijn bevroren en ik kan de auto niet in, maar de zon scheen! Ik dacht slim te zijn: ik ga er door de achterdeur naar binnen, zet de auto in de zon en laat hem even lopen.  Helaas: voor de (6-7e keer?)storing in de deuren, en daar zat ik, kon er niet meer uit! Net zo lang gewacht tot er een buurman langs kwam, ik claxonneer en hij doet de achterklep open. Hij ligt nog steeds in een deuk als hij me in de “mille-sept” ziet en roept: “leve de elektronica!”.  

Strenge winter 2010/11 de deuren zijn nog steeds bevroren, maar ik krijg ze handmatig open en ga op weg naar bridgen, de deur wil niet helemaal dicht (-15 graden!), maar gelukkig kan bij aankomst de auto gewoon afgesloten worden. Bij vertrek om 1 uur ’s nachts: deuren weer bevroren en ik krijg ze ook handmatig niet meer open. Het was geen veilige plek om de auto te laten staan, waarop mijn bridge-partner voorstelde:” ga maar door de achterdeur naar binnen, ik rijd achter je aan en laat je bij thuiskomst eruit”. Reactie van de dealer: “tja…het is ook een abnormale winter…”.

Juli 2011: storing in de deuren en ik zou op vakantie, dus op naar de dealer: “helaas, u kunt nu niet geholpen worden, volgende week, er zijn monteurs op vakantie”. Er zat niets anders op dan de deuren maar handmatig te sluiten (en dat valt niet mee, dat is zwaar duwen) en te vertrekken.

Zondagmiddag 7 aug 2011: op de terugweg van Fr. naar NL: ik sta in de file tussen Arras en Lille: display geeft plotseling storing in de automatische transmissie aan en de auto weigert nog te rijden, natuurlijk op de meest rechtste baan! Alarmlichten aan en met beide armen in de lucht: “mensen ik kan het niet helpen!” 4 uur in de file gestaan in de hitte met kleindochter, hond en cavia, die bijna bezweken! In de drie rijbanen stond alles bijna stil, daarom maar weer eens “resetten” geprobeerd, accuklem losgemaakt, 5 minuten gewacht, klem aangesloten en getracht te rijden. Dat had ik beter niet kunnen doen, ik vloog bijna op mijn file-voorganger! Het is nu echt mis. Veel voorbijgangers in de file roepen door het geopende raam: “sterkte mevrouw” of “bonne courage”! Jongeheren in een zwarte bus zien me martelen en besloten spontaan om hun wagen dwars op de A1 te zetten waardoor alle 3 rijbanen waren geblokkeerd.  Ze schoven mijn Peugeot naar de vluchtstrook. Mijn kleindochter roept snel: “oma, op de bus staat “MEUBELCONCEPT.nl. Ik bel Peugeot-assistance, die antwoordt: “helaas mevrouw, Peugeot-assistance mag niet op de A1 komen, u moet wachten op de dépanneur. Daarna SOS alarmservice Univé, zij proberen me met alles te helpen. Na informatie bij een technicus stelden ze voor: “u zou de auto misschien kunnen “resetten”, waarop ik antwoord: “heb ik al gedaan, maar de auto vloog bijna op mijn voorganger”! (Bij de alarmservice praten ze nog over mijn technische kennis en over het feit dat de cavia het er levend afgebracht heeft) Na terugkomst naar de de dealer: “Tja, u kunt de auto niet zomaar “resetten”, hij moet uitgelezen worden om de oorzaak op te sporen, we zullen een diagnose stellen, u hoort van ons”. Gebeld: “Tja, heel vervelend, een defect in de transmissie, begroting 1450 euro”. Mijn antwoord: “dit accepteer ik niet, ik neem contact op met de importeur”. Importeur: “wat vervelend voor u, u hebt al eerder contact met ons gehad zie ik, u hebt wel pech, ik neem contact op met de dealer te Deventer en wens u ondanks alles nog een fijne dag”. Volgende dag antwoord: “volgens de garage heeft u een keer geweigerd de auto te laten uitlezen, u zult gewoon moeten betalen, maar ik wens u ondanks alles nog een fijne dag”. Mijn antwoord: wilt u dat schriftelijk bevestigen? Dat zou hij doen, maar ik heb het nooit ontvangen. Voelen ze daar nattigheid?

Tenslotte: ik heb diezelfde dag een Citroën C1 besteld bij garage Coolen te Deventer, gevraagd of ze direct de “mille-sept” bij de dealer weg willen halen en de reparatie ergens anders willen laten uitvoeren. Dat is gebeurd, de nota van garage Storteboom uit Dieren was 1208 euro. Diezelfde dag had ik de diagnose-nota van dealer Nefkens (69 euro)in huis.

Zowel de Citroëndealer Coolen als de Peugeotdealer Lecler in Frankrijk gaven aan dat de 1007 geen succes was. Hij wordt ook niet meer gemaakt. De dealer in Fr. had het echt met me te doen, hij heeft de auto zelfs een keer gratis voor me “uitgelezen”.

Bij de aankoop van de Peugeot 1007 bij de dealer Nefkens in 2006 werd ik blij verrast door het aanbod “u mag een extra set accessoires (in een grote doos) van allerlei interieurvoorwerpen (matjes ringen stoelbekleding etc.) uit deze voorraad kiezen, die krijgt u er gratis bij. Nù weet ik dat toen al bekend was bij Peugeot, dat deze auto een fiasco was en uit de productie was genomen!

P.S. U begrijpt misschien, nog één keer bij Peugeot te horen krijgen: “ondanks alles wensen we u een fijne dag”, komt er vast stoom me uit mijn oren! Wel ben ik van plan over de “mille-sept” te publiceren, de anekdotes zijn onuitputtelijk en dat is dan wel weer leuk.

Via de mail natuurlijk Meubelconcept hartelijk bedankt.

Nieske Oostenbrink (levensmotto: NOOIT WEER EEN PEUGEOT)

Weergaven: 1569

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20111009, Vervoer

Reactie van Robert Soen op 10 Oktober 2011 op 11.10

Dat kan je met ieder automerk overkomen denk ik. 

Reactie van boskabouter op 10 Oktober 2011 op 12.30

Hoewel ik een fervent Peugeot rijder ben (wel die oudere typen; nu een 405  SRDT 20 jaar oud) begrijp ik heel goed wat u overkomt; dit zijn typisch Peugeot/Citroen (PSA) dingen. Ik rij hier regelmatig een Peugeot Partner HDI en een Citroen Berlingo en eigenlijk kan ik die 2 auto's naast die van u neerzetten. Momenteel werkt er niets in de Berlingo, behalve de startmotor :-) dus we kunnen in noodgevallen rijden zolang we de drukkere wegen niet op gaan. De garage's zijn een ramp: komt volledig overeen met uw ervaringen. Veel van mijn vrienden en kennissen hier zijn om die reden overgestapt naar een Japanse auto, waarvan de dealers hier een stuk verder zijn met hun serviceverlening en vriendelijkheid dan de dealers van de Franse merken.......Ik heb hier een vriend die zijn Peugeot Partner van 5 jaar oud naar de sloop moest brengen omdat men met geen mogelijkheid de diefstalbeveiliging kon uitschakelen....niet te starten dus....Na vele weken proberen mocht hij een occasion uitzoeken en 3500 euro bijbetalen voor een 406 break.....     Ken echter een hele fijne Peugeot dealer in Bodegraven.....Uitzonderingen bevestigen de regel. Neen, ik zal nooit een nieuwe Peugeot of Citroen, kopen, zelfs geen enkel Frans merk...... Na vele jaren ervaring hier is mijn volgende auto van Japanse origine.....of misschien van Duitse.... Maar de 405 is en blijft een heerlijke auto

Reactie van agneske op 10 Oktober 2011 op 12.35

Dag Robert, volgens mij heeft geen enkel automerk heeft het aangedurfd met zoveel elektronica pardoes de markt op te gaan. De autotypes waar Peugeot elektronische deuren in had, zijn alweer snel uit de produktie genomen. Dat verklaart veel, zo niet alles. In Fr. hebben ze dat sneller in de gaten gehad (volgens de Fr. garage). Maar de behandeling van dealer en importeur in NL. is duidelijk, missers verhaal je op de klant. Vermoedelijk kan dat alleen in NL. Voor mij geen Peugeot meer.... gr. nieske

 

Reactie van agneske op 10 Oktober 2011 op 12.46

Dank voor je reaktie, Les 2sapins (welke naam zit daar achter?)

Ben het met je eens, de garage is erg belangrijk en ik denk dat ik die nu gevonden heb. Hoewel Citroën/Peugeot bijna dezelfde auto's zijn, en ik graag franse auto rijd, hoop ik nu, zonder al te veel problemen te kunnen blijven rijden. gr. nieske 

Reactie van Robert Soen op 10 Oktober 2011 op 13.19

Wij hebben 2 Renaults gehad en hoewel ze er in de showroom mooi uitzagen en zeer kompleet waren gaven ze veel ellende. Voornamelijk door de gebruikte goedkope onderdelen. Ramen en sloten gingen regelmatig stuk. Een Laguna met 100.000 km op de teller zonder een nieuw dashboard was een zeldzaamheid.  Het mag dan lekker rijden maar het gaat snel stuk. 

Reactie van Pieter op 10 Oktober 2011 op 14.59

Tsja, Fransen en elektronica, dat gaat gewoon niet samen.

De ontwikkelaars willen altijd de nieuwste snufjes in de nieuwste modellen, maar goed testen, ho maar.

Zo zijn er al vele horrorstories over de laatste 40 jaar. En Franse modellen eindigen (net als Italiaanse) consequent laag in (internationale) betrouwbaarheids- en klanttevredenheidsonderzoeken (al is de kwaliteit van Renault fors vooruit gegaan sinds het aantreden van Carlos Ghosn als president).

Duitsers maken trouwens ook wel eens missers. Zo was de kwaliteit van Mercedes rond de eeuwwisseling rampzalig.

Met uw C1 zult u trouwens weinig last hebben: Deze is ontwikkeld door Toyota (als drielingzusje van de Aygo en de Peugeot 107) en heeft zich als zeer betrouwbaar bewezen.

 

Reactie van agneske op 10 Oktober 2011 op 15.05

Dank je Pieter, dat geeft goede moed! In de C1 zit ook veel minder elektronica gelukkig. Maar wat vind je van de opstelling van de importeur en dealer? gr.nieske

 

Reactie van Robert Soen op 10 Oktober 2011 op 15.06

Gelukkig maken ze wel lekkere wijn.

Reactie van agneske op 10 Oktober 2011 op 17.57

Hai Marielle, dank voor je reaktie.

Hoor graag welke garage dat is, hoewel, ik denk dat ik nu een betere heb gevonden, alles wijst erop, eerlijke voorlichting etc. voelt iig goed aan.gr. nieske

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Uw donatie is nodig

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden